Παίρνει τα μετάλλια από τους Ρώσους αθλητές η ΔΟΕ

Τα μετάλλια των Ρώσων αθλητών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ντόπινγκ που έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες ζήτησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Την Δευτέρα (9/11) ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης καταπολέμησης του ντόπινγκ, Ντικ Πάουντ εισηγήθηκε την παραδειγματική τιμωρία της ρωσικής ομοσπονδίας από την IAAF με αφορμή το πόρισμά του (έκτασης 325) σελίδων, στο οποίο κατέγραψε σωρεία παραβιάσεων του κανονισμού περί ντόπινγκ.

Την Τρίτη (10/11) τον λόγο πήρε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία με ανακοίνωσή της αναφέρει πως θα αφαιρεθούν τα μετάλλια από τους αθλητές εκείνους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

"Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε από την IAAF να ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες κατά των αθλητών, των προπονητών και των υπαλλήλων που έχουν συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατηγορούνται για ντόπινγκ.

Με την πολιτική της μηδενικής ανοχής της κατά του ντόπινγκ, η ΔΟΕ θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις κυρώσεις αναφορικά με την αφαίρεση και την ανακατανομή των μεταλλίων και -ανάλογα με την περίπτωση- αναφορικά με την αποβολή των προπονητών και των υπαλλήλων από μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η WADA ζητά την αποβολή της Ρωσίας για σκάνδαλο ντόπινγκ