To Ίδρυμα Νιάρχος στην παγκόσμια δράση "Light Up for Inclusion" των Special Olympics

Τα Special Olympics ανακοίνωσαν ότι παγκόσμιας εμβέλειας μνημεία, στάδια και εμβληματικά κτήρια γιορτάζουν μαζί μας την επανάσταση της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμό και την κοινωνία ("The Revolution is Inclusion").

To Ίδρυμα Νιάρχος στην παγκόσμια δράση "Light Up for Inclusion" των Special Olympics

Με αφορμή την 50η επέτειο από την ίδρυση του Κινήματος, τo Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα φωτιστεί στα ΚΟΚΚΙΝΑ συμμετέχοντας στη παγκόσμια δράση Light Up for Inclusion.

Το Light Up for Inclusion αποτελεί μια παγκόσμια ενέργεια με στόχο την ενημέρωση για την εξάλειψη των διακρίσεων εις βάρος των ατόμων με νοητική αναπηρία, αλλά και τη δημιουργία κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

"Είμαστε ευγνώμονες για την τεράστια υποστήριξη που λαμβάνουμε για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για τα άτομα με νοητική αναπηρία ανεξάρτητα από τον τόπο στον οποίο ζουν, σε όλο τον κόσμο", τόνισε ο Πρόεδρος των Special Olympics International Dr.Timothy Shriver. "Η ενέργεια Light Up for Inclusion συμβολίζει τη συνέχιση και την εξέλιξη της αποστολής του Κινήματος των Special Olympics".

Ο Dr. Timothy Shriver βρέθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο με αφορμή το 7ο Διεθνές Συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την Κοινωφελή Δράση, στο οποίο έδωσε την κεντρική ομιλία. Επιπλέον τον Ιούνιο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τα Special Olympics International ανακοίνωσαν μία συνεργασία-ορόσημο για την υποστήριξη του παγκόσμιου κινήματος κοινωνικής ένταξης, με μια τριετή δωρεά, συνολικού ύψους $10.000.000 δολαρίων από το ΙΣΝ, με στόχο την αύξηση της πρόσβασης και των ευκαιριών σε σχολικά αθλητικά προγράμματα για μία κοινότητα που αποτελεί περίπου το 3-4% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Πέραν του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, περισσότερα από 170 μνημεία και κτήρια σε όλο τον κόσμο –με περισσότερα από 40 στην Ευρώπη Ευρασία - θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία Light Up for Inclusion, δημιουργώντας μια παγκόσμια εκδήλωση σεβασμού και κατανόησης της διαφορετικότητας.

Μερικά από τα παγκόσμια μνημεία και κτήρια ορόσημο για την κάθε χώρα που συμμετέχει στη δράση Light Up for Inclusion είναι οι καταρράκτες Νιαγάρα των ΗΠΑ και του Καναδά, ο Άγγελος της Ανεξαρτησίας στην Πόλη του Μεξικού, η Όπερα του Σύδνεϋ και ο Kύβος Νερού στο Πεκίνο.

Η Ευρώπη - Ευρασία συμμετέχει με τα εξής:

1. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αθήνα

2. Coca-Cola London Eye & πινακίδα Piccadilly, Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία

3. Mansion House, Δουβλίνο, Ιρλανδία

4. Κάστρο Moorish, Γιβραλτάρ

5. Καθεδρικός Ναός και Πύργος, Ουτρέχτη, Ολλανδία

6. Πύργος της Μπελέμ, Λισαβόνα, Πορτογαλία

7. Πύργος Pyramidenkogel, Καρινθία, Αυστρία

8. Maschio Angioino (Nέο Κάστρο), Νάπολη, Ιταλία

9. Ολυμπιακό Στάδιο, Βερολίνο, Γερμανία

10. Στάδιο PGE Narodowy, Βαρσοβία, Πολωνία

11. Εθνικό Μουσείο Τέχνης, Βουκουρέστι, Ρουμανία

12. Γέφυρα του Βοσπόρου, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

13. Γέφυρα του Δνείπερου, Κιέβο, Ουκρανία

14. Γέφυρα Krymsky, Μόσχα, Ρωσία

15. Ολυμπιακό Στάδιο, Μπακού, Αζερμπαϊτζάν

16. Khan Shatyr, Αστάνα, Καζακστάν

News 24/7

24MEDIA NETWORK