Πρωταθλήτρια, αριστούχος, πυγμάχος, ετών 21!

Η Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου, κατά γενική ομολογία, είναι η κορυφαία Ελληνίδα, ερασιτέχνης πυγμάχος. Το Contra.gr την... ανέκρινε μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο διεθνούς φήμης τουρνουά "Strandja" που έγινε στη Βουλγαρία, μεταξύ κορυφαίων μποξέρ του κόσμου. Για όσους δεν το γνωρίζουν στα 21 της χρόνια και ως αριστούχος μαθήτρια συνεχίζει τις σπουδές της στο τμήμα Βιολογίας της Αθήνας.

Πρωταθλήτρια, αριστούχος, πυγμάχος, ετών 21!

Δύσκολες εποχές ακόμη και για τους πρωταθλητές στην Ελλάδα του σήμερα...

Η Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου, η κορυφαία ερασιτέχνης πυγμάχος της χώρας, αθλήτρια του Συλλόγου Μαχητικών Αθλημάτων Δροσιάς, δεν κάμπτεται από τις δυσκολίες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Αφού είναι η καλύτερη! Βαδίζει στο δρόμο του πρωταθλητισμού, πετυχαίνει και προχωράει προς το στόχο της, το όνειρο της συμμετοχής σε Ολυμπιάδα.

Το Contra.gr... ανέκρινε την πρωταθλήτρια, μερικές ημέρες μετά την επιτυχία της στη Βουλγαρία (ασημένιο μετάλλιο) στο διεθνούς φήμης τουρνουά "Stradja". Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα πυγμαχικό μίτινγκ μεταξύ των κορυφαίων αθλητών παγκοσμίως από κάθε κατηγορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 21χρονη αθλήτρια, δεν παίρνει πρωτιές μόνο στο μποξ. Αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις, την ίδια εποχή που κατέκτησε το πρώτο της εθνικό πρωτάθλημα στην κατηγορία των γυναικών, και πλέον σπουδάζει στο τμήμα Βιολογίας στην Αθήνα. Και πώς τα καταφέρνει; Ιδού το μυστικό της:

"Πρωταθλητισμός και σπουδές είναι κάτι πολύ δύσκολο. Μέσω πανελληνίων μπήκα στο Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ όπου και σπουδάζω. Δυστυχώς στη χώρα μας δεν υπάρχει οργάνωση και μέριμνα για τον φοιτητή-αθλητή οπότε ο καθένας βάζει τις προτεραιότητές του.

Προσωπικά, όσο γίνεται προσπαθώ να συνδυάζω τις πολύωρες προπονήσεις με τα εργαστήρια, δίνοντας μια παραπάνω βάση στη σχολή σε περιόδους εξεταστικής.

Ιδανικά στην καθημερινότητα ενός πρωταθλητή-φοιτητή θα έπρεπε το κράτος να είναι αρωγός και να τον στηρίζει στην προσπάθειά του αφού δεν υπάρχουν πια προνόμια για την ζωή του μετά από τα χρόνια που διακρίνεται με την εθνική ομάδα."

- Πόσο σημαντικό είναι για τους Έλληνες μποξέρ, αυτή τη δύσκολη εποχή οικονομικά να καταφέρνουν να βγαίνουν στο εξωτερικό, παίζοντας σε διεθνή τουρνουά;

"Η δύσκολη αυτή οικονομικά εποχή περιορίζει σημαντικά τέτοιες ευκαιρίες για τους αθλητές. Χωρίς την κρατική στήριξη και τις επιχορηγήσεις δεν θα μπορούσαμε να βγούμε από τα σύνορα και να δοκιμαστούμε καν στο εξωτερικό.

Στην εποχή που βρισκόμαστε τη στήριξη αυτή την παίρνουν οι αθλητές από ιδιώτες επιχειρηματίες που αγαπούν τον αθλητισμό.

Εγώ είμαι πολύ τυχερή που έχει βρεθεί στο δρόμο μου το ζευγάρι Γιώργος και Άννα Γκρέκη, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού με το "Great Living Apartments". Με παρακολουθούν από μικρή, αφού βρίσκονται μαζί μας χρόνια στη σχολή στη Δροσιά και όταν κατάλαβαν την ανάγκη, στάθηκαν αμέσως δίπλα μας στην δύσκολη αυτή πορεία.

Τους ευχαριστούμε πολύ με τον προπονητή μου, Νίκο Δροσόπουλο, καθώς είναι ένας πολύ σημαντικός κρίκος για την υλοποίηση των αθλητικών μας σχεδίων."

- Στην Ελλάδα είσαι μόνιμη πρωταθλήτρια τα τελευταία χρόνια. Θεωρείς ότι σου κάνει κακό που δεν υπάρχει έντονος ανταγωνισμός;

"Ναι, στη χώρα μας είναι μικρός ο αριθμός των γυναικών που ασχολούνται με το άθλημα οπότε το επίπεδο αργεί να ανέβει. Έτσι έχουμε μικρό ανταγωνισμό που δεν βοηθά έναν αθλητή να εξελιχθεί και να καταφέρνει να στέκεται ισάξια σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο."

- Ποιος είναι ο επόμενος μεγάλος σου στόχος;

"Οι επόμενοι μεγάλοι στόχοι τώρα είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 22 ετών και elite με φόντο τους Μεσογειακούς Αγώνες τον Ιούνιο."

- Στην πυγμαχική... πιάτσα θεωρείσαι η καλύτερη πυγμάχος της χώρας στο ερασιτεχνικό κομμάτι. Σε αγχώνει αυτός ο άτυπος τίτλος;

"Ο τίτλος αυτός σημαίνει πολλά. Μια αθλήτρια σε αυτό το επίπεδο το βάρος που φέρει ο τίτλος και όποιο άγχος μπορεί να δημιουργεί, είναι σε θέση να το διαχειριστεί και να αντλεί από αυτά τη δύναμη για να κάνει συνεχώς ένα βήμα παραπάνω και να εξελιχθεί."

- Πολλοί έχουν αναρωτηθεί αν θα σε δούμε στο επαγγελματικό μποξ...

"Δεν θα αποκλείσω τίποτα για το μέλλον. Προέχουν τώρα ορισμένοι στόχοι που αφορούν μια καλή θέση στο παγκόσμιο πυγμαχικό, ερασιτεχνικό στερέωμα, και μια πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Δουλεύουμε ήδη επαγγελματικά έχοντας δημιουργήσει μια ομάδα ανθρώπων που μας ακολουθεί και μας στηρίζει με την τεχνογνωσία της παντού, η οποία απαρτίζεται από τον Βαγγέλη Γεωργιλά με το "Lipolysis", τον εξοπλισμό "Seven Hellas" και "Top Ten" , τα "Xtreme stores" και τον κ. Καβαλάρη τον ασφαλιστή μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK