Τα 10 καλά παιδιά του αθλητισμού

Κάποιοι λένε πως για να είσαι πολύ μεγάλος αθλητής πρέπει να είσαι και κωλόπαιδο. Ιδού 10 αθλητές που καταρρίπτουν τον συγκεκριμένο μύθο.

Τα 10 καλά παιδιά του αθλητισμού

Τα περισσότερα γυναικεία περιοδικά και sites γράφουν πως ο άντρας , ο σωστός, ο πρόστυχος, ο ερωτεύσιμος πρέπει να είναι και λίγο κωλόπαιδο. Αντίστοιχη τάση ισχύει και στα ομαδικά σπορ. Μεγάλος αθλητής θεωρείται εκείνος που εκτός από ταλέντο, φλερτάρει έντονα με τον "κωλοπαιδισμό".

Δεν είναι τυχαίο πως παίκτες όπως ο Καντονά, ο Μαραντόνα, ο Λεμπρόν βρίσκονται πολλές φορές πιο ψηλά στη συνείδηση των φιλάθλων από ότι ο Σίρερ, ο Πελέ ή ο Νοβίτσκι, γιατί στο "παλμαρέ" τους έχουν κάποιες ενέργειες ή συνήθειες που τους προσδίδουν μια αλητεία. Μια αλητεία που όχι μόνο έχει γίνει αποδεκτή, αλλά θεωρείται από σημαντική μερίδα των φιλάθλων ως απαραίτητο προσόν για να θεωρείται κάποιος σπουδαίος αθλητής. Για την απενοχοποίηση της, μάλιστα, οι δημοσιογράφοι έχουμε εφεύρει και την έκφραση "καλώς εννοούμενη αλητεία".

Παρόλα αυτά, υπάρχει μια πληθώρα παικτών σε ποδοσφαιρικά γήπεδα και μπασκετικά παρκέ που δεν έχουν ίχνος κωλοπαιδισμού, αλλά μπορούν και "μιλάνε" στην μπάλα τόσο την ποδοσφαιρική όσο και την μπασκετική και καταρρίπτουν τον μύθο πως για να είσαι μεγάλο αθλητής πρέπει να είσαι και κωλόπαιδο.

-Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Αν υπήρχε άλλος παίκτης που να σκόραρε με την συχνότητα του Πολωνού το πιο πιθανό ήταν να πανηγύριζε βγάζοντας και τα εσώρουχά του. Αντ' αυτού ο Πολωνός παρότι είναι ό,τι πιο hot αυτή τη στιγμή από επιθετικούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αρκείται στο να πανηγυρίζει 5 γκολ μέσα σε 9 λεπτά κόντρα στην Βόλφσμπουργκ σαν να το έχει επαναλάβει εκατοντάδες φορές στην καριέρα του.

-Στέφεν Κάρι

Μιλάμε για έναν άνθρωπο που ενώ ήταν φαβορί για να αναδειχθεί MVP της περσινής σεζόν και η ομάδα του είχε μόλις επικρατήσει των Ρόκετς στους τελικούς της δύσης, εμφανιζόταν στη συνέντευξη τύπου αγκαλιά με την κόρη του.

Και άσε μετά τον Λεμπρόν να καυχιέται πως είναι ο καλύτερος.

-Κέβιν Ντουράντ

Ο συγκεκριμένος τύπος κέρδισε τον τίτλο του MVP τη σεζόν 2013-14 και αυτή τη στιγμή θεωρείται ένας από τους πέντε καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ. Στην απονομή του τίτλου του MVP δεν δίστασε να ευχαριστήσει την μητέρα του για όλα, να ανοίξει την καρδιά του και να βαλαντώσει στο κλάμα μπροστά σε μερικά εκατομμύρια φιλάθλους.

-Λιονέλ Μέσι

Όσο κωλόπαιδο και να ήταν ο Μέσι και όσο βεντέτα και να το έπαιζε, κανείς δεν θα μπορούσε να του προσάψει κάτι, λόγω του αδιαμφισβήτητου ταλέντου του. Παρόλα αυτά, εντός αγωνιστικού χώρου-γιατί εκτός έχει κάτι τρεχάματα με την εφορία- αν και θα μπορούσε δεν δίνει ποτέ δικαιώματα. Αντιθέτως, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του, Κριστιάνο Ρονάλντο, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να γίνει αντιπαθής.

-Νταβίντ Ντε Χέα

Είναι 24 ετών. Έχει ήδη παίξει δύο γεμάτες σεζόν σε Ατλέτικο Μαδρίτης και άλλες τέσσερις σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει περάσει από όλες τις εθνικές ομάδες της Ισπανίας, δεν βρίσκεται στο ρόστερ της Ρεάλ λόγω ενός γραφειοκρατικού λάθους και δεν έχει ειπωθεί ποτέ κάτι αρνητικό για αυτόν. Τι άλλο χρειάζεται για να είναι κάποιος αθλητής στην παρούσα λίστα;

-Όσκαρ

Μπορεί δηλαδή αυτό το παιδί με αυτή τη φάτσα και με αυτό το μαλλί να είναι κωλόπαιδο;

-Ντε Μπρούινε

Ο Βέλγος, ο οποίος μετά τις μαγικές εμφανίσεις του με την Βόλφσμπουργκ, έχει αρχίσει να "ματώνει" και τα δίχτυα της Premier League, το τελευταίο πράγμα που μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς βλέποντας το πρόσωπό του είναι πως είναι κωλόπαιδο.

-Ινιέστα

Παρέα με τον Τσάβι ο άσος της Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει ό,τι κατακτιέται σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, δεν έχει βρεθεί ποτέ κανείς να του καταλογίσει οποιουδήποτε είδους αρνητική συμπεριφορά.

-Γκάρεθ Μπέιλ

Μπορεί οι "καρδούλες" που κάνει ο Μπέιλ κάθε φορά που πανηγυρίζει να μην είναι ότι πιο θελκτικό για τα μάτια οποιουδήποτε ποδοσφαιρόφιλου, σίγουρα όμως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει για "κωλοπαιδισμό" τον "Γιουσέιν Μπολτ" του ποδοσφαίρου.

-Ντιρκ Νοβίτσκι

Ίσως ο κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, ο οποίος πέρα από τις ατομικές και ομαδικές του επιτυχίες στο ΝΒΑ, κατάφερε να κάνει και την άλλοτε άτεχνη εθνική Γερμανίας αγαπητή στο μπασκετικό κοινό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK