Έλεος πια με τα "αυτογκόλ"

H "τρία πουλάκια κάθονταν" διαρροή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η διοίκηση Αλαφούζου που μπλέκει με τρόπο φαιδρό τον σύλλογο με πολιτικά παιχνίδια και αρνείται να καταλάβει σε ποιο κλαμπ βρίσκεται και η «εξήγηση» για το αγωνιστικό χάλι της εμφάνισης με τον Λεβαδειακό. Ο Κώστας Γουλής αναλύει το πιο "ανισόρροπο" βράδυ των τελευταίων ετών στο "τριφύλλι".

Έλεος πια με τα "αυτογκόλ"

Κανονικά το παρακάτω blog θα έπρεπε να εστιάσει -αν όχι αποκλειστικά, σίγουρα στο μεγαλύτερο μέρος του- στα αγωνιστικά κομμάτια της νέας γκέλας του "τριφυλλιού" κόντρα στον Λεβαδειακό. Κανονικά λέμε πάντα, διότι ετούτη τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει ένα σωρό "θέματα", στα οποία καλείται να βρει λύσεις και να ξεπεράσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη διακοπή του πρωταθλήματος, για να μην… πετάξει οριστικά το "πουλάκι".

Το αγωνιστικό "πουλάκι", γιατί επικοινωνιακά απ' την πλευρά της διοίκησης της ΠΑΕ, συνεχίζεται το "…τρία πουλάκια κάθονταν και… έπλεκαν πουλόβερ", βλέποντας τη διαρροή που ακολούθησε μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Λεβαδειακό.

Για τα πολλά πρόσωπα της κυβερνητικής διαπλοκής, για ακραίες συμπεριφορές στα media, για "αποτελέσματα της περίεργης συναλλαγής με ξενόφερτα συμφέροντα στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου". Μιλάμε για διαρροή ΕΠΟΣ!

Κι όλο αυτό ως follow up, σε ένα ματς που -διάολε- ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν, αλλά διαιτητικά δεν μπορείς να βγαίνεις και να λες ότι σε πέρασε... πριονοκορδέλα ο Διαμαντόπουλος και οι βοηθοί του.

Ναι, η φάση του Μπραντάο είναι οφσάιντ και κακώς, κάκιστα ο α' βοηθός Νικολακάκης (Ηρακλείου), την άφησε κι αν ο Βραζιλιάνος έκανε το 1-0 θα υπήρχε αλλοίωση. Θέλετε να πούμε και την κάρτα του Κουλιμπαλί που ήταν τραβηγμένη απ' τα μαλλιά και μια-δυο κίτρινες που "χάρισε" ο Διαμαντόπουλος σε Τσαμπούρη και Μπραντάο; Ok, αυτά και τέλος...

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ

Δικαιολογούν τα παραπάνω αυτή τη διαρροή; Την πρεμιέρα στα Περιβόλια έγιναν πολύ χειρότερα με την κόκκινη που χαρίστηκε στον Πλατανιά και το ανύπαρκτο οφσάιντ στον Μολίνς, αλλά εκεί δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ και καλώς υπήρξαν αντιδράσεις από τον Παναθηναϊκό. Κι απ' αυτή τη γωνιά τουλάχιστον, όλες (μα όλες) οι διαιτητικές "πιστολιές" κατά το παρελθόν έχουν καταγραφεί με κάθε τρόπο.

Το συγκεκριμένο ωστόσο, ήταν παντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Και στην τελική, αν θέλεις σαν κλαμπ να κάνεις διαρροή για τη διαιτησία, βγαίνεις σαν ΠΑΕ ξεκάθαρα -κι όχι με... μανδύα Πυθίας- και λες "…κύριοι εμείς απ’ την πλευρά μας θεωρούμε ότι ο Διαμαντόπουλος και οι βοηθοί έκαναν αυτό, αυτό κι αυτό". Αυτό, ναι, να το καταλάβω, ως ένα βαθμό ακόμα και σ’ αυτό το ματς. Όμως ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ έχει να μπλέκεις ένα ματς με πολιτικά ζητήματα και να βάζεις μπροστά ως διοίκηση τον Παναθηναϊκό, σε μία σκυλιασμένη πολιτική αντιπαράθεση; Είναι ποτέ δυνατόν;

Γιατί; Για να εξυπηρετήσεις την πολιτική διάθεση και το "παιχνίδι" της παράταξης που έχεις αποφασίσει να συστρατευτείς για τα δικά σου συμφέροντα; Αν θέλει ο Γιάννης Αλαφούζος να "παίξει μπάλα" με τη ΝΔ και να κυνηγήσει την κυβέρνηση, μπορεί να το κάνει μια χαρά μέσα από τον ΣΚΑΪ και τα υπόλοιπα μέσα που διαθέτει. Εκεί γούστο του και καπέλο του...

