Καλάθη ο ένας, Μπλατ ο άλλος...

Τα επικοινωνιακά επιτελεία των "αιωνίων" είχαν πολλή δουλειά το μεσημέρι της Τετάρτης. Την ίδια στιγμή που διέρρεε η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Νικ Καλάθη, ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την πρόσληψη του Ντέιβιντ Μπλατ για την επόμενη 2ετία!

Καλάθη ο ένας, Μπλατ ο άλλος...

Η επικοινωνιακή μάχη, μια μάχη περισσότερο εντυπώσεων, δεν περιορίστηκε μονάχα στις ανακοινώσεις, με τελευταία αυτήν του "τριφυλλιού" το πρωί της Τετάρτης.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως την ίδια στιγμή, με διαφορά λίγων λεπτών αν θέλετε, ο Παναθηναϊκός διέρρεε τη συμφωνία με τον Νικ Καλάθη για συμβόλαιο τριών ετών και και ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την πρόσληψη του Ντέιβιντ Μπλατ για την επόμενη 2ετία.

Σαν ο ένας να ήξερε την κίνηση του άλλου, σαν να είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα γι' αυτό που θα συμβεί, είχαν έτοιμη ο ένας στον άλλον την κατάλληλη απάντηση.

Οι μεν πρωταθλητές έκλεισαν θετικά τη σημαντικότερη εκκρεμότητα του καλοκαιριού. Επί της ουσίας ποτέ δεν μπήκαν στη διαδικασία να ενεργοποιήσουν το περίφημο plan b, παίζοντας ένα παιχνίδι τακτικής - υπομονής ωσότου ο ομογενής γκαρντ, ο ηγέτης όλου του συνόλου πάρει την οριστική απόφασή του. Αυτό έγινε σε λίγες μόνο ημέρες απ' όταν ζήτησε ένα έξτρα περιθώριο για να κρίνει τι είναι καλύτερο για το μέλλον του. Η μυστικά επικοινωνία της Τρίτης με τους εκπροσώπους του έφερε τις δύο πλευρές πιο κοντά (ενδεχομένως με μια μικρή αύξηση από τα 6.5 εκατομμύρια) και όλα ρυθμίστηκαν στις επόμενες ώρες.

Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους οριστικοποιούσαν την αλλαγή σελίδας στην τεχνική ηγεσία και έδιναν τα κλειδιά σ' έναν εκ των κορυφαίων κόουτς που κυκλοφορούσε ελεύθερος στην αγορά - τον καλύτερο. Το πάλεψαν πολύ, πίεσαν την κατάσταση όσο δεν πήγαινε, εξάντλησαν (ίσως ξεπέρασαν) τα οικονομικά περιθώρια που είχαν θέσει και έπεισαν τον Αμερικάνο κόουτς πως αξίζει να πάρει τη σκυτάλη από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, βάζοντας τη δική του ξεκάθαρη πινελιά σ' ένα φρέσκο πρότζεκτ.

Επικοινωνιακά χαμένος δεν βγήκε ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Αγωνιστικά θα δούμε σε λίγους μήνες!

Γ.Ζ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK