Σοβαρές αλλαγές προωθεί η παγκόσμια ομοσπονδία

Στη γνωστή και ως "πέτρινη πόλη" (Τασκάντ) θα διεξαχθούν τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ελευθέρας, ελληνορωμαϊκής και πάλης γυναικών, ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της FILA, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον του αθλήματος.

Σοβαρές αλλαγές προωθεί η παγκόσμια ομοσπονδία

Παρούσα σε αυτό το συνέδριο θα είναι και η ελληνική πάλη, η οποία θα εκπροσωπηθεί από τον Κώστα Θάνο: "Θα βρίσκομαι εκεί από την πρώτη ημέρα. Έχουμε ετοιμάσει μία σειρά από προτάσεις που θα βοηθήσουν το άθλημά μας να προσελκύσει νέα παιδιά. Θα υπάρξουν εκλογές από όπου θα προκύψουν και οκτώ νέα μέλη.

Αυτό, όμως, που έχει ιδιαίτερη σημασία θα είναι οι αλλαγές και οι καινοτομίες που προωθεί η παγκόσμια ομοσπονδία για να γίνει η πάλη πιο μοντέρνα και πιο ελκυστική για τους φιλάθλους και την τηλεόραση, αλλά και συμβατή με τις απαιτήσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον να βρεθούμε στη δυσχερή θέση της απομάκρυνσης από το Ολυμπιακό Πρόγραμμα.

Θα υπάρξει συζήτηση εφ' όλης της ύλης. Θα είναι το πρώτο συνέδριο όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τόσες πολλές αλλαγές", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ.

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα αναχωρήσει και η ομάδα της ελευθέρας, η οποία αποτελείται από τους: 70 κιλά: Ανδρέας Τριανταφυλλίδης, 74 κιλά: Ιωάννης Τσεραχίδης και 86 κιλά: Τιμοφέι Ξενίδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK