Ιανουάριος Ελλήνων, Σουπερλιγκάτων και δανεικών

Τι (ποδοσφαιριστές) ψάχνει ο ΠΑΟΚ και πού; Πόσο ρόλο θα παίξει η ενεργοποίηση των Ελλήνων; Θα γυρίσουν οι δανεικοί κι αν ναι, ποιοι; Ο Αντώνης Τσακαλέας κάνει ένα πρώτο ξεσκαρτάρισμα της κατάστασης και δίνει απαντήσεις για το βασικό μεταγραφικό κριτήριο.

SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όπως οι άλλοι δυο διεκδικητές του τίτλου, αναπόφευκτα και ο ΠΑΟΚ έχει αρχίσει τις συζητήσεις για τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του.

Οι "ασπρόμαυροι" γνωρίζουν από τώρα τι ψάχνουν τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και σύντομα θ' αποφασίσουν το πού θα κοιτάξουν να το βρουν. Η περασμένη εβδομάδα, που κορυφώθηκε με τη νίκη επί της Ξάνθης, όταν και ο ΠΑΟΚ νίκησε τον... εκτός έδρας ΠΑΟΚ, έκλεισε με "διπλά" όλων των δανεικών στη Super League Σουρωτή.

ΌΛΟΙ ΈΔΕΙΞΑΝ (ΚΑΙ ΠΑΛΙ) ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Το Σάββατο, ο ΠΑΟΚ του Πασχαλάκη, του Λημνιού, του Πέλκα, του Κουλούρη και του Μαλεζά (αγωνίστηκε ως αλλαγή) πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ξάνθης. Την Κυριακή ο Πανιώνιος του Λάμπρου έκανε διπλό στην έδρα του Παναθηναϊκού και τη Δευτέρα ο Ατρόμητος του Χατζηισαΐα, του Γιαννούλη και του Ουάρντα πανηγύρισε στα Χανιά επί του Πλατανιά.

Ναι, κάθε νίκη εξ αυτών είχε διαφορετικό βαθμό δυσκολίας για την ομάδα που την πέτυχε, αλλά τόσο οι ποδοσφαιριστές ΠΑΟΚ που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ όσο και εκείνοι που έχουν δοθεί δανεικοί, είχαν ρόλο στην ενδεκάδα των ομάδων τους. Σύμπτωση, δεν το λες. Διάρκεια, ναι, ειδικά για τα τρία κομμάτια της μηχανής του Ατρόμητου.

Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Μπορεί, πολύ εύκολα, να γίνει μια συζήτηση που θα κρατήσει για ώρες, για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές "που με τη μια τους βγάζουν για να παίξουν οι ξένοι" και τους ξένους "που θα έρθουν και θα κάνουν την διαφορά". Θεωρώ πως την απάντηση την έδωσε ο Πέντρο Ενρίκε, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Sport24: " Εάν ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς ξένους και δεν νικά, φταίνε οι ξένοι. Εάν έχει πολλούς Έλληνες και δεν νικά, φταίνε οι Έλληνες. Το θέμα είναι το αποτέλεσμα, είτε παίζουν Έλληνες είτε ξένοι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όταν νικάς, δεν θα μιλήσει κανείς".

Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει τις νίκες, και θα παίζουν εκείνοι που θα τις φέρουν.

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ

Όλα δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ, στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό θα αγωνιστεί χωρίς να έχει στην 11άδα του τους Ρέι, Σαμπράνο, Ελ Καντουρί και Πρίγιοβιτς. Και έχω την εντύπωση πως αυτή θα ήταν η επιλογή του Ράζβαν Λουτσέσκου, ακόμα κι αν είχε και τους τέσσερις στη διάθεσή του. Υπάρχει η αίσθηση, με συμπληρωμένο σχεδόν το 1/2 του πρωταθλήματος πως οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν μέχρι τώρα καταφέρει να δώσουν τον ΠΑΟΚ πίσω τα λεφτά που δαπανήθηκαν για την απόκτησή τους. Οι "ασπρόμαυροι" νιώθουν πως ο Αργεντίνος κίπερ και ο Περουβιανός στόπερ δεν παίζουν σύμφωνα με το 1,5 εκατ. που κόστισε ο πρώτος και με το 1,2 που παίρνει ο δεύτερος.

Ο Μαροκινός μέσος και ο Σέρβος επιθετικός είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Στη πρώτη, ο Λουτσέσκου επέμεινε μέχρι... "πτώσης" του και τώρα -θέλοντας και μη- θα πορευτεί χωρίς εκείνον για σχεδόν δυο μήνες. Στην δεύτερη, ο Λουτσέσκου δεν φοβήθηκε να τον αφήσει στον πάγκο στο πρωτάθλημα και να τον χρησιμοποιήσει σε αδιάφορη αναμέτρηση κυπέλλου.

ΨΑΧΝΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ... ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ

Οι μεταγραφικές αναζητήσεις έχουν αρχίσει και στον ΠΑΟΚ έχουν καταλάβει πως το εφετινό πρωτάθλημα έχει τέτοιες διαφορές που από τον Ιανουάριο και μέχρι το φινάλε κάθε βαθμός θα είναι πολύτιμος. Για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να ξεφύγει από τη θέση που βρέθηκε πριν από την αναμέτρηση με την Ξάνθη, επιστρατεύτηκαν οι Έλληνες, στους οποίους δεν χρειάζεται να πεις πολλά για το τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Οι "ασπρόμαυροι" κοιτάζουν ξανά και ξανά τους δανεικούς που έχουν παραχωρήσει, αλλά και ποδοσφαιριστές από την εγχώρια αγορά, είτε Έλληνες είτε ξένους. Δεν σημαίνει ότι θα κοιτάξουν αποκλειστικά, αλλά σίγουρα θα την ξεψαχνίσουν για τυχόν ευκαιρίες. Είτε αυτός λέγεται Μελιόπουλος είτε Κυβρακίδης είτε Γιαννούλης είτε Χουλτ είτε Μολέδο, είτε Χατζηισαΐας είτε Μανιάς είτε Χαρίσης είτε Πέδρο Ενρίκε.

Τυχαία η αναφορά στα ονόματα, μη νομίζει κανείς ότι περνάει κάποιο μεταγραφικό υπονοούμενο.

ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟΣ

Ακόμα και με μόλις μια εκτός έδρας νίκη, ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει την επαφή του με την κορυφή κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να το παραβλέψει. Για το εμπεδώσουν και οι υπόλοιποι, ο "Δικέφαλος του βορρά" θα πρέπει αρχικά να συνεχίσει τις εντός έδρας νίκες, που αποτελούν τη σταθερή βάση του, και ακολούθως να δώσει συνέχεια στα "διπλά" του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK