Αν δεν πληρώσει, θα "ΣΚΑΣΕΙ" στα χέρια του!

Ο Κώστας Γουλής αφήνει λίγο στην άκρη την άκρως ελπιδοφόρα εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη, παρά το 1-1, και καταπιάνεται με αυτό που "καίει" περισσότερο αυτή τη στιγμή: την επιβίωση του "τριφυλλιού" στη δικαστική… διαβολοβδομάδα που αρχίζει, απευθύνοντας συγκεκριμένα ερωτήματα για τις κινήσεις του Αλαφούζου.

Αν δεν πληρώσει, θα "ΣΚΑΣΕΙ" στα χέρια του!
EUROKINISSI

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά η κουβέντα δεν θ' αρχίσει από το αγωνιστικό… Κακώς, κάκιστα! Κι ας είδαμε ετούτη τη φορά, πολλά "διαφορετικά" πράγματα στην Ξάνθη απ' την... επόμενη version αυτού του Παναθηναϊκού. Διότι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα προέχουν… άλλα.

Και η άλλη, η μεγάλη οικονομική "μάχη", έχει φτάσει πλέον στο πιο κρίσιμο σημείο της απ' την ημέρα που ο Γιάννης Αλαφούζος, αποφάσισε να τραβήξει το χαλί κάτω απ’ τα πόδια του συλλόγου…

Ίσως να μην το έχουν καταλάβει σε απόλυτο βαθμό οι περισσότεροι, όμως ο Παναθηναϊκός μπαίνει από σήμερα Δευτέρα στην πιο δύσκολη και κρίσιμη εβδομάδα απ' την ώρα που ο μεγαλομέτοχός του είπε εκείνο το "φεύγω", το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου, διακόπτοντας βίαια τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ! Πλέον το πράγμα "τέντωσε", όσο "τέντωσε", καθυστέρησε χρονικά όσο πήγαινε, μα πλέον έφτασε η στιγμή της (πολύ σκληρής) αλήθειας. Η οποία λέει πως εάν οι "πράσινοι" δεν δώσουν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά στις υποθέσεις που "καίνε", θα έχουν πλέον τεράστιο θέμα -συνολικής- επιβίωσης.

Διότι ξέχωρα απ’ τις προσφυγές των Λέτο και Μπούρμπου που εκδικάζονται εντός της Δευτέρας (18/12), την Τετάρτη υπάρχουν όχι μία και δύο, αλλά τέσσερις (!) εκδικάσεις στο Διαιτητικό της ΕΠΟ, καταγγελιών από πρώην παίκτες για αφαίρεση βαθμών (Λέτο για το προηγούμενο συμβόλαιό του, Εσιέν, Τοτσέ, Τελάντερ). Κι αν έως τώρα ο Παναθηναϊκός κατόρθωνε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να "ντριμπλάρει" και να γλιτώνει στο παρά… ένα τα "-3", τούτη τη φορά ο βαθμός δυσκολίας είναι υπέρ-πολλαπλάσιος.

Και γιατί δεν μιλάμε για μία, αλλά για τέσσερις υποθέσεις ταυτόχρονα και διότι ουδείς απ' τους "πρώην" έχει πλέον διάθεση να κάνει άλλη υπομονή και να το πάει πιο πίσω χρονικά. Τώρα πια χρειάζεται να δοθούν λεφτά, γιατί ο κίνδυνος της αφαίρεσης βαθμών είναι πιο ορατός από ποτέ! Κι αυτό αν μη τι άλλο, θα είναι καταστροφικό, για ολόκληρο τον παναθηναϊκό οργανισμό, προκαλώντας αλυσιδωτές, συνέπειες κατάρρευσης…

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ "ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Χωρίς καλλωπισμούς, έφτασε πια η στιγμή της αλήθειας για τον Γιάννη Αλαφούζο. Η αλήθεια που λέει πως εάν δεν πληρώσει τα χρήματα που χρειάζονται πρωτίστως για τις παραπάνω υποθέσεις και δευτερευόντως για τα τέσσερα ανοικτά "μέτωπα" στη FIFA (Ιβανόφ, Σαμπά, Κιέβο, Αμβούργο), ο Παναθηναϊκός θα "ΣΚΑΣΕΙ" όντως στα χέρια του, όπως έγραφε και το άκρως δηκτικό πανό, που ανέβασαν οι οπαδοί του "τριφυλλιού" στο πέταλο του γηπέδου των Πηγαδιών το βράδυ της Κυριακής (17/12).

Κι όσο κι αν ο ίδιος έχει επιλέξει εδώ κι ένα τρίμηνο να "κρύβεται" πίσω απ’ το "χαίρετε και αντίο σας" της ανακοίνωσής του, εάν δεν πράξει αυτά που οφείλει να πράξει ως μεγαλομέτοχος ("παρκαρισμένες" ή μη, οι μετοχές στα δικά του χέρια είναι ακόμη) η ΙΣΤΟΡΙΑ θα γράψει πως ο Παναθηναϊκός "ΕΣΚΑΣΕ" επί των ημερών του.

Απλά και ξεκάθαρα, χωρίς "κρυφτούλι" και "δηθενιές" σαν αυτές που βγαίνουν διαρκώς απ' τον περίγυρό του…

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

Όλα τα συμβόλαια και οι διακανονισμοί που δεν τηρήθηκαν και οδήγησαν στις επικείμενες εκδικάσεις στο Διαιτητικό, έχουν πάνω τους τις υπογραφές των δικών του διοικήσεων. Όλα έγιναν επί των δικών του ημερών στην ηγεσία του "τριφυλλιού". Και για να μην κοροϊδευόμαστε πλέον, καλό θα ήταν να ΕΞΗΓΗΣΕΙ ο Γιάννης Αλαφούζος προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά κι όλους όσοι εργάζονται στον σύλλογο τι ακριβώς έχει επιτέλους στο μυαλό του! Διότι δεν γίνεται να δηλώνει σταθερά "αποστασιοποιημένος", αλλά να ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ και να ενημερώνεται για τα πάντα απ’ τους δικούς του ανθρώπους.

