Η γεμάτη Τούμπα είναι ατίθασο άλογο...

Η Τούμπα ανοίγει τις θύρες της και ο ΠΑΟΚ... συστήνεται στο κοινό του, μετά από τέσσερις μήνες μιας εξ αποστάσεως σχέσης που πέρασε από πολλά κύματα. Και επειδή πάντα η πρώτη εντύπωση μετράει, ο Δικέφαλος του βορρά και ο Ράζβαν Λουτσέσκου καλούνται να μην απογοητεύσουν όλους εκείνους που έκαναν μαύρα μάτια να τους δουν.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ θα ξαναδεί το κοινό του στις κερκίδες του σταδίου της Τούμπας, στην καλύτερη δυνατή στιγμή, με βάση όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα. Οι ασπρόμαυροι είναι στη τρίτη θέση, έχοντας από πάνω τους τις μοναδικές ομάδες που κατάφεραν να τον κερδίσουμε. Και ενώ έχει δυο ήττες από τον πρώτο και τον δεύτερο της βαθμολογίας, και έχει κερδίσει σε μόλις ένα από τα εκτός έδρας παιχνίδια που μέχρι τώρα έχει δώσει, είναι στο -2 από την πρώτη θέση. Με βάση, λοιπόν, αυτά τα δεδομένα, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει σε γεμάτη Τούμπα, στη καλύτερη δυνατή θέση που θα μπορούσε να έχει με βάση όλα όσα έχουν συμβεί στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα.

ΜΕ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Αν σε αυτό, προσθέσει κανείς πως το τελευταίο δείγμα αγωνιστικής γραφής του ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη – και μάλιστα πειστική με βάση την εμφάνιση – εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, τότε καταλαβαίνει κανείς πως οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στις κερκίδες του σταδίου της Τούμπας θα θέλουν να δουν μια συνέχεια της εμφάνισης στα Πηγάδια, κάτι ακόμα καλύτερο, κάτι πιο χορταστικό. Όχι απαραίτητα έναν θρίαμβο, αλλά κάτι που θα τους “χορτάσει”, ακόμα και στη λογική της τετράμηνης σχέσης εξ' αποστάσεως που ίσχυσε για την πλειοψηφία, καθώς υπάρχουν και εκείνοι που έκαναν τα χιλιόμετρά τους για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα.

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ

Η Τούμπα συμπεριφέρεται ανάλογα με αυτό που θα εισπράξει. Μερικοί λένε πως στη Τούμπα δεν υπάρχει υπομονή. Και όμως, υπάρχει, και έχουν καταγραφεί εικόνες υπομονής από γεμάτη Τούμπα. Και η συμπεριφορά απέναντι στην ομάδα με υπομονή είχε καταγραφεί σε εποχές που ο ΠΑΟΚ, σε όλα του τα επίπεδα, έδειχνε πως και θα πρέπει να πορευτεί με αυτή, αλλά και την "δικαιούται". Η αλήθεια είναι πως με όλα όσα έχουν συμβεί από την αρχή της σεζόν, την εποχή που η Τούμπα θα έπρεπε να δείξει υπομονή, ήταν κλειστή.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δείχνουν έτοιμοι να τα αφήσουν όλα πίσω τους, όλα όσα έγιναν το διάστημα που δεν έβλεπαν τον ΠΑΟΚ στο "σπίτι" τους και να πορευτούν μαζί προς το μεγάλο στόχο. Σε ένα βαθμό, η υπομονή ήταν υποχρεωτική. Διότι κάποιες από τις αναμετρήσεις που έγιναν μετά από εκτός έδρας ανεπιτυχή αποτελέσματα κύλησαν βουβά λόγω της τιμωρίας της έδρας. Για να γίνουν όλα αυτά “περασμένα, ξεχασμένα” πρέπει το πρώτο ραντεβού κόσμου – ομάδας να πάει καλά...

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Στα μέρη που, εδώ και περίπου μια δεκαετία, εκφράζονται φίλαθλοι και οπαδοί, στα ραδιόφωνα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Λουτσέσκου έχει σταυρωθεί αρκετές φορές από αρκετούς ΠΑΟΚτσήδες. Και τώρα, πολλοί από εκείνους που έχουν καμιά δεκαριά στάτους στο facebook στα οποία έγραφαν "Ρουμάνε φύγε" θα βάλουν το κασκόλ τους, θα πάρουν το φιλαράκι τους, που ήταν από τους πρώτους που είχε κάνει like στα συγκεκριμένα στάτους και θα βρεθούν στην Τούμπα 1,5 ώρα πριν τον αγώνα.

Μια μερίδα φιλάθλων θα βρεθεί στο γήπεδο με την χαρά ότι θα ξαναπάει εκεί που γουστάρει, στο αγαπημένο του καρεκλάκι κι ας μη κάθεται ποτέ σε αυτό την ώρα του αγώνα, μια μερίδα φιλάθλων θα πάει για να ζήσει τη γεμάτη Τούμπα, και μια άλλη μερίδα θα πάει μπας και τα... φτιάξει ποτέ με τον Ράζβαν Λουτσέσκου. Και ο προπονητής του ΠΑΟΚ καλείται σε αυτό το πρώτο ραντεβού να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα κάνει εκείνο το πρώτο βήμα. Και να θριαμβεύσει ο ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού, ο Λουτσέσκου δε θα ακούσει το όνομά του από την κερκίδα. Είναι νωρίς ακόμα... Αλλά ένα βήμα θα το έχει κάνει.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ

Η συγκυρία τα έφερε έτσι ώστε η πρώτη αναμέτρηση με κόσμο μετά από τέσσερις μήνες να είναι με τον Παναθηναϊκό. Όποια ομάδα και να ήταν στη θέση της, η ανάγκη για νίκη θα ήταν η ίδια. Και η ανάγκη δεν θα περιοριζόταν στους τρεις βαθμούς, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα. Στη πρώτη ανάμνηση που θα αποκτούσε η γεμάτη κερκίδα με την ομάδα, στη πρώτη ανάμνηση που θα αποκτούσε η γεμάτη κερκίδα με τον προπονητή.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό με βάση το οποίο ο ΠΑΟΚ έχει πολλά να κερδίσει από μια αναμέτρηση που μπορεί κάποιος να θεωρεί πως έχει μόνο να χάσει, αν το ματς "στραβώσει". Η γεμάτη Τούμπα ένα ένα ατίθασο άλογο, που αν δεν του φερθείς καλά όταν θα του ζητήσεις να σε βοηθήσει, μπορεί να σου δώσει μια κλωτσιά και να ψάχνεσαι, και αν βρεις τα κουμπιά του, θα σε πάρει στις πλάτες του και θα σε πάει όπου θέλεις...

News 24/7

24MEDIA NETWORK