Αγριο ψαλίδι στον προϋπολογισμό για τον αθλητισμό, ερωτηματικά για ΟΑΚΑ και ΣΕΦ

Ανώμαλη αναμένεται να είναι η προσγείωση του ελληνικού αθλητισμού στην πραγματικότητα του τρίτου μνημονίου.

Αγριο ψαλίδι στον προϋπολογισμό για τον αθλητισμό, ερωτηματικά για ΟΑΚΑ και ΣΕΦ

Και αυτό γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ψαλίδι στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Αθλητισμού θα φτάσει στο 20%!

Πρόκειται για πολύ μεγάλο ποσοστό αν σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία πέντε μνημονιακά χρόνια έχουν υπάρξει ανάλογες μειώσεις στο ποσό των χρημάτων που εκάστοτε υφυπουργός αθλητισμού έχει να διαχειριστεί.

Ο Σταύρος Κοντονής τώρα είναι αυτός που βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να εκπονήσει ένα σχέδιο λειτουργίας του ελληνικού αθλητισμού με δαπάνες κατά 20% μειωμένες και ενώ ήδη υπάρχουν τεράστια προβλήματα (σε εγκαταστάσεις, ομοσπονδίες κτλ).

Το περίεργο όμως είναι άλλο. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ οι μειώσεις θα προκύψουν από τους κωδικούς του προϋπολογισμού που αντιστοιχούν στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ.

Και το πολύ φυσικό ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: το οικονομικό επιτελείο (Τσακαλώτος, Χουλαριάκης) προχώρησε σ' αυτήν την επιλογή τυχαία ή έχει άλλα σχέδια για τις δύο μεγαλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας;

Στο υπουργείο αθλητισμού δεν έχουν πληροφόρηση ότι πρόκειται να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση ή αλλαγή πολιτικής. Μένει όμως να υπάρξει διαβεβαίωση και από το υπουργείο Οικονομικών. Μέχρι τότε οι πονηροί μπορεί να σκέφτονται ότι το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ έχουν μπει σε διαδικασία πώλησης!

News 24/7

24MEDIA NETWORK