Και στις μεταγραφές είναι κοντά αλλά... τρίτος

Ο ΠΑΟΚ απέχει ελάχιστα από την μετατροπή της μεταγραφολογίας σε γκρίνια από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, ειδικά στην υπόθεση του αριστερού μπακ που καίει, προκειμένου να μην συνεχιστούν οι αλχημείες τύπου Βιεϊρίνια και Κρέσπο. Και για μια ακόμα φορά, το πρόβλημα στον "Δικέφαλο του Βορρά" δεν είναι μόνο το τι θα κάνει αλλά ακόμα και το πώς θα το κάνει.

Και στις μεταγραφές είναι κοντά αλλά... τρίτος

Αυτό που συμβαίνει με τον Ράζβαν Λουτσέσκου παρατηρείται συχνά με τους ξένους ποδοσφαιριστές και προπονητές που εργάζονται στην Ελλάδα και δίνουν συνέντευξη σε Μέσο της χώρας τους. Πολλές φορές οι δηλώσεις τους είναι πιο «αληθινές», καθώς υπάρχουν πράγματα που βγαίνουν πιο άνετα από εκείνους, ίσως και λόγω της οικειότητας που νιώθουν όταν μιλούν στη μητρική τους γλώσσα. Εκανα τον πρόλογο αυτό λόγω του τρόπου με τον οποίο έχει περιγράψει την κατάσταση που βιώνει στον ΠΑΟΚ ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Στις δηλώσει που έχει κάνει στη Ρουμανία τις τελευταίες ημέρες, περιγράφει με το τρόπο του αυτό το «θέλουμε το πρωτάθλημα» που εισπράττει από τους ΠΑΟΚτσήδες όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Μίλησε ακόμα και ανθρώπους που «φοράνε κοστούμι και γραβάτα και μόλις σε πλησιάζουν σου μιλάνε με πάθος για το πρωτάθλημα, που δεν το ονειρεύονται αλλά στο ζητούν επιτακτικά». Και όλα από εκεί ξεκινάνε...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΕΚ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Αυτή, λοιπόν, η πολλάκις καταγεγραμμένη θέληση, διάθεση, ανυπομονησία, περνάει και στο θέμα των μεταγραφών. Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα θέλει τον Ολυμπιακό πρώτο την ΑΕΚ δεύτερη και τον ΠΑΟΚ τρίτο, έστω και λόγω της μοναδικής μεταξύ τους αναμέτρησης, αν και είναι ισόβαθμοι.

Στην... ειδική βαθμολογία των μεταγραφών, και πάλι ο ΠΑΟΚ είναι τρίτος, με την ΑΕΚ να έχει ήδη ανακοινώσει ποδοσφαιριστή (Μασούντ), τον Ολυμπιακό να έχει ήδη έναν ποδοσφαιριστή να προπονείται μαζί του (Χατζισαφί). Και ο ΠΑΟΚ ακόμα ψάχνεται και προσπαθεί να καταλήξει στον αριστερό μπακ που θα καλύψει το κενό που έχουν αφήσει οι Λέοβατς και Λεβέκ.

Ο ΠΑΟΚ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ

Σε ένα σύλλογο που ακόμα δεν έχει καταφέρει να βγάζει προς τα έξω τη νοοτροπία του«always look at the bright side of life»,που το κάθε τι το κάνει στην υπερβολή του και ενώ το έχει πολλάκις πληρώσει, δε λέει να το κόψει, ακόμα και η όποια καθυστέρηση υπάρχει στο θέμα των μεταγραφών, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε γκρίνια.

Η τοποθέτηση του Κυριάκου Κυριάκου πριν από λίγες ημέρες, ήταν χαρακτηριστική: «Ο κεντρικός στόχος είναι να διατηρήσουμε την ομάδα μακριά από την υπερβολική πίεση ή την υπερβολική χαρά. Σε γενικές γραμμές πάμε καλά σε αυτό το κομμάτι. Το κοινό του ΠΑΟΚ είναι συναισθηματικό και στερείται επιτυχιών που του αξίζουν. Αυτό ευθύνεται και για τις ακραίες αντιδράσεις.

Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να βοηθήσουμε όλοι προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλοι να προσπαθήσουμε να πάρουμε το 100% της ομάδας, έχει πολλά να δώσει. Ας έχουν υπομονή ακόμα και αυτοί που δεν τους αρέσει κάτι και στο τέλος θα κάνουμε μια ειλικρινή κουβέντα στο τέλος, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα» ανέφερε μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» γνωρίζοντας παρά πολύ καλά τον... μικρόκοσμο του ΠΑΟΚ μετά από 18 χρόνια εντός των τειχών της Τούμπας.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ

Το αν θα είναι σωστή η όποια μεταγραφική κίνηση γίνει, θα το κρίνει το χορτάρι. Το οτι ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε είναι κλείσει το κενό στη θέση του αριστερού μπακ από τη στιγμή που η απόκτηση για την απόκτηση «ενδεκαδάτου» ποδοσφαιριστή σε αυτή έχει επισημανθεί από τις αρχές Νοέμβρη είναι δεδομένο. Το ότι η υπομονή των φιλάθλων για το τι θα συμβεί εκεί άρχισε να μειώνεται κυρίως λόγω των μεταγραφών του Ολυμπιακού και την ΑΕΚ, είναι μια πραγματικότητα ίσως και αποδεχτή στο πεδίο των εντυπώσεων.

Και σε αυτό άλλωστε έχει γίνει κριτική. Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να δώσει περισσότερο από έναν αγώνα χωρίς να έχει στην σύνθεσή του νέο αριστερό μπακ. Και αυτό είναι ένα τεστ ετοιμότητας για έναν οργανισμό που θέλει το πρωτάθλημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK