Ο αντιπρόεδρος του NBA στο Game Changer: "Η αλληλεπίδραση του κόσμου με το υλικό μας, είναι η ουσία"

O Αντιπρόεδρος του NBA Europe, Χεσούς Μπουένο Πασκουάλ, μίλησε στο "Game Changer 2016" στα πλαίσια του 1ου αθλητικού συνεδρίου της 24 MEDIA.

Ο αντιπρόεδρος του NBA στο Game Changer: "Η αλληλεπίδραση του κόσμου με το υλικό μας, είναι η ουσία"

ΝΒΑ και πρόοδος είναι δύο λέξεις αλληλένδετες. Η Κορυφαία Λίγκα στον κόσμο φημίζεται για την ικανότητά της να βρίσκεται μπροστά από την εποχή της και να προσαρμόζεται άμεσα στις επιταγές της τεχνολογίας.

Και αυτό το ξέρει καλά ο Αντιπρόεδρος του NBA Europe, Χεσούς Μπουένο Πασκουάλ, ο οποίος στην ομιλία του στο “Game Changer 2016”, το πρώτο αθλητικό συνέδριο που διοργανώνει η 24 Media, μίλησε για τη φιλοσοφία του ΝΒΑ:

"Έχουμε πολλές αλλαγές στην τεχνολογία, έχουμε smartphones, έχουμε εξαιρετικές κάμερες σε κάθε γωνιά του γηπέδου για να έχει ο φίλαθλος την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χτυπάμε την πόρτα στην εικονική πραγματικότητα. Η τεχνολογία έρχεται σε εμάς, ώστε να αλλάξουμε το σπορ υπέρ του φιλάθλου".

"Πριν από 10 χρόνια μιλούσαμε για την τηλεόραση. Σήμερα μιλάμε για τα websites, τα apps. Όλοι έχουν smartphones. Είναι σημαντικοί τομείς για το άθλημα. Όπως και τα social media. Στην κορυφή όλων έχουμε την παγκοσμοιοποίηση. Από κάθε γωνιά του κόσμου μοιράζονται το υλικό μας, κάτι που δεν είχαν την δυνατότητα να κάνουν πριν 10 χρόνια. Η αλλαγή είναι εκεί έξω και είναι ολοκληρωτική".

Ο Αντιπρόεδρος του ΝΒΑ Europe δεν έμεινε μάλιστα εκεί, παρά στην συνέχεια αποκάλυψε τα άμεσα σχέδια της Λίγκας για το μέλλον: "Πρέπει να αρπάζουμε τις ευκαιρίες μας. Ο στόχος του ΝΒΑ ήταν να δώσει μια μοναδική εμπειρία στους φιλάθλους του. Σύντομα θα τους δίνουμε την καλύτερη εμπειρία όλων των εποχών. Σαν να κάθονται courtside. Θα μπορούν να βλέπουν τους προπονητές, τους celebrities. Με ποιότητα από τις κάμερες. Θα αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι εκεί".

"Θα αρχίσουμε να το βλέπουμε αυτό πολύ πολύ σύντομα. Πριν 10 χρόνια ο κόσμος δεν απαιτούσε. Τώρα το κάνει. Τώρα θέλει υψηλή ποιότητα. Και την θέλει δωρεάν. Αυτοί οι οπαδοί που είναι η νέα γενιά, έχει τα πάντα λόγω της παγκοσμοιοποίησης. Θέλουν να έχουν το υλικό. Η παγκοσμοιοποίηση φέρνει και υψηλό ανταγωνισμό κι εμείς πρέπει να προσφέρουμε το καλύτερο που μπορούμε".

Στο τέλος της ομιλίας του, μάλιστα, ο Χεσούς Μπουένο Πασκουάλ τόνισε ότι σκοπός του ΝΒΑ είναι η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει, ενώ το επιμύθιό του πιθανότατα είναι και αυτό που εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο γιατί η Αμερικανική Λίγκα θα είναι πάντα πολλά βήματα μπροστά από τους υπόλοιπους: "Το υλικό για εμάς είναι το κλειδί στα χρόνια που έρχονται. Υλικό εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, ώστε όλοι οι φίλαθλοι να αλληλεπιδρούν με αυτό την ίδια στιγμή. Έχουμε τρεις αγώνες το λιγότερο κάθε μέρα, οπότε μπορούμε συνεχώς να προσφέρουμε αυτό το υλικό. Είμαστε το μπάσκετ".

"Στο τέλος της ημέρας, η αλληλεπίδραση του κόσμου με το υλικό μας, είναι η ουσία. Εχουμε πάθος για το παιχνίδι. Το 50% των φιλάθλων μας, έχει παίξει μπάσκετ στη ζωή του είτε καθημερινά, είτε κάμποσες φορές. Όσο περισσότερα παιδιά παίζουν μπάσκετ, τόσο θα μεγαλώνει η δημοτικότητα του μπάσκετ. Αν παίξουν μπάσκετ στα 13 τους, τότε θα είναι φίλοι του μπάσκετ για όλη τους τη ζωή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Η Παιδεία κλειδί για τη δημιουργία φιλάθλων"
Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο "Game Changer Sports"
Κοντονής στο Game Changer: "Η βασιλεία τους τελείωσε"
Μπερτομέου στο Game Changer: "Το προϊόν μας είναι ο ανταγωνισμός"
Τζόκοβιτς στο Game Changer: "Η πίστη είναι το κλειδί"

News 24/7

24MEDIA NETWORK