Δεν γίνεται να ανακατεύονται ακόμα στην καθημερινότητα της ΠΑΕ, οι δικοί του συνεργάτες, όχι οι φανεροί, αλλά κυρίως εκείνοι που λειτουργούν πίσω απ' τις… κουρτίνες κι ο ίδιος να κρύβεται πίσω απ’ την ανακοίνωση της 21ης Σεπτεμβρίου. Δεν γίνεται να παίρνονται κεντρικές αποφάσεις και να δίνονται κεντρικές κατευθύνσεις απ’ τον ΙΔΙΟ, όχι από κάποιον… εξωγήινο και να διατηρείται η "καραμέλα" πως "…α, ο Αλαφούζος πλέον δεν ασχολείται".

ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ

Και στο κάτω-κάτω της γραφής, γιατί εφόσον όντως ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ και αφιερώνει αρκετές ώρες της εβδομάδας του, μαζί με τους δικούς του ανθρώπους στη λογική του "…ψάχνουμε να βρούμε λύσεις για να μην πέσει η ομάδα στα βράχια", ο Παναθηναϊκός οδεύει ολοταχώς για το πλέον τραυματικό "τρακάρισμα" της ιστορίας του; Γιατί να ασχολείται ακόμη τόσο ενεργά, εάν δεν έχει διάθεση να αλλάξει την… πορεία σύγκρουσης;

Δεν "κολλάνε" όλα αυτά μεταξύ τους, πολύ απλά δεν γίνονται… Κυριακή ή για την ακρίβεια, Τετάρτη, κοντή γιορτή. Διότι εάν δεν καλύψει, δεν βάλει ο ίδιος λεφτά γι’ αυτές τις ανοικτές υποθέσεις, όσο κι αν επιδιώκει να το αποφύγει, η ιστορία θα γράψει πως όντως, ο Παναθηναϊκός "έσκασε" στα δικά του χέρια…

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Πίσω στο αγωνιστικό… Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με την Ξάνθη –παρότι έχασε με κουτό τρόπο μέσα από τα χέρια του μία δική του νίκη- άφησε αρκετές… χαραμάδες ελπίδας. Κι επιβεβαιώνει τη σιγουριά που έβγαζε εδώ κι εβδομάδες ο Μαρίνος Ουζουνίδης (ειδικά στο τελευταίο, πολύ δύσκολο διάστημα) πως ο Παναθηναϊκός -αυτός ο Παναθηναϊκός των χιλίων μυρίων προβλημάτων- θα βρει την άκρη του ΚΑΙ αγωνιστικά, δεν θα μπει σε πρωτόγνωρους για την ιστορία και το μέγεθός του κινδύνους και θα είναι σε θέση σύντομα να κάνει 3-4 πράγματα παραπάνω.

Και μόνο που μπήκαν στην κουβέντα, τέτοιου είδους ζητήματα, ως απόνερα της κατάστασης πλήρους εγκατάλειψης της ομάδας από τον μεγαλομέτοχο, κάθε άλλο παρά… τιμητικό είναι.

Όμως παρά τις… προσδοκίες και την ανυπομονησία ορισμένων, ο "κόφτης" στην ελεύθερη πτώση έχει ήδη αρχίσει να μπαίνει στη θέση του. Και ο Παναθηναϊκός θα βελτιώσει και θα σταθεροποιήσει κι άλλο την εικόνα του, όταν οριστικοποιηθεί το γκρουπ που θα έχει στη διάθεσή του ο Ουζουνίδης τις επόμενες εβδομάδες.

ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ…

Είναι άκρως ψυχοφθόρο όλο αυτό, όμως το ζητούμενο είναι να υπάρξει συνέχεια, ΜΟΝΟ με όσους έχουν πραγματική διάθεση να είναι "εκεί" στο 100%. Πιθανότατα ο Παναθηναϊκός να μην είχε δεχθεί το γκολ της ισοφάρισης απ’ τον Γέντρισεκ, αν π.χ. έπαιζε ο Μολέδο. Ο "κανονικός" Μολέδο όμως. Όχι ο Μολέδο των τελευταίων εβδομάδων που πλέον δεν ήταν πνευματικά "εκεί" και νιώθει/βλέπει την επόμενη μέρα του μακριά απ’ τον Παναθηναϊκό.

Είναι χίλιες φορές προτιμότερο για τον Ουζουνίδη να έχει στη διάθεσή του παίκτες, που μπορεί να υστερούν σε ποιότητα, αλλά σε κάθε ματς θα δίνουν το 200% κι ας είναι η απόδοσή τους του 5, του 6 ή του 6,5, απ’ το να έχει έναν πολύ ποιοτικό παίκτη όπως ο Χίλιεμαρκ που μπορεί να φτάσει το 8 και το 8,5, αλλά να βγάζει πλέον εικόνα… αδιαφορίας, παίζοντας μονίμως στο 2,5 και στο 3.

Το βασικό ζητούμενο είναι πλέον η σταθερότητα και η επαναφορά των αρχών στα αποδυτήρια, για να ξαναγίνει ο Παναθηναϊκός ΟΜΑΔΑ. Κι αυτό θα γίνει μόνο όταν ξεκαθαρίσει μια και καλή το ποιοι θέλουν να μείνουν και να "πολεμήσουν" -ανεξαρτήτως συνθηκών- από εκείνους που πλέον δεν... θέλουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK