Τεράστια "νίκη" ο Γαλανόπουλος!

Σ' ένα ματς που η ΑΕΚ κινδύνεψε να χάσει πανηγυρικά στο πρώτο ημίχρονο, τελικά αποκόμισε δύο μεγάλες "νίκες" φεύγοντας από το "Καραϊσκάκης". Το πρώτο να διεκδικήσει την πρόκριση στην έδρα της και δεύτερο τη μεγάλη εμφάνιση του Κώστα Γαλανόπουλου. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

ÊÕÐÅËËÏ / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÊÕÐÅËËÏ / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το να σχολιάσεις τακτικά το "πρώτο ημίχρονο" ενός προημιτελικού με την πρόκριση να είναι ορθάνοιχτη στη ρεβάνς δεν συμβαδίζει με τα πραγματικά κέρδη της Ένωσης από ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Η Ένωση στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε παραδώσει... πνεύμα αν ο Μπάρκας δεν την έσωζε σε δύο καίριες φάσεις. Η ουσία της επίσκεψης του Χιμένεθ και των παικτών του κατά την ταπεινή μας άποψη στο "Καραϊσκάκης" το βράδυ της Τετάρτης είχε άλλες.... νίκες.

Η πρώτη, σαφώς, ότι οι "κιτρινόμαυροι" θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα ημιτελικά εντός έδρας και με την ορμή του κόσμου να τους παρασέρνει.

Στο δεύτερο σκέλος που θα σταθούμε είναι τα πρόσωπα. Ατομικά, η ΑΕΚ έβγαλε πράγματα από ποδοσφαιριστές. Παίκτες οι οποίοι είχαν ανάγκη ένα καλό ματς, ειδικότερα ένα ντέρμπι όπως αυτό με τον Ολυμπιακό.

Ο άνθρωπος "κλειδί" που βοήθησε ουσιαστικότερα όλων τον "δικέφαλο", κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο νεαρός Κώστας Γαλανόπουλος. Ο μικρός της ΑΕΚ έπαιξε σαν μεγάλος, δίνοντας βοήθειες στη μεσαία γραμμή που η ομάδα του υπέφερε στο πρώτο ημίχρονο, τουλάχιστον, μέχρι να "δέσει" με τον Κονέ.

Ο "Γαλανό", λύθηκε στο καταλληλότερο σημείο, έδειξε πάθος, τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα όσο και επιθετικά, συμμαζεύοντας το κέντρο. Μία γραμμή που λειτουργεί σε διαφορετικούς ρυθμούς ελέω της απουσίας των Σιμόες - Γιόχανσον.

Έπαιξε ρόλο ότι οι Ζιλέ - Ρομάο άδειασαν από δυνάμεις, ωστόσο ο Γαλανόπουλος ήταν ό,τι πρέπει, όπως τον χρειάζεται η ΑΕΚ για τώρα, για το μέλλον.

Άξια αναφοράς είναι και η ηγετική παρουσία του Τσιγκρίνσκι στα μετόπισθεν. Εξαιρετικός ο Ουκρανός, το καλύτερό του παιχνίδι σ' ένα ματς που η Ένωση πιέστηκε, κινδύνεψε και ήταν απαραίτητο ο έμπειρος στόπερ να δείξει την αξία του.

ΥΓ. Ο Βράνιες, τελικά υπολογίζεται ή όχι; Πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό.

Υ.Γ.1 Υπάρχει χρόνος για ενίσχυση και είναι κρίμα να μην βοηθηθεί έξτρα η φετινή προσπάθεια αυτής της ομάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK