Όταν το "δεν σας ακούω" γίνεται πανηγυρισμός (PHOTOS)

Ο πανηγυρισμός του Σπανούλη λίγο πριν το φινάλε του ντέρμπι "αιωνίων" πυροδότησε την ένταση στο ΟΑΚΑ και ξεσήκωσε μεγάλη συζήτηση. Με αφορμή την κίνηση του αρχηγού του Ολυμπιακού, το Contra.gr θυμάται ανάλογους πανηγυρισμούς που είδαμε στους αθλητικούς χώρους. Bonus η χειρονομία του Οικονόμου πριν 16 χρόνια.

Όταν το "δεν σας ακούω" γίνεται πανηγυρισμός (PHOTOS)

Λίγο πριν το φινάλε του ντέρμπι του ΟΑΚΑ ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, πανηγύρισε ένα τρίποντο κάνοντας μια χειρονομία προς τους οπαδούς του "τριφυλλιού", γυρνώντας στην κερκίδα και κάνοντάς τους νόημα πως δεν ακούει, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με τεχνική ποινή.

Η κίνησή του αυτή πυροδότησε την ένταση στο κλειστό του ΟΑΚΑ με μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού να εισβάλει στο παρκέ και τον αγώνα να διακόπτεται προσωρινά.

Ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός που επιχείρησε ο Σπανούλης είναι σύνηθες φαινόμενο, ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου, με πολλούς αθλητές να τον χρησιμοποιούν για ως απάντηση στα όσα... ακούνε από τους φιλάθλους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Μεταξύ αυτών που το έχουν κάνει κατά καιρούς είναι και κορυφαία ονόματα όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Στίβεν Τζέραρντ και ο Τιερί Ανρί, με την πιο συνηθισμένη τιμωρία να είναι η κίτρινη κάρτα. Δεν λείπουν φυσικά και οι περιπτώσεις στο χώρο του μπάσκετ.

Με αφορμή την κίνηση του Σπανούλη, το Contra.gr θυμάται ανάλογους πανηγυρισμούς που είδαμε στους αθλητικούς χώρους.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Κάρλος Τέβες

Στίβεν Τζέραρντ

Τιερί Ανρί

Ρόμπιν Φαν Πέρσι

Ντεμπά Μπα

Εντέν Αζάρ

Τζον Τέρι

Φραντσέσκο Τότι

Ντάνιελ Στάριτζ

Μάικλ Όουεν

Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ

Ματ Ντάρμπισιρ

Αντελίνο Βιεϊρίνια

Άλεν Άιβερσον

Κρις Μπος

ΑμάρεΣτουνταμάιρ

Σαμ Αλαρντάις (προπονητής)

Άλαστεϊρ Κουκ (κρίκετ)

Η χειρονομία του Οικονόμου

Μπορεί να μην μοιάζουν ακριβώς, αλλά η κίνηση του Σπανούλη μπορεί να έφερε στη μνήμη ορισμένων την χειρονομία του Οικονόμου πριν 16 χρόνια. Στο πέμπτο παιχνίδι των τελικών του πρωταθλήματος την σεζόν 1998-99 μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, ο Νίκος Οικονόμου πετυχαίνει τρίποντο λίγο πριν το φινάλε και ουσιαστικά "κλειδώνει" τη νίκη του "τριφυλλιού".

Εκείνη τη στιγμή ο φόργουρντ του Παναθηναϊκού κάνει μια χειρονομία προς τους φιλάθλους της ομάδας του, βάζοντας τα δάχτυλά του στο κεφάλι, σαν να τους λέει "να με θυμάστε". Η συγκεκριμένη κίνηση φυσικά δεν προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά έμεινε στην ιστορία. Στο τέλος της σεζόν ο Οικονόμου αποχαιρέτησε τους οπαδούς των "πρασίνων", μετακομίζοντας στην Βίρτους Μπολόνια.

Θυμηθείτε την κίνησή του:

Διαβάστε ακόμη:

H χειρονομία του Σπανούλη στους οπαδούς του Παναθηναϊκού (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK