Γιατί να επιλέξεις Τσάμπιονς Λιγκ; Ο Κομνηνός απάντησε...

Όσο οι δυο ευρω-λίγκες θα διεκδικούν το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας του μπασκετικού ενδιαφέροντος (ομάδες, κοινό, τηλεόραση), τόσο η μία όσο και η άλλη θα εστιάζουν στα προτερήματά τους.

Γιατί να επιλέξεις Τσάμπιονς Λιγκ; Ο Κομνηνός απάντησε...
EUROKINISSI

Γιατί μια ομάδα να επιλέξει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αντί φερ' ειπείν του Eurocup, που δίνει εισιτήριο για την Ευρωλίγκα;

Ο Πατρίκ Κομνηνός, ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης, προσπάθησε να είναι όσο πιο ξεκάθαρος γίνεται, επιχειρώντας να πείσει με τα επιχειρήματά του.

Χαρακτηριστικά τόνισε στην ιστοσελίδα sportando πως " η συμμετοχή στο BCL στηρίζεται στις αθλητικές επιδόσεις των ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα και η θέση στην τελική βαθμολογία καθορίζει την πρόσβαση στο BCL. Το γεγονός αυτό προσφέρει στις ομάδες έναν στόχο που πρέπει να πετύχουν και εξασφαλίζει ότι το εθνικό πρωτάθλημα διατηρεί ένα επίπεδο υψηλού ανταγωνισμού καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.

(...)

To Basketball Champions League είναι χτισμένο έτσι ώστε να αναγνωρίζει τις επιδόσεις μέσα στο γήπεδο. Αυτό αποτελεί θεμελιώδη αρχή για εμάς και παραμένει στην καρδιά του οράματος που γενικότερα έχουμε. Τα σπορ ήταν είναι και θα είναι συνυφασμένα με τον ανταγωνισμό και το κυνήγι του τροπαίου. Δεν υπάρχουν εγγυημένες θέσεις στο Basketball Champions League και η πρόσβαση καθορίζεται από το αποτέλεσμα στο εγχώριο πρωτάθλημα. Αυτή είναι βασική αρχή και ο θεμέλιος λίθος της Ευρωπαϊκής πυραμίδας των σπορ. Η συμμετοχή με αθλητικά κριτήρια και όχι λόγω της φήμης ή της οικονομικής ισχύος".

Υπερθεματίζοντας συμπλήρωσε πως η κορυφαία διοργάνωση της FIBA " για ακόμα μία φορά παρουσιάζει Πρωταθλήτριες ομάδες και κορυφαία κλαμπ από ολόκληρη την Ευρώπη, και όχι μόνο από μία χούφτα εθνικών πρωταθλημάτων".

Όσο για τα χρήματα στον τροπαιούχο, " θα εισπράξει 1εκ. ευρώ, το μεγαλύτερο "έπαθλο" στο ευρωπαϊκό μπάσκετ"! Όχι και λίγα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK