"Κόλαση" στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω... τροπολογίας, έξαλλοι βουλευτές με Κοντονή!

Η απόφαση του Σταύρου Κοντονή να φέρει στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο περί ντόπινγκ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναβρασμός επικρατεί σε μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της απόφασης του Σταύρου Κοντονή να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο περί ντόπινγκ με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Συγκεκριμένες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος όπως ο Πέτρος Κωνσταντινέας και η Ελένη Αυλωνίτου παρουσιάζονται έτοιμοι να συγκρουστούν με τον Υπουργό στη Βουλή την Τρίτη τόσο στην ΕΠΕΚΕ όσο και στη συνεδρίαση της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων.

Αιτία της...οργής τους αποτελεί το γεγονός ότι πλέον δεν μπορούν να καταθέσουν την τροπολογία που έχουν ετοιμάσει για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές των ομοσπονδιών (δεν επιτρέπεται από τον κανονισμό της Βουλής η κατάθεση τροπολογιών σε νομοσχέδια που έρχονται με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Βουλευτές κάνουν λόγο για πραξικόπημα που "δεν είναι δυνατόν να περάσει" και απειλούν να καταψηφίσουν στην ψηφοφορία για το αν θα πρέπει να έρθει ως κατεπείγον το νομοσχέδιο.

Επιπρόσθετα, η επίμαχη τροπολογία έχει ήδη κατατεθεί στη γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Aπό την πλευρά του Υπουργείου πάντως τονιζόταν ότι δεν ήταν δυνατόν να γίνει κάτι άλλο αφού "το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις 18 του μήνα, αλλιώς η Ελλάδα χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Τσίπρας ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

13η σύνταξη και αναστολή ΦΠΑ στα νησιά με πρόσφυγες

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα από το πλεόνασμα του 2016. Ποιοι οι δικαιούχοι της 13ης σύνταξης που θα δοθεί αντισυμμετρικά στους χαμηλοσυνταξιούχους εν είδει έκτακτης ενίσχυσης αυτές τις γιορτές. "Η Ευρώπη χρωστά στους νησιώτες μας" τόνισε εξαγγέλλοντας αναστολή ΦΠΑ στα νησιά Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου

 

Πρώτη Σελίδα