Ορφανίδου και Londy πρωταθλητές στο Aquaforum Open 2015

O Harry Londy συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα κάτι που απέδειξε κατακτώντας ένα ακόμα τρόπαιο μετά το Greek Squash Finals 2014.

Ορφανίδου και Londy πρωταθλητές στο Aquaforum Open 2015

Η διοργάνωση επισκιάστηκε από το θάνατο του πατέρα του Fabian Kalaitzes που ήταν ο αντίπαλος του Londy στον τελικό και δεν διεξήχθη από σεβασμό στην επιθυμία του Έλληνα πρωταθλητή να μην αγωνιστεί.

Όντας ήδη πρωταθλητής, ο Londy έδωσε έναν αγώνα με τον Βούλγαρο Νο1 Stelian Stankov όπου και επικράτησε με 2-0.

Το επίπεδο του σκουός στο τουρνουά ήταν ιδιαίτερα υψηλό χάρη στην παρουσία της πλειοψηφίας των ελλήνων πρωταθλητών καθώς και εξαιρετικών αθλητών από τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Ειδικότερα η ομάδα της Τουρκίας έδειξε ότι έχει πολύ μέλλον αφού οι αθλητές της ήταν όλοι κάτω των 18 με εξαιρετική τεχνική και πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Ο 18χρονος Bahadir Firat έκανε αίσθηση νικώντας τον Νίκο Συμεωνίδη με 3-2 (σε ένα ματς που ο Συμεωνίδης είχε παράπονα σε δύο αποφάσεις) και τον Έλληνα Δημήτρη Πίτσο με 3-1 για να αποκλειστεί τελικά από τον Βούλγαρο Zhiliev.

Η ομάδα της Βουλγαρίας κατέβηκε με τους τέσσερις καλύτερους αθλητές της, Stelian Stankov, Stoil Zhilev, Konstantin Simeonov, Dimitar Zhilev (με σειρά κατάταξης). Σημειωτέον η ομάδα αυτή κέρδισε τους πρόσφατους Βαλκανικούς αγώνες.

Στις γυναίκες πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Βερόνικα Ορφανίδου που κατέβαλε την αντίσταση της Αννίτας Λαδάκη σε ένα πολύ αμφίρροπο ματς με εντυπωσιακά ράλι. Η Ορφανίδου αναδείχτηκε νικήτρια με 3-1 (13/11 11-5 5-11 11-8).

Σε μια πολύ συγκινητική χειρονομία η Ορφανίδου αφιέρωσε τη νίκη της στον πατέρα του Fabian Kalaitzes.

Στην δεύτερη κατηγορία των ανδρών έλαμψε το άστρο του 17χρονου Γιώργου Κούκου που από την πρώτη θέση του ταμπλό έφτασε μέχρι τον τελικό και τελικά επιβλήθηκε του πολύ καλού Παναγιώτη Πότσου.

Ο Νίκος Συμεωνίδης και ο Στέφανος Ξενάκης κέρδισαν τα Plate της A και Β κατηγορίας αντίστοιχα.

Η διοργάνωση άφησε τους πάντες ευχαριστημένους από την ευρυθμία στη διεξαγωγή των αγώνων μέχρι τη φιλοξενία στο χώρο του υπερσύγχρονου Aquaforum Sports Venue & Stadium.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK