Από τον αθλητισμό, στο στίβο της πολιτικής

Ουκ ολίγοι οι άνθρωποι του αθλητισμού που ζητούν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις εκλογές της 6ης Μαϊου. Δήμας, Ιωαννίδης, Μητρόπουλος, Σακοράφα και άλλοι αστέρες του παρελθόντος (και όχι μόνο) δίνουν τη δική τους μάχη για μία θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Από τον αθλητισμό, στο στίβο της πολιτικής

Αναλυτικά ανά κόμμα

ΠΑΣΟΚ

Με όνομα βαρύ στην ιστορία, ο Πύρρος Δήμας φιγουράρει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης της Αρσης Βαρών προφανώς και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στο ελληνικό κοινό.

Στην Α' Θεσσαλονίκης διεκδικεί τον τίτλο των Θεσσαλονικέων πολιτών ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού και νυν προπονητής Γιάννης Γούναρης ενώ στο ψηφοδέλτιο της Β' Αθήνας υπάρχει το όνομα της σπουδαίας ακοντίστριας του παρελθόντος Αννας Βερούλη.

Στην Πρέβεζα δοκιμάζει τις δυνάμεις του ο πρώην διεθνής διαιτητής Περικλής Βασιλάκης ενώ στα Τρίκαλα βάζει υποψηφιότητα ο πρώην πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ Κώστας Παταβούκας ο οποίος έχει θητεία και στο Δήμο της Αθήνας.

Νέα Δημοκρατία

Ο Γιάννης Ιωαννίδης θεωρείται πλέον έμπειρος κοινοβουλευτικός άνδρας. Εκλέχθηκε τόσο το 2007 όσο και το 2009, διετέλεσε Υφυπουργός Αθλητισμού επί Πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή και είναι ένα από τα φαβορί στην Α' Θεσσαλονίκης.

Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Τάσος Μητρόπουλος δοκιμάζει στη Β' Πειραιά έχοντας ως προίκα και την ενασχόλησή του με τα αθλητικά δρώμενα στο Δήμο του Πειραιά. Στη Β' Αθηνών πολιτεύεται ο πάλαι ποτέ κανονιέρης του Παναθηναϊκού Αντώνης Αντωνιάδης ενώ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κατερίνη, κατεβαίνει ο πρώην άλτης του μήκους Κώστας Κουκοδήμος.

Στην Α' Αθήνας κατέρχεται τέλος ο πρώην μπασκετμπολίστας του Πανιωνίου και της ΑΕΚ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αθηνών στις προηγούμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές Βασίλης Κικίλιας.

ΚΚΕ

Ο πρώην διεθνής διαιτητής Βασίλης Νικάκης θα κατέβει και πάλι στη γνώριμή του Αιτωλοκαρνανία. Ο διεθνής παίκτης του βόλεϊ Χρύσανθος Κυριαζής ζητάει την ψήφο των συμπολιτών του στη γειτονική Πρέβεζα.

ΛΑΟΣ

Ο Γιώργος Ανατολάκης πήρε την πρώτη...κρυάδα στις εκλογές του 2009 στις οποίες κατάφερε να εκλεγεί στη Β' Πειραιά. Φυσικά ο πρώην στόπερ του Ολυμπιακού δεν άλλαξε εκλογική περιφέρεια. Ο Πέτρος Καραβίτης, και αυτός παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, ρίχνεται στη μάχη της...χαοτικής Β' Αθηνών.

ΣΥΡΙΖΑ

Η Σοφία Σακοράφα, πάλαι ποτέ σούπερ σταρ του ελληνικού στίβου, προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά σ' αυτές τις εκλογές δοκιμάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας αφού διαφώνησε με τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου. Στην ίδια περιφέρεια συναντάμε και την πρώην κολυμβήτρια Ελένη Αυλωνίτου.

Ανεξάρτητοι Ελληνες

Στην Α' Θεσσαλονίκης πολιτεύεται ο....Αντώνης Σαμαράς. Φυσικά δεν πρόκειται για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και για τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα του Ηρακλή.

Δημοκρατική Συμμαχία

Ακρως ποδοσφαιρικές οι επιλογές του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη. Στη Β' Αθήνας πολιτεύεται ο Ντανιέλ Μπατίστα (ποδοσφαιριστής με καριέρα σε Εθνικό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό) και στην Α' Πειραιά ο Γιώτης Τσαλουχίδης (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ).

Κοινωνική Συμφωνία

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια με την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών Σταυρούλα Αντωνάκου φιγουράρει στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος. Στα ψηφοδέλτια του σχήματος της Λούκας Κατσέλη υπάρχουν επίσης οι Θανάσης Μπαράκας, στην περιφέρεια Δωδεκανήσου, ο οποίος είναι Παραολυμπιονίκης και ο παλαιστής Σταύρος Τσιλιβαράκος στη Λακωνία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK