Οι αθλητές που το είχαν "δίπορτο"

Από τον Μάικλ Τζόρνταν και τους αδερφούς Νέβιλ, μέχρι τον Μπο Τζάκσον και τον Αντέ Μενσά του μπασκετικού Ολυμπιακού, βρήκαμε 12 αθλητές που αγωνίστηκαν (ή έστω προσπάθησαν) σε πάνω από 1 αθλήματα.

Οι αθλητές που το είχαν "δίπορτο"

Κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να καθιερωθούν σε ένα άθλημα και να κάνουν καριέρα, την ώρα που κάποιοι άλλοι το έχουν “δίπορτο”. Αθλητές που ξεκίνησαν σαν ταλέντα σε ένα σπορ και τελικά έγιναν επαγγελματίες σε ένα άλλο και αθλητές που αφού ολοκλήρωσαν την καριέρα τους στο ένα άθλημα μεταπήδησαν σε ένα άλλο. Το Contra.gr βρήκε 12 που αγωνίστηκαν σε πάνω από ένα αθλήματα.

-Μάικλ Τζόρνταν

Ο Τζόρνταν στο πρώτο του "διάλειμμα" από το ΝΒΑ, υπέγραψε συμβόλαιο με τους "White Sox" (1994) με την ομάδα των οποίων αγωνίστηκε σε πρωταθλήματα μικρών κατηγοριών του μπέιζμπολ.

-Ο Μπο Τζάκσον

Πρόκειται για ένα αθλητή φαινόμενο, δυστυχώς, όμως, όχι τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό. Ο Τζόνσον είναι ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία της Αμερικής που έχει γίνει All-Star σε δύο από τα τέσσερα δημοφιλέστερα αθλήματα, στο φούτμολ και το μπέιζμπολ. Ενδεικτική του ταλέντου του και των απεριόριστων δυνατοτήτων του είναι η παρακάτω του ατάκα: "ότι γίνεται μετά τη σεζόν του μπέιζμπολ για μένα είναι ένα χόμπι. Σαν το κυνήγι και το ψάρεμα. Ε, λοιπόν, σκέφτομαι να ξεκινήσω ένα άλλο χόμπι: το φούτμπολ".

Είπε ο Τζάκσον και ξεκίνησε το φούτμπολ, ενώ ήταν ήδη επαγγελματίας στο μπέιζμπολ. Δυστυχώς, για τον απίστευτο Αμερικάνο η καριέρα του έληξε πρόωρα, αφού στα 29 του σε ένα αγώνα φούτμπολ του βγήκε ο γοφός! Στη συνέχεια έβαλε τεχνητό γοφό και έπαιξε μόνο μπέιζμπολ, αλλά δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ στα προ τραυματισμού επίπεδα της απόδοσής του.

-Τιμ Ντάνκαν

Ο σέντερ των Σπερς ήταν πολύ καλός κολυμβητής στις Παρθένες Νήσους και προσπάθησε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη. Ο τυφώνας "Hugo" του χάλασε τα σχέδια, αφού κατέστρεψε την μοναδική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων στη "γειτονιά" του. Αποτέλεσμα; Το μπάσκετ να κερδίσει έναν από τους μεγαλύτερους σέντερ όλων των εποχών.

-Σκοτ Μπάρελ

Πρόκειται για τον πρώτο Αμερικανό αθλητή που ήταν ντραφτ στον πρώτο γύρο δύο διαφορετικών πρωταθλημάτων, του ΝΒΑ και του MLB (μπέιζμπολ). Τελικά τον κέρδισε το μπάσκετ και έκανε μια πλούσια καριέρα σε ομάδες όπως οι Χόρνετς, οι Μπουλς και οι Νετς.

-Πάτ Ράιλι

Ο πρόεδρος, γενικός διευθυντής και κατά περιόδους προπονητής των Μαϊάμι Χιτ, είχε επιλεχθεί στο πρώτο γύρο του ντραφτ του ΝΒΑ το 1967 από τους Σαν Ντιέγο Ρόκετς, ενώ από τον 11ο γύρο του ντραφτ του NFL του ίδιου έτους, τον διάλεξαν οι Ντάλας Κάουμποις.

-Ουίλτ Τσάμπερλεϊν

Ο Τσάμπερλεϊν μπορούσε να αγωνιστεί επαγγελματικά σχεδόν σε όποιο άθλημα ήθελε. Πήγε στο κολέγιο έχοντας υποτροφία για μπάσκετ, αλλά και για στίβο. Του δόθηκαν δυνατότητες να κάνει καριέρα στο μποξ και στο NFL, αλλά εκείνος επέλεξε να γίνει ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στο ΝΒΑ. Αφού ολοκλήρωσε την καριέρα του το 1973 στους Λέικερς, έπαιξε για 3 χρόνια βόλεϊ στους Σιάτλ Σμάσερς.

-Γκάρι Νέβιλ

Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ έπαιζε στα 14 του στην ομάδα κρίκετ του Λάνκασαϊρ.

-Φιλ Νέβιλ

Ο έτερος Νέβιλ ήταν αρχηγός την εθνικής ομάδας κρίκετ της Αγγλίας κάτω των 15 ετών.

-Μπρους Αρίνα

Ο προπονητής των Λος Άντζελες Γκάλαξι έχει αγωνιστεί στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, ενώ ήταν μέλος και της Εθνικής ομάδας λακρός που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1974 και βγήκε 2η το '78.

-Κέρτις Γούντχαουζ

Ο Γούντχαουζ έχει περάσει από τη Σέφιλντ την Χαλ, έχει 4 εμφανίσεις με την Εθνική ελπίδων της Αγγλίας, ενώ έχει παίξει και 3 ματς στην Premier League με τη φανέλα της Μπέρμινχαμ το 2003. Το 2006 δήλωσε πως "δεν είμαι πια ερωτευμένος με το ποδόσφαιρο" και άρχισε να παίζει μποξ, έχοντας μάλιστα μόλις μία ήττα στα 3 επόμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι προπονητής στην "Gool", αγγλική ερασιτεχνική ομάδα ποδοσφαίρου.

-Μάικλ Ντόσον

Ο αμυντικός της Χαλ έπαιζε κρίκετ στους "Νορθ Γιόρκσαϊρ" στην εφηβεία του.

-Αρσέν Αντέ Μενσά

Related content

Ο Αντέ Μενσά αγωνίστηκε στον μπασκετικό Ολυμπιακό την διετιά 1998-2000, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του το 1990 στην Αντίμπ. Επειδή, όμως, αγαπούσε πολύ το ποδόσφαιρο και ενώ ήταν ήδη 5 χρόνια επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, το 1995 πήγε στην Νις και την Τουλούζ για να δοκιμαστεί μήπως καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό του και γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν τα κατάφερε και συνέχισε να παιζει μπάσκετ, αυτή τη φορά για την Ρασίνγκ, πριν έρθει στην ομάδα του Πειραιά.

Διαβάστε ακόμη:

11 παίκτες που πήραν την κατιούσα από όταν πήγαν στη Ρεάλ

Οι 12 ομάδες με τις ροζ εμφανίσεις

Για περισσότερους αθλητές που το παίζουν σε διπλό ταμπλό

News 24/7

24MEDIA NETWORK