Θάνος: "Ιεροσυλία να αποκλειστεί η πάλη από τους Ολυμπιακούς"

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Κώστας Θάνος, δήλωσε την πίστη του ότι η απόφαση για τον αποκλεισμό του εν λόγω αθλήματος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 θα ανατραπεί και δεν θα ισχύσει.

Θάνος: "Ιεροσυλία να αποκλειστεί η πάλη από τους Ολυμπιακούς"

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό NOVA Sport FM δήλωσε: " Η απόφαση αυτή πιστεύω πως δεν θα σταθεί στην ολομέλεια του Σεπτεμβρίου. Θα τη χαρακτήριζα ανεκδιήγητη. Η πάλη είναι ένα άθλημα που είναι ταυτισμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν γίνεται να αποφασίζουν να ρίξουν ένα σύμβολο όπως είναι η πάλη. Έτσι, όπως το πάνε θα καταργήσουν σε λίγο και την ονομασία των Ολυμπιακών Αγώνων".

" Δεν είχα κάποια ενημέρωση. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τα στάδια της πάλης ήταν συνεχώς γεμάτα. Η πάλη έδειξε πως έχει φιλάθλους. Επίσης, να πως τονίσω είναι ένα άθλημα που δεν έχει δώσει δικαιώματα ντοπαρίσματος και είναι ένα ιστορικό άθλημα και δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτή την απόφαση".

" Η πάλη στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες πήγε καλά. Επίσης, δεν έχουμε κρούσματα ντόπινγκ και γι’ αυτό πιστεύω πως αυτή η απόφαση που πάρθηκε ήταν ιεροσυλία. Πως θα έρθουν αυτοί που θέλουν να καταργήσουν την πάλη να πατήσουν στην αρχαία παλαίστρα στην αρχαία Ολυμπία για να πάρουν την φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων;

Θεωρώ σαν Έλληνας ότι αυτό το άθλημα είναι αναπόσπαστο κομμάτι πολιτισμού και ταυτισμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος και πως η ολομέλεια δεν θα αφήσει την πάλη εκτός Ολυμπιακών Αγώνων".

News 24/7

24MEDIA NETWORK