Τον Παναθηναϊκό ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ θέλει τον μπλέκει; Μα, καλά είμαστε σοβαροί πια; Θέλουν και τα κάνουν αυτά ο ιδιοκτήτης της "πράσινης" ΠΑΕ και οι συνεργάτες του ή... ότι του φανεί του Λωλοστεφανή; Εχουν επίγνωση τί αυτογκόλ έβαλαν με αυτή τη διαρροή; ΕΛΕΟΣ κάποια στιγμή με τα αυτογκόλ! ΕΛΕΟΣ! Τι διάολο έχει η πολιτική ενός κόμματος μέσα απ' τον Παναθηναϊκό; Έχουν καταλάβει που βρίσκονται και ποιον σύλλογο εκπροσωπούν; Προφανώς όχι! Ή δεν τους νοιάζει...

Τις προάλλες πάει ο Παναθηναϊκός και ψηφίζει μέσω Μάνου Μαυροκουκουλάκη "κατά" στον διοικητικό απολογισμό της ΕΠΟ (όπως έκανε και ο Ολυμπιακός), δίνοντας την ευκαιρία σ' όλους όσοι περιμένουν τους "πράσινους" με το δάκτυλο στη σκανδάλη, να μιλήσουν για "τακίμιασμα" των συμφερόντων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, υπό τη "σκέπη" της ΝΔ.

Βγαίνεις μετά και λες ως σύλλογος, πως "ο κ. Μαυροκουκουλάκης ενήργησε κατά συνείδηση στην ψηφοφορία". Τη στιγμή που προκύπτει ρεπορταζιακά, πως η κεντρική διεύθυνση της ΠΑΕ έχει πει στον Mr. Manos πως "ό,τι ψηφίσει ο Ολυμπιακός, εσύ θα ψηφίσεις το αντίθετο ή λευκό" για να μην δοθεί τροφή στους υπόλοιπους να μιλούν για "τακίμιασμα". Και ο Mr.Manos ψηφίζει του... κεφαλιού του κι ακολουθεί (διόλου αδικαιολόγητα) ο κακός χαμός, μέχρι να μαζευτεί όλο αυτό.

Κι ερωτώ; Ο Μαυροκουκουλάκης που ενήργησε "αυτοβούλως" είναι δυνατόν ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕΤΑ από αυτό, να είναι ακόμη πρόεδρος και γενικά στέλεχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός; ΕΙΝΑΙ; Αντί να γυρίσει η ΠΑΕ και να πει "σας ευχαριστούμε πολύ για την πολυετή προσφορά σας στον σύλλογο, χαίρεται και αντίο"; Είναι...

Και τώρα αυτό! Να χρησιμοποιείται ο Παναθηναϊκός ξεκάθαρα πλέον ως "όχημα" πολιτικής αντιπαράθεσης; Πόσα αυτογκόλ πια; ΠΟΣΑ;

ΤΑ "ΓΙΑΤΙ;" ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Πάμε λίγο και στο αγωνιστικό κομμάτι διότι κι εκεί τα "ζητήματα" είναι πολλά, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν δύο-τρία πράγματα που μπορείς να τα καταλάβεις και να τα εξηγήσεις. Ο Παναθηναϊκός έκανε τη χειρότερή του εμφάνιση επί ημερών Ουζουνίδη. Τη χειρότερη, πιο κάτω ακόμη κι απ' το προ επταμήνου 0-0, πάλι με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο, αφού σε 95 λεπτά αγώνα μέτρησε μόλις ΜΙΑ τελική. Την ώρα που οι Βοιωτοί έχασαν σε ένα δεκάλεπτο το ένα γκολ πίσω απ’ το άλλο και γύρισαν στη "βάση" τους με πικρία που έφυγαν μόνο με το "Χ" απ' την Αθήνα. Και με το δίκιο τους, αν δούμε το πώς εξελίχθηκε το ματς.

