Αγριο ψαλίδι στον προϋπολογισμό για τον αθλητισμό, ερωτηματικά για ΟΑΚΑ και ΣΕΦ

Ανώμαλη αναμένεται να είναι η προσγείωση του ελληνικού αθλητισμού στην πραγματικότητα του τρίτου μνημονίου.

Και αυτό γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ψαλίδι στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Αθλητισμού θα φτάσει στο 20%!

Πρόκειται για πολύ μεγάλο ποσοστό αν σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία πέντε μνημονιακά χρόνια έχουν υπάρξει ανάλογες μειώσεις στο ποσό των χρημάτων που εκάστοτε υφυπουργός αθλητισμού έχει να διαχειριστεί.

Ο Σταύρος Κοντονής τώρα είναι αυτός που βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να εκπονήσει ένα σχέδιο λειτουργίας του ελληνικού αθλητισμού με δαπάνες κατά 20% μειωμένες και ενώ ήδη υπάρχουν τεράστια προβλήματα (σε εγκαταστάσεις, ομοσπονδίες κτλ).

Το περίεργο όμως είναι άλλο. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ οι μειώσεις θα προκύψουν από τους κωδικούς του προϋπολογισμού που αντιστοιχούν στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ.

Και το πολύ φυσικό ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: το οικονομικό επιτελείο (Τσακαλώτος, Χουλαριάκης) προχώρησε σ' αυτήν την επιλογή τυχαία ή έχει άλλα σχέδια για τις δύο μεγαλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας;

Στο υπουργείο αθλητισμού δεν έχουν πληροφόρηση ότι πρόκειται να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση ή αλλαγή πολιτικής. Μένει όμως να υπάρξει διαβεβαίωση και από το υπουργείο Οικονομικών. Μέχρι τότε οι πονηροί μπορεί να σκέφτονται ότι το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ έχουν μπει σε διαδικασία πώλησης!

Αποστολή στη Χίο ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο μύλος του (αντι)προσφυγικού στη Χίο

Επεισόδια, ξυλοδαρμοί, τραμπουκισμοί, απειλές και μισαλλόδοξος λόγος δηλητηριάζουν τη χιώτικη κοινωνία, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος σε έναν πληθυσμό ταλαιπωρημένο από την κρατική απουσία και την διαχειριστική ανεπάρκεια του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στο νησί. Ποιοι βρίσκονται από πίσω, ποιος ο ρόλος της Χρυσής Αυγής και ποια η στάση του ορθόδοξου πολιτικού κόσμου. Διαβάστε το τρίτο μέρος της έρευνας του NEWS247 στη Χίο

 

Πρώτη Σελίδα