Και αν δεν έπαιζε ο Σεμπά σενιόρ Γκαρθία;

Από αυτό το ματς θα μάς μείνει πάντα αυτό το αδόκιμο πλην σαφές αν. Τι θα γινόταν αν ο Μιραλάς είχε αρχίσει από την αρχή του ματς και δεν ερχόταν από τον πάγκο στη θέση του αρνητικού Σεμπά; Δεν θα το μάθουμε ποτέ! Ο Ολυμπιακός πάντως έχασε ευκαιρία για νίκη και προβάδισμα. Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Να γράψεις ιστορία με το αν δεν είναι εφικτό, ούτε δόκιμο, ειδικά όταν μιλάμε για αθλητισμό που τα πράγματα εξαρτώνται απόλυτα από τη δράση. Ωστόσο, ο πειρασμός πάντα δεν σε αφήνει σε ησυχία. Ξέρεις ότι είναι ανορθολογικό αλλά και πάλι αναρωτιέσαι: Τι, στα κομμάτια, θα γινόταν σ' αυτό το παιχνίδι αν έπαιζε από την αρχή ο Μιραλάς και όχι ο Σεμπά;

Εύκολος στόχος ο Βραζιλιάνος, κακά τα ψέματα. Η εξέδρα τον αντιμετωπίζει με μεγάλο σκεπτικισμό, αν όχι και απέχθει και δεν διστάζει να του το δείξει. Ομως και ο λεγάμενος από την πλευρά του κάνει ότι μπορεί για να δικαιώσει όσους δεν μπορούν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό. Κόντρα στην ΑΕΚ, στα 56 λεπτά που αγωνίστηκε, "χάλασε" όποια μπάλα πήγε πάνω του με λάθη που δεν κάνουν ούτε τα παιδιά των ακαδημιών του Ολυμπιακού. Αυτή είναι η πραγματικότητα, ζοφερή, δυστυχώς, για τον παίκτη.

Προφανώς και θα ήταν τουλάχιστον υπερβολικό να ισχυριστεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός δεν συναντήθηκε με το δρόμο της νίκης μόνο λόγω του Σεμπά. Υπερβολικό και άδικο για έναν παίκτη που, παρά τα λάθη του, μόχθησε και ίδρωσε. Η διαφορά της ποιότητάς του όμως σε σχέση με τον άνθρωπο που τον αντικατέστησε, τον Κέβιν Μιραλάς, είναι τόσο εξώφθαλμη που είναι αδύνατον να μην οδηγηθεί σε έξτρα σκέψεις ακόμα και ο πιο αντικειμενικός παρατηρητής.

Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός είχε τη θέληση και το σχέδιο να νικήσει σ' αυτό το ματς και έκανε πολλά για να τα καταφέρει. Η ομάδα του Γκαρθία προδόθηκε σαφώς από την αστοχία της, ουδείς ωστόσο μπορεί να ισχυριστεί με ασφάλεια ότι το τελικό αποτέλεσμα (0-0) τον καθιστά αουτσάιντερ για τη ρεβάνς. Αντιθέτως! Οι "ερυθρόλευκοι" ένα γκολ θα ψάξουν και δεν θα ασχοληθούν καν με το άγχος κατάκτησης της νίκης. Αυτό κατοικοεδρεύει πλέον στην άλλη πλευρά.

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ, χωρίς δημιουργικό σημείο αναφοράς στον άξονά της, τα περίμενε όλα από τον Λάζαρο του οποίου όμως οι εμπνεύσεις τελείωσαν σχετικά γρήγορα. Η μπάλα, έτσι και αλλιώς, σπανίως έφτανε στο δίδυμο των Λιβάγια και Αραούχο και όταν αυτό γινόταν οι δύο στράικερ της Ενωσης σπανίως είχαν πρόσωπο στην εστία.

Το σκηνικό αυτό πάντως ουδόλως ενόχλησε τον Χιμένεθ. Τη δουλειά του, όπως την είχε φανταστεί, ο Ισπανός την έκανε έστω και αν οι δύο πρώτες τελικές της ομάδας του ήρθαν από τα πόδια του... Τσιγκρίνσκι. Το ήθελε το Χ ο Ισπανός και το πήρε, έστω και με κάποια δόσης τύχης.

Τα δύσκολα για την ομάδα του θα κάνουν την εμφάνισή τους στο ΟΑΚΑ εκεί που η ΑΕΚ εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο από τις πίτες της κατοχής της μπάλας και της δημιουργίας. Ποιότητα η Ενωση διαθέτει σαφώς (άλλωστε το απέδειξε και στο παιχνίδι πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων και κάτω από αντίξοες συνθήκες), όμως ο Μάνταλος είναι ακόμη στα πιτς (και θα είναι για αρκετούς μήνες ακόμη) και ο Μασούντ δεν δίνει εγγύηση ότι μπορεί να βγάλει με ποιότητα 90λεπτο.

Για το τέλος κάτι για τον Σιδηρόπουλο. Κύριος, άψογος, δεν έχασε φάση ο άνθρωπος. Ισως να του ξέφυγαν ένα-δυο πράγματα στον πειθαρχικό έλεγχο αλλά το συνολικό πρόσημο είναι άκρως θετικό. Τζάμπα η παραφιλολογία των προηγούμενων ημερών και η σχετική αγωνία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK