Νέα μέτρα προανήγγειλε ο Κοντονής

"Κανένα βήμα πίσω" διεμήνυσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την ψήφιση και την εφαρμογή του νόμου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και της διαφθοράς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην πρώτη θητεία της.

Νέα μέτρα προανήγγειλε ο Κοντονής

"Αν μερικοί νόμισαν ότι θα κάνουμε πίσω, τους λέμε για μια ακόμη φορά ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε χρηματίζεται, ούτε εκβιάζεται, ούτε φοβάται. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους", διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με αιχμή την ψήφιση και την εφαρμογή του νόμου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και της διαφθοράς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην πρώτη θητεία της.

Αφού ο κ. Κοντονής καταλόγισε στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι επί δέκα χρόνια δεν εφάρμοζαν έναν ψηφισμένο νόμο εμποδιζόμενες από τη διαπλοκή με τα μεγάλα συμφέροντα, τις εξυπηρετήσεις στους παράγοντες των ομάδων και το πελατειακό κράτος που δημιούργησαν, προανήγγειλε νέα μέτρα εξυγίανσης του αθλητισμού.

Όπως είπε, "θα υπάρξει περιορισμός της σπατάλης στο χώρο, ενώ στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης είναι ο επικαιροποιημένος κατάλογος των προδιαγραφών λειτουργίας όλων των σταδίων, η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής όλων των αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων και η συγκρότηση Πλαισίου Ανασυγκρότησης όλων των αθλητικών ομοσπονδιών με αντικειμενικά, ποιοτικά και αναπτυξιακά κριτήρια «για να διοχετεύονται εκεί όπου πρέπει οι επιχορηγήσεις και τα χρήματα του ελληνικού λαού".

Παράλληλα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ολοκληρώνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, το έργο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον νέο αθλητικό νόμο και πλέον θα ελέγχονται σε μόνιμη βάση τα Καταστατικά και οι Κανονισμοί όλων των Ομοσπονδιών από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Από την 1η Νοεμβρίου του 2015, θα ισχύσει σε όλα τα γήπεδα, 1ης κατηγορίας ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισόδου. Επίσης, εντός του έτους, θα καθοριστεί χρονοδιάγραμμα αποχώρησης της ελληνικής αστυνομίας από τους αγωνιστικούς χώρους, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση γι’ αυτό, όπως και αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης.

Από την 1η του νέου έτους, θα εφαρμοστεί η Κάρτα Φιλάθλου και εντός του έτους θα υπάρξει άμεση θεσμοθέτηση ειδικού τέλους επί των μεταγραφών επαγγελματιών αθλητών υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού και διάθεση ποσοστού από τη φορολόγηση του αθλητικού στοιχήματος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK