Συναδινός: "Ο νόμος για τη βία θα τηρηθεί και θα ενισχυθεί"

Με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο αθλητικός συντάκτης Θανάσης Ασπρούλιας από φανατικούς οπαδούς, ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός τοποθετήθηκε δημοσίως.

Συναδινός: "Ο νόμος για τη βία θα τηρηθεί και θα ενισχυθεί"

Αναλυτικά τόνισε: "Για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες άνανδρης επίθεσης οπαδών σε αθλητικούς συντάκτες και μάλιστα πάλι εκτός αγωνιστικών χώρων, σε ανύποπτο χρόνο.

Είναι σαφές ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους και τη συνεργασία τους με την Πολιτεία, ούτως ώστε οι όποιοι ανταγωνισμοί ομάδων να παραμένουν σε αγωνιστικό – αθλητικό επίπεδο και να μην εκτρέφουν το φανατισμό, πυροδοτώντας παρόμοια περιστατικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο νόμος για την καταπολέμηση της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, που ψηφίστηκε πρόσφατα, θα τηρηθεί απαρέγκλιτα και σε κάθε του διάταξη, μεταξύ αυτών και σε ότι αφορά ευθύνες παραγόντων, αθλητικών Μ.Μ.Ε. κλπ.

Θεωρείται δεδομένο, ότι μετά την αποτίμηση από την εφαρμογή του νέου νόμου, εάν κριθεί απαραίτητη, θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση της νομοθεσίας και των ελεγκτικών μηχανισμών μόλις επανεκκινήσει το νομοθετικό έργο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK