Eρχονται εξελίξεις για τα "μαϊμού" συμπληρώματα διατροφής

Στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών βρίσκονται εδώ και καιρό συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν στην αγορά και για τα οποία υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις για τη σύνθεσή τους.

Eρχονται εξελίξεις για τα "μαϊμού" συμπληρώματα διατροφής

Σοβαρές εξελίξεις θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες στο θέμα της παράνομης φαρμακοδιέγερσης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών έχουν βρεθεί εδώ και καιρό (μετά από εμπεριστατωμένες προσπάθειες) βοηθήματα που κυκλοφορούν στην αγορά υπό τον αθώο τίτλο "συμπληρώματα διατροφής" τα οποίοα όμως είναι πολύ πιθανό να περιέχουν απαγορευμένες ουσίες.

Αν και η γκάμα των προϊόντων αυτών είναι τεράστια (οι χρήστες αγοράζουν κατά κύριο λόγο μέσα από το διαδίκτυο) οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταστεί δυνατόν να εξεταστούν συγκεκριμένα δείγματα και να αποδοθούν, εφόσον προκύψει πρόβλημα, ευθύνες εκεί που πρέπει.

Το θέμα της φαρμακοδιέγερσης των...απλών θνητών (και όχι των επαγγελματιών αθλητών) απασχολεί εδώ και αρκετά χρόνια την ελληνική πολιτεία, ωστόσο μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα της ενασχόλησής της ήταν πενιχρά.

Τώρα όμως εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπει τάξη και ότι οι επιτήδειοι που μοιράζουν "βοηθήματα" τα οποία πιθανώς να περιέχουν απαγορευμένες ουσίες θα τιμωρηθούν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK