Αθήνα από το '20 κι έχει ο... Μπερτομέου

Η επιστροφή του Final-4 (στην Ευρωλίγκα πάντα) επί ελληνικού εδάφους μετά το 2007 μένει για την ώρα όνειρο... απατηλό. Άλλη πόλη πήρε το χρίσμα για το 2019.

Αθήνα από το '20 κι έχει ο... Μπερτομέου

Θα θέλαμε ν' ακούσουμε πως "the city who will have the honour and responsibility to organise the... Euroleague Final-4 of 2019 is... Athens".

Όχι όμως. Οι προσδοκίες διαψεύστηκαν. Οικτρά μάλιστα...

V for... Vitoria ακούστηκε από κάποιο στόμα! Αυτό του Ζόρντι Μπερτομέου. Το Final-4 επιστρέφει μετά το 2015 στην Ισπανία, αλλά όχι στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη ή στη... Σαραγόσα. Για πρώτη φορά η τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα διεξαχθεί στη Χώρα των Βάσκων και δη στην έδρα της Μπασκόνια.

Οι 15.000 θεατών Μπουέσα αρένα κρίθηκε ως η κατάλληλη για να φιλοξενήσει το μεγάλο μπασκετικό γεγονός της επόμενης σεζόν και να στεφθεί εκεί η επόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Αθήνα από το '20 κι έχει ο... Μπερτομέου

" Ήταν ένα όνειρο που το κυνηγήσαμε για χρόνια και τώρα πραγματοποιείται", δήλωσε ο Χοσέαν Κερεχέτα, ο ιθύνων νους της Μπασκόνια, και μεταξύ μας άξιζε αυτήν την τιμή. Γιατί η Βιτόρια είναι μια πόλη που λατρεύει το μπάσκετ. Βέβαια το γεγονός πως το Final-4 θα διεξαχθεί στην ισπανική επικράτεια για τέταρτη φορά σε 12 χρόνια είναι ολίγον τι παράδοξο για μια διοργάνωση ίσων αποστάσεων.

Μοιραία η Αθήνα παίρνει... παράταση. Πηγαίνει για το 2020 και βλέπουμε. Διότι μην ξεχνάμε πως υπάρχει πλέον και το Κάουνας. Με ισχυρές πιθανότητες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK