Στην Αλεξανδρούπολη η αφή της φλόγας των Special Olympics

Η Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics της Αμβέρσας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014 στην Αρχαία Ζώνη Αλεξανδρούπολης, στις 11.30 πμ.

Στην Αλεξανδρούπολη η αφή της φλόγας των Special Olympics

Στην εκδήλωση της Αφής της Φλόγας, η διοργάνωση της οποίας είναι ευθύνη των Special Olympics Ελλάς, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κύριος Ιωάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κύριος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics Antwerp 2014 κύριος Guido Kestens και η Πρόεδρος των Special Olympics Ευρώπης-Ευρασίας κυρία Mary Davis.

Θα παραστούν επίσης προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού – Έλληνες και ξένοι - εκπρόσωποι διεθνών κοινωφελών ιδρυμάτων και εκπρόσωποι ελληνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Το ρόλο των Ιερειών στο χορόδραμα της Αφής της Φλόγας υποδύονται αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics Ελλάς και σπουδάστριες των σχολών χορού του Φωκά Ευαγγελινού, ο οποίος επιμελείται καλλιτεχνικά το σύνολο της εκδήλωσης. Τις χορογραφίες έχουν επιμεληθεί η Αμάντα Κουγιούφα και η Βασιλική Μπαρτσούλη. Πρωθιέρεια θα είναι η αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics Ελλάς Ηλιάνα Συμεωνίδη. Στο σόλο φλάουτο η Τατιάνα Κουτσούμπα.

Τους Εθνικούς Ύμνους Ελλάδας, Βελγίου και των Special Olympics αποδίδει η Μπάντα της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο Αλέξης Κωστάλας και ο αθλητής των Special Olympics Ελλάς Γιάννης Στρατηγόπουλος.

Μετά την Αφή της Φλόγας θ’ ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία από τους "Φρουρούς της Φλόγας της Ελπίδας" - μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και αθλητές των Special Olympics Ελλάς. Τη λαμπαδηδρομία συντονίζει η Διευθύντρια των Special Olympics Ελλάς, κυρία Άρτεμις Βασιλικοπούλου.

Μετά την πενθήμερη (4-8 Σεπτεμβρίου) πορεία της επί ελληνικού εδάφους σε Κομοτηνή, Καβάλα, Θάσο, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, η "Φλόγα της Ελπίδας" θ’ αναχωρήσει την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου με την πτήση Α3 620 της Aegean Airlines στις 8.30 για τις Βρυξέλλες.

Τη Φλόγα από την Αθήνα θα συνοδεύσει σύσσωμη η 74μελής Ελληνική Αποστολή που θα συμμετάσχει σε 9 αθλήματα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics της Αμβέρσας, ενώ η επίσημη υποδοχή της θα γίνει από την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον προαύλιο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Από τις 9-13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία επί βελγικού εδάφους για να τερματίσει το ταξίδι της το απόγευμα της 13ης Σεπτεμβρίου στο Στάδιο Palais 12-Brussels Expo, όπου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης, για ν’ ανάψει ο βωμός, σηματοδοτώντας την έναρξη των Αγώνων.

Την όλη εκδήλωση της Τελετής Αφής της Φλόγας, συνδράμουν στελέχη και εθελοντές των Special Olympics Ελλάς.

Το σύνολο της εκδήλωσης θα καλυφθεί δημοσιογραφικά από τα δύο τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα της Αλεξανδρούπολης ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και DELTA TV, τη ΝΕΡΙΤ καθώς και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK