Καλύτερα τώρα παρά μετά για τον Ολυμπιακό...

Όταν το βαθμολογικό κίνητρο είναι μικρό, όταν ο αντίπαλος δεν έχει τίποτα να χάσει και κουβαλάει και βαριά φανέλα, τότε δεν θέλει πολύ να "στραβώσει" ένα ματς και να έρθει η ήττα ακόμη και με μεγάλη διαφορά. Ο Γιάννης Ψαράκης γράφει για τη βαριά ήττα με 27 πόντους του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για τον Ολυμπιακό η ήττα από τη Μπαρτσελόνα δεν κοστίζει κάτι το ιδιαίτερο αφού αρκούν δύο εντός έδρας νίκες με την ουραγό Εφές την άλλη εβδομάδα στη διπλή αγωνιστική και τη Ζαλγκίρις στο φινάλε της κανονικής περιόδου για να κρατήσει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι-οφ. Φρόντισε τους προηγούμενους μήνες και ειδικά τις προηγούμενες αγωνιστικές με τα διπλά σε ΟΑΚΑ και Μαδρίτη να έχει… λίπος να κάψει και το περιθώριο για μία εκτός προγράμματος ήττα.

Το αν θα πάρει τη 2η ή την 3η θέση μικρή σημασία έχει αφού και αντίπαλο δεν μπορεί να… διαλέξει με τον χαμό που γίνεται από την 5η θέση και κάτω και στην τελική είναι… προτιμότερο για τον Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του να χάσουν ένα ματς τώρα παρά να το χάσουν όταν δεν θα πρέπει, δηλαδή στα πλέι-οφ που θα κρίνουν την πρόκριση στο φάιναλ-φορ.

Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι οι ερυθρόλευκοι δεν θα πρέπει να πάρουν το μάθημά τους και να βελτιώσουν τα κακώς κείμενα. Που το βράδυ της Πέμπτης ήταν πολλά.

Κατ’ αρχήν τρανζίσιον άμυνα. Αγνοείται. Η Μπαρτσελόνα έχοντας βρει ρυθμό από τη μέρα που στο τιμόνι της έκατσε ο γερόλυκος των πάγκων Σβέτισλαβ Πέσιτς έφτιαξε πρώτα απ΄όλα ψυχολογία.Πήρε το Copa del Rey στον τελικό με τη Ρεάλ, έριξε μία 20αρα την περασμένη Κυριακή στη «βασίλισσα» για το πρωτάθλημα και γενικώς βρίσκεται στην καλύτερη της φόρμα μέσα στη σεζόν. Καμία σχέση με το… σκορποχώρι επί ημερών Αλόνσο.

Οι ερυθρόλευκοι με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα στη 2η περίοδο όταν μείωσαν την εις βάρος τους διαφορά στους 2, ήταν υπέρ του δέοντος χαλαροί. Τα επτά επιθετικά του πρώτου ημιχρόνου ήταν η… παραφωνία στη χαλαρότητά τους. Ο τρόπος που πήγαιναν στη μπάλα, ο τρόπος που έβγαιναν από τα σκριν στην άμυνα, η γλώσσα του σώματος «φώναζε» από νωρίς ότι θα χάσουν το ματς με τους Καταλανούς.

Επιθετικά, δε, η επιμονή, έως και εμμονή στα σουτ τριών πόντων αποδείχθηκε η χειρότερη δυνατή επιλογή. Χαρακτηριστικό σημείο; Στο 5λεπτο που η Μπαρτσελόνα μετέτρεψε το εις βάρος της 41-40 σε υπέρ της 57-41 ο Ολυμπιακός είχε 0/8 τρίποντα. Περισσότερα από ένα ανά λεπτό δηλαδή.

Το καμπανάκι χτύπησε λοιπόν για τον άνευρο έως και αδιάφορο Ολυμπιακό που την άλλη εβδομάδα πάει στη Μόσχα για το ματς με την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ και θα πρέπει να προσέχει για να… έχει και στο τέλος της κανονικής περιόδου αυτό για το οποίο πάσχιζε τους προηγούμενους πέντε μήνες. Το πλεονέκτημα της έδρας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK