Ο Πόποβιτς δεν έχει βαρεθεί γιατί όλα είναι... τζάμπα

Τον Γκρεγκ Πόποβιτς ν' ακούσεις. Η προπονητική είναι η καλύτερη δουλειά που μπορούσε να τύχει στο δρόμο του. Και εξακολουθεί να την απολαμβάνει καθημερινά για συγκεκριμένους λόγους.

San Antonio Spurs head coach Gregg Popovich, right, talks with San Antonio Spurs forward Pau Gasol (16) during the first half of an NBA basketball game, Tuesday, Oct. 10, 2017, in San Antonio. (AP Photo/Eric Gay)
Γκρεγκ Πόποβιτς AP PHOTO/ERIC GAY

Είναι από εκείνες τις Δευτέρες που δεν θες να πας στη δουλειά. Που θες ν' αράξεις σπίτι, στον καναπέ, σαν να 'ναι (άλλη μια) αργία. Ή να βγεις έξω με φίλους για ένα καλό φαγητό.

Ίσως δεν σε γεμίζει πλέον η δουλειά που κάνεις και ψάχνεσαι για κάτι άλλο, πιο φρέσκο και πρωτότυπο. Που θα σου δώσει κίνητρα. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς σού έχει έτοιμη λύση. Κυνήγησε, αν τα καταφέρεις, να γίνεις προπονητής - του ΝΒΑ ακόμα καλύτερα.

Ο ίδιος έχει συμπληρώσει 45 χρόνια στους πάγκους, είτε ως ασίσταντ είτε ως πρώτος, και δεν το έχει μετανιώσει στο ελάχιστο. Ούτε έχει κουραστεί να πηγαίνει καθημερινά στο γήπεδο. Ούτε να είναι μονίμως σ' ένα αεροπλάνο και να πηγαινοέρχεται από πόλη σε πόλη με βάση το Σαν Αντόνιο.

Τον ρώτησαν γι' αυτό ακριβώς πριν από το δεύτερο ματς των πλέι οφ με τους Γουόριορς στο Όκλαντ. Αν το διασκεδάζει εξίσου όπως την πρώτη ημέρα ή όταν πρωτοανέλαβε τα "σπιρούνια".

Και τον έκαναν ν' απορήσει. " Είστε σοβαροί;" αποκρίθηκε ρητορικά και άρχισε ν' απαριθμεί με την... γκρεγκποποβιτσιακή λογική τα όσα βιώνει καθημερινά ως χεντ κόουτς των Σπερς. Στους οποίους έχει τα ηνία από το 1996.

" Αυτή είναι η ευκολότερη δουλειά που θα μπορούσε να έχει κάποιος, σε σχέση με πολλούς παράγοντες. Σωστά; Εννοώ, πέταξα ως εδώ και ήταν δωρεάν. Προσγειώθηκα και μ' έβαλαν στο Four Seasons. Δεν πλήρωσα σεντ γι' αυτό. Πήγα σ' έναν αγώνα και κάθισα στην πρώτη σειρά, βλέποντας ένα παιχνίδι των πλέι οφ χωρίς να πληρώσω για το εισιτήριο.

Μετά απ' όλα αυτά, πήγα, δεν ξέρω, σε 3 ή 4 εστιατόρια και έφαγα χθες το βράδυ στις 8:30. Αυτό το ξενοδοχείο μ' αφήνει να μπαίνω ακόμα δίχως να πληρώνω. Σηκώθηκα το πρωί και υπήρχε δωρεάν πρωινό. Το χειρότερο κομμάτι αυτού του ταξιδιού είναι πως θα χρειαστεί να πληρώσω για το μεσημεριανό μου τώρα που θα βγω έξω. Πώς, οπότε, να μισείς αυτή τη δουλειά;"

Κάποιος εκ των ρεπόρτερ επέμεινε. Για να λάβει ακόμη πειστικότερη απάντηση.

" Πηγαίνω στη δουλειά μ' αυτά τα νέα παιδιά. Βλέπω τους παίκτες να μεγαλώνουν και να προοδεύουν. Έχουν μωρά ή οι γυναίκες τους έχουν. Ωριμάζουν. Αποκτώ περισσότερους φίλους για μια ζωή. Είναι παραπάνω από υπέροχο".

Εμάς μάς έπεισε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK