Καλύτερα να χάνεις με τον Τολιόπουλο παρά με (αυτόν) τον Ρόμπερτς

Τελικά λείπει ή όχι ο Βασίλης Σπανούλης; Διότι σ' ένα κάκιστο βράδυ για όλους τους περιφερειακούς του Γιάννη Σφαιρόπουλου και δη του Μπράιαν Ρόμπερτς των αμέτρητων λαθών, ο Ολυμπιακός έχασε τ' αυγά και τα καλάθια στην επαναστατημένη Βαρκελώνη!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πού να σταθείς και τι να γράψεις μετά το μαρτυρικό βράδυ του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη; Στους 51 πόντους (ισοφάριση αρνητικής παραγωγικότητας); Στα 21 λάθη; Στα 2/15 τρίποντα; Στις μόλις 11 ασίστ; Στο γεγονός πως ένας και μόνο παίκτης έφτασε τους 11 πόντους (Παπαπέτρου);

Πού ακριβώς; Διότι ο Ολυμπιακός απώλεσε με άσχημο τρόπο το αήττητο στην εφετινή Ευρωλίγκα και μαζί την ευκαιρία να βρεθεί μόνος πρώτος στην κατάταξη με το απόλυτο 5-0, αλλά το χειρότερο της υπόθεσης ήταν η εικόνα του. Η απόδοση που είχε μετά το πρώτο 5λεπτο του αγώνα.

Και να πει κανείς πως η Μπαρτσελόνα έπαιξε κάποιο μπάσκετ της προκοπής; Τίποτα, nada... Ο Ολυμπιακός τής έδωσε το δικαίωμα να ξεφύγει και στο τελευταίο δεκάλεπτο απλώς απελευθερώθηκε βρίσκοντας πολλά καλάθια στο ανοικτό γήπεδο.

Μετράει πάντα ο τρόπος που χάνεις και οι "ερυθρόλευκοι" δεν προφυλάχθηκαν. Χωρίς να κάνουν τίποτα σωστό στο παρκέ, αδυνατώντας να εκτελέσουν ακόμη και τα απλά, τα αυτονόητα σ' αυτό το επίπεδο: μια ντρίμπλα, μια πάσα στα δυο μέτρα, ένα ρολάρισμα στη ρακέτα, ένα τελείωμα στο ένας μ' έναν, ένα ελεύθερο σουτ, μια επαναφορά, μια άμυνα στο πικ εν ρολ ή μετά από επαναφορά.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΗ

Ο Ολυμπιακός έπαιξε το μπάσκετ του όσο το γήπεδο ήταν σιωπηλό. Μετά "σίγησε" αυτός. Βουβή εμφάνιση. Μια σιωπή που τρόμαξε.

Ψάχνοντας την πηγή του κακού, καταλήγουμε στο γεγονός πως οι περιφερειακοί δεν έκαναν τίποτα απ' αυτά που μας είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα. Δεν ήταν κουμανταδόροι, παρασύρθηκαν ξεκάθαρα, δεν βοήθησαν τους υπόλοιπους, ούτε έδωσαν σκορ όταν επιχείρησαν να δράσουν εκτός σχεδίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο όταν μπήκε ο θρασύς Τολιόπουλος, έβγαλε ο Ολυμπιακός δυο-τρεις οργανωμένες επιθέσεις, ολοκληρωμένες μέχρι το τέλος τους. Ασχέτως κατάληξης του σουτ, αν δηλαδή κατέληξε ή όχι η μπάλα στο δίχτυ.

Τον Ρόμπερτς τον ψάχνουμε ακόμη. Τα έξι λάθη του είναι πάρα πολλά, αλλά κυρίως ξένισαν οι αποφάσεις του. Βιαστικές, ανορθόδοξες, εκτός του ρεπερτορίου του. Σουτ μετά την πρώτη ντρίμπλα, σε άμυνα, απερίσκεπτες ντρίμπλες προσφέροντας φρέσκες επιθέσεις στην Μπαρτσελόνα.

Ο (δεν ξέρω που βρίσκομαι ακόμα) Στρέλνιεκς άφαντος επίσης με 0/3 σουτ, ο ντεφορμέ και λαβωμένος Μάντζαρης έπαιξε μόνο με δέκα λεπτά και σ' επαναφορά σημάδεψε τον Μιλουτίνοφ στο κέντρο του γηπέδου, ενώ δίπλα του υπήρχε ελεύθερος παίκτης. Πόσα να σώσει ο Παπαπέτρου ή ο Τόμπσον.

Όλοι πάντως δικαιολογούνται για ένα βράδυ. Μέσα στο παιχνίδι είναι, ενδεχομένως θα συμβεί κάποια άλλη στιγμή σε 30 ματς. Θα συμβεί να χάσεις από τον Πρέσι (και όχι από τον Μέσι...)! Έγινε ωστόσο κατανοητό πως ακόμη κι ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να "υπάρχει" σταθερά χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη. Τον ηγέτη που ελέγχει την κατάσταση, που φοβίζει τους αντιπάλους, που θα εμπνεύσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK