Το πρωτάθλημα δεν χάθηκε, αλλά...

Ήταν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή η ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων και της συνεχόμενης προσπάθειας σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν θα είχε τις αντοχές για να κυνηγήσει ένα ματς, κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα όπως ο Ατρόμητος, μέχρι τέλους. Το πρωτάθλημα δεν χάθηκε, αλλά... Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

26/02/2018 Atromitos Vs AEK for Superleague season 2017-18, in Peristeri Stadium in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
26/02/2018 Atromitos Vs AEK for Superleague season 2017-18, in Peristeri Stadium in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography EUROKINISSI

Εάν ο Αραούχο "τελείωνε" τη δεύτερη και πιο καθοριστική ευκαιρία που του δόθηκε, σαφώς και η βραδιά θα ήταν εντελώς διαφορετική για τον οργανισμό ΑΕΚ.Το καθαρό μυαλό στις στιγμές που η φάση... μύριζε γκολ, έλειψε από την Ένωση και στο Περιστέρι, όπως ακριβώς συνέβη και στο Κίεβο. Λογικό ήταν λοιπόν κάποια στιγμή η ΑΕΚ να μην μπορεί να παίξει στο 100%...

Έχει κυνηγήσει πάρα πολλά ματς φέτος, έχει χάσει πολλούς ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της σεζόν, μέχρι και τον Σιμόες πριν σκοράρει ο Ουάρντα το καταπληκτικό γκολ της ισοφάρισης.

Τα πράγματα, όμως, έτσι όπως δείχνουν να διαμορφώνονται μετά τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα, το φετινό πρωτάθλημα έχει πολλά επεισόδια για να τελειώσει και να βγει ο πρώτος.

Η ΑΕΚ έχασε μία "μάχη", κόντρα σε μία καλή ομάδα που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στους διεκδικητές του τίτλου. Αυτό που πρέπει να ανησυχήσει τον Χιμένεθ και να το δουλέψει όσο μπορεί είναι η Ένωση να βρει την ηρεμία της στη γραμμή κρούσης. Να "τελειώνει" τις φάσεις, και στις κακές τις ημέρες, κερδίζοντας τον έναν τελικό μετά τον άλλο για να πάρει το πρωτάθλημα. Είναι καταδικασμένη να ζει έτσι...

Ο Ατρόμητος δεν έπιασε απόδοση παρόμοια με αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό και ειδικά στο πρώτο 20λεπτο είχε σοβαρά προβλήματα στην κατοχή της μπάλας, όπως και στον τρόπο που αμυνόταν.

Αυτή η ομάδα έχει την ευλογία να διαθέτει έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Ουάρντα που ο Μπακάκης με τον Γκάλο τον είχαν... σβήσει, αλλά η ατομική του ποιότητα έκανε τη διαφορά. Τέτοιες στιγμές που ο σταρ παίκτης αποφασίζει να οπλίσει, η κατάσταση είναι αμετάβλητη.

Δυστυχώς, θα χρησιμοποιήσουμε το κλισέ: Έχασες μια μάχη και όχι τον πόλεμο... Αυτό βέβαια, μπορεί να σου κοστίσει εάν δεν μαζέψεις το μυαλό σου και γκρεμίσεις αυτό που με τόσο κόπο έχτισες όλη τη χρονιά.

Ο Χιμένεθ έχει τα πούλια στη σκακιέρα, ο Χιμένεθ είναι αυτός που πρέπει να δείξει ότι μπορεί να τους οδηγήσει στο πρωτάθλημα.

Credits: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography

News 24/7

24MEDIA NETWORK