Σ' όλο αυτό υπάρχει ένα μεγάλο "αλλά". Και δεν είναι τυχαίο πως ο Ουζουνίδης ήθελε να περάσει αυτό το παιχνίδι, έστω και με... μισό-μηδέν, για να πάει χωρίς άλλες απώλειες στη διακοπή για ανασύνταξη.

Διότι ξέρει καλύτερα απ' όλους (μας) την ομάδα του κι έβλεπε το... κακό που ερχόταν. Με τις "βασικές" προσθήκες να έχουν έρθει πολύ αργά, λόγω των γνωστών οικονομικών θεμάτων του Παναθηναϊκού, ο ίδιος ήταν υποχρεωμένος λόγω και των τραυματισμών και των τιμωριών, να ανακατεύει διαρκώς την τράπουλα, για να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερο την κατάσταση.

Δεν αποτελεί δικαιολογία όλο αυτό για τον Ελληνα τεχνικό, ούτε γίνεται προσπάθεια να τον απαλλάξει κανείς απ' τις ευθύνες του. Ο προπονητής έχει πάντα την κεντρική ευθύνη για την εικόνα κάθε ποδοσφαιρικού τμήματος. Βάλτε τα όμως κάτω: Απ' την περσινή ομάδα, που απ’ τον Φλεβάρη κι έπειτα βρήκε "σταθερές" και απέδωσε επί ένα τετράμηνο το καλύτερο ποδόσφαιρο της τελευταίας τριετίας, πόσοι ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής (27/8) στο ματς με τον Λεβαδειακό; Ο Βλαχοδήμος, ο Κουτρουμπής, ο Κουλιμπαλί και ο Ζέκα. Άντε και ο Λουντ, που ήταν ο 12ος παίκτης στο περσινό καλό διάστημα των "πρασίνων".

Ο δε Κουλιμπαλί έπαιξε με δύο προπονήσεις μετά τη θλάση, αντί να μείνει -υπό φυσιολογικές συνθήκες- στην εξέδρα, διότι δεν γινόταν να βγάλει τρίτο 90λεπτο στη σειρά ο (ανέτοιμος ακόμα) Γιόχανσον. Ο Ζέκα ήταν για δεύτερο σερί ματς φανερά επηρεασμένος απ' τη μεταγραφολογία (τεράστιο το λάθος του και το "πούλημα" της μπάλας στην αποβολή του Ευαγγέλου). Ο Μολέδο off με εξάρθρωση αγκώνα. Ο Κουρμπέλης νοκ-άουτ στην προθέρμανση. Ο Χουλτ τιμωρημένος απ' το περσινό επεισοδιακό ματς των πλέι-οφ με τον ΠΑΟΚ. Ο Βιγιαφάνιες ακόμα στα πιτ. Οι Μπεργκ, Κλωναρίδης, Εμποκού σε άλλες... πολιτείες.

Και στο γήπεδο, μία ενδεκάδα "υπηρεσιακή", με αρκετούς παίκτες στα όριά τους απ' το Κυριακή-Πέμπτη-Κυριακή και με άλλους ακόμη ανέτοιμους και πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης κι ετοιμότητας. Διότι άλλη προετοιμασία έχει κάνει ο Λουτσιάνο, ο Τσάβες, ο Γιόχανσον, ο Καμπέσας κ.ο.κ. Δεν είναι δικαιολογία γι' αυτό το οικτρό θέαμα που παρακολουθήσαμε στη Λεωφόρο, όμως σε μεγάλο βαθμό όλο αυτό ξεκινάει απ' τη συνοχή, το δέσιμο και τους αυτοματισμούς (ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι), όπου αυτή τη στιγμή ΔΕΝ υπάρχουν.

Το περσινό β' μισό της σεζόν αποτελεί έναν καλό οδηγό κι αφήνει μία προσδοκία, πως μετά τη διακοπή, αφού μαζευτούν όλοι μαζί για 10-15 μέρες (το ευτύχημα για τους "πράσινους" είναι πως δεν έχουν πολλούς διεθνείς) όλη αυτή η αναιμική εικόνα, θα φτιάξει. Θα στρώσει.

Το θέμα όμως είναι πως η συνέχεια μέχρι το τέλος Οκτώβρη που ξεκινούν τα ντέρμπι, δεν σηκώνει πλέον ούτε... ψήγμα άλλης γκέλας. Κι ακόμη δεν μπήκαμε στον Σεπτέμβρη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK