Τώρα πρέπει να δείξει στόφα πρωταθλητή

" Όταν τα πράγματα σκληραίνουν, οι σκληροί προχωρούν και οι άλλοι... παραδίνονται". Αυτό είναι το μοναδικό "μότο" που ταιριάζει στον ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Αντώνης Τσακαλέας σχολιάζει πως ο "δικέφαλος" αιφνιδιάστηκε από το ματ του Παντελίδη στον Λουτσέσκου.

Τώρα πρέπει να δείξει στόφα πρωταθλητή
Pantelidis lutseskou

Ο ΠΑΟΚ ήπιε το πιο πικρό ποτήρι σε ένα ματς "σχολείο" για επίδοξους πρωταθλητές. Τέτοια ματς θέλουν μυαλό, καρδιά και "μπάλες" και ο ΠΑΟΚ είχε μόνο τα δυο τελευταία. Το πρώτο δεν ήταν ποτέ στο "Θ. Κολοκοτρώνης" και φάνηκε στις στιγμές που τις αποφάσεις τις πήρε η καρδιά και η θέληση, με την λογική να απουσιάζει. Κατα τα άλλα;

Είδαμε ΜΑΤΣΑΡΑ, με τον ΠΑΟΚ να παίζει με τρόπο που παρέπεμπε σε συγκεκριμένο ρητό.

ΝΑΙ, ΗΤΑΝ ΜΑΤΣΑΡΑ, ΓΕΜΑΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Ξεκινάω από αυτό που αρχικά είχα στο μυαλό να το βάλω τελευταίο, αλλά αν το έκανα θα το καταδίκαζα. Όλοι υποστηρίζουμε μια ομάδα, όλοι έχουμε ουρλιάξει από χαρά, έχουμε "παγώσει" από αμηχανία, έχουμε κλάψει από πίκρα. Μάγκες, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αυτά τα περίπου 100 δευτερόλεπτα από την ώρα που ο Πρίγιοβιτς εκτέλεσε το πέναλτι μέχρι τη στιγμή που ο Ιγκλέσιας σκόραρε, είναι όλη η μαγεία, όλη η τρέλα, όλη η έκσταση, όλη η πίκρα.

Οι δυνατοί τρέφονται από τέτοιες καταστάσεις, μεγαλώνουν μέσα από αυτές. μαθαίνουν. Άλλοι, είτε αντί να το χαρούν, κάθονται και κάνουν χειρονομίες, είτε πλακώνονται από το βάρος της πίκρας και δεν μπορούν να συνεχίσουν. Συναίσθημα μας βγάζει το ποδόσφαιρο. Ναι ήταν ΜΑΤΣΑΡΑ, γεμάτη συναισθήματα, ο κάθε ποδοσφαιριστής με αυτά που ένιωσε, καλείται να δείξει χαρακτήρα.

ΣΑ ΝΑ ΕΒΛΕΠΕ... ΚΑΘΡΕΦΤΗ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο και είδε μια ομάδα να παίζει όπως ο ίδιος. Ο Αστέρας έκανε μοναδικό "ματ" στον ΠΑΟΚ, και κατ' επέκταση ο Παντελίδης στον Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος περίμενε από τους παίκτες του να βγάλουν την ποιότητά τους. Και σε ένα βαθμό το έκαναν, αλλά χωρίς καθαρό μυαλό... δεν πας πουθενά.

Ο ΠΑΟΚ, στο τελευταίο 15λεπτο πίεσε ασφυκτικά από στημένες φάσεις και εκεί ο γκολκίπερ του Αστέρα έκανε, με τη σειρά του, αυτό που έκανε τόσο καιρό ο Πασχαλάκης, βγάζοντας δύσκολες φάσεις.

ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ...

Στο τέλος, φάνηκε ξεκάθαρα η έλλειψη μυαλού. Ο ΠΑΟΚ πήγε στη Τρίπολη να παίξει με το "do or die trying" που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το "νίκησε ή πέθανε αναζητώντας την". Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πρίγιοβιτς, με δέκα παίκτες να τρέχουν σα τρελοί προς την επίθεση. Είχαν ένα βαθμό στα χέρια. Ξέρανε μέσα τους πως δεν τους φτάνει. Και τι έκαναν; Βγήκαμε όλοι μπροστά.

Με καρδιά, με πίστη με θέληση, με τσαμπουκά. Και το μυαλό; Που ήταν το μυαλό; Πουθενά... Πνιγμένο στο "θέλω" της νίκης. Η πίεση του ΠΑΟΚ στο 97' είχε λογική. Ο τρόπος που αυτή έγινε, δεν είχε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ

Σε συνέχεια των εκφράσεων που πολλές φορές γίνονται "μότο" για τις ομάδες, έρχεται το "when the going gets tought, the tought get going". Το έχω επικαλεστεί αρκετές φορές... Όταν τα πράγματα σκληραίνουν, οι σκληροί προχωρούν. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα, χωρίς πολλά - πολλά. Ναι έγιναν πολλά, υπάρχουν δεκάδες συναισθήματα στο μυαλό των παικτών του ΠΑΟΚ.

Αυτός είναι ο πρωταθλητισμός. Διαχείριση της κάθε κατάστασης, καλής ή κακής. Και δεν έχει καμία σημασία το πως ο ΠΑΟΚ έφτασε ως εδώ. Ακόμα και αν νιώθει αδικημένος ο κάθε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, οφείλει να κοντρολάρει και αυτό το αίσθημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK