Τζόνα Λόμου: "Έφυγε" ο θρύλος της Χάκα

Η μυθική μορφή της Νέας Ζηλανδίας, ο σούπερ σταρ του ράγκμπι και της Χάκα, Τζόνα Λόμου, "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 40 ετών νικημένος από το χρόνιο πρόβλημα στα νεφρά που τον ταλαιπωρούσε.

Τζόνα Λόμου: "Έφυγε" ο θρύλος της Χάκα

O θρύλος του ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας, Τζόνα Λόμου, "έφυγε" από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης (18/11) νικημένος από το χρόνιο πρόβλημα στα νεφρά που τον ταλαιπωρούσε.

"Ο Τζόνα ήταν θρύλος του παιχνιδιού. Αγαπήθηκε από πολλούς οπαδούς τόσο εδώ όσο και σε όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε λόγια να περιγράψουμε τη θλίψη μας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του", δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας, Στιβ Τιου.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας τόνισε από την πλευρά του: "Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του".

Ο Νεοζηλανδός υπήρξε ο μεγαλύτερος παίκτης ράκμπι στην ιστορία της χώρας του. Ένα "τέρας" της φύσης. Περήφανο μέλος των "All Blacks", την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, με την οποία αγωνίστηκε σε 63 αγώνες.

Διαγνώστηκε για πρώτη φορά με σοβαρό πρόβλημα στα νεφρά το 1995. Ωστόσο δεν το έβαλε κάτω. Συνέχισε να αγωνίζεται για ακόμη επτά χρόνια, μέχρι και το 2003 όταν και αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση. Τότε ήταν που ξεκίνησε τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, ενώ ένα χρόνο αργότερα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού.

Και πάλι δεν το έβαλε κάτω. Επέστρεψε ξανά το 2005 στο επαγγελματικό ράκμπι για δύο χρόνια, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε διαφορετική καριέρα. Πάντα όμως βρισκόταν κοντά στο άθλημα. Το πρωί της Τετάρτης (18/11) άφησε την τελευταία του πνοή στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, το Όκλαντ βυθίζοντας στη θλίψη όλη την οικογένεια του ράκμπι.

Πάρτε μια γεύση από την παρουσία του στα γήπεδα...

και φυσικά "χορεύοντας" την περίφημη χάκα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK