Εβγαλε το... εγώ!

Θα έρθουν πάλι κακές ήττες όταν δεν μπουν τα τρίποντα και θα υπάρξουν εμπλοκές. Το κέρδος είναι ότι ο Ολυμπιακός παραμένει ολοζώντανος στην μάχη του πλεονεκτήματος της έδρας και έχει άνεση να χάσει στην Μαδρίτη και στο ΟΑΚΑ που ακολουθούν. Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - FENERBAHCE / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - FENERBAHCE / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός διέλυσε στο ΣΕΦ την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ που είναι 3-4 φορές ακριβότερη από αυτόν, ο Σφαιρόπουλος έπιασε κόμπο για δεύτερη φορά φέτος τον Ζοτς και ξαφνικά μετά τα... λαϊκά δικαστήρια που ήταν έτοιμα μετά τις μαζεμένες ήττες, άρχισαν τα "πάμε για την κούπα στο Βελιγράδι"!

Ολίγον παράνοια σαφώς, όπως παράνοια είναι αυτή η εναλλαγή συναισθημάτων στην Ελλάδα. Η ορθή προσέγγιση απ όλες τις πλευρές είναι δύσκολη υπόθεση στην πατρίδα μας. Βεβαίως εμείς σε αυτήν επιμένουμε και γι' αυτό και ανήμερα του παιχνιδιού είπαμε ότι ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει αργά ή γρήγορα, αλλά και πάλι λέω έρχονται κακές ήττες. Όπως δηλαδή συμβαίνει σε όλες τις ομάδες φέτος στην Ευρωλίγκα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΝΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και με εμφανή την διάθεση για αντίδραση και απαντήσεις. Το "εγώ" των παικτών της ομάδας ήταν πληγωμένο από τις εμφανίσεις και την σκληρή κριτική και έτσι μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν την νίκη σε ένα κρίσιμο παιχνίδι.

Αυτός ο τσαμπουκάς και το πάθος έβγαλαν σπουδαίες άμυνες και αυτές έφεραν τρανζίσιον αλλά και μεγάλα σουτ ψυχολογίας. Οι "ερυθρόλευκοι" έβαλαν και τα... σπασμένα και χαμένα από τα προηγούμενα παιχνίδια τρίποντα και με 13/16 στο 39' δεν χάνεις ούτε από το Γκόλντεν Στέιτ!

Για την ακρίβεια ο Ολυμπιακός θύμισε με την εκτελεστική δεινότητα τους πρωταθλητές του ΝΒΑ. Σπανούλης και Πρίντεζης, οι παλιές καραβάνες δηλαδή πήραν από το χέρι την ομάδα με 12π ο πρώτος και 2τρ ο δεύτερος. Και ακολούθησαν όλοι και κυρίως ο Στρέλνιεκς που ξέχασε τις κακές εμφανίσεις και έβαλε 4/4τρ παίρνοντας την σκυτάλη στην τρίποντη καταιγίδα.

Η Φενέρ ήταν κοιμισμένη και πριν προλάβει να καταλάβει που βρίσκεται έχανε με 20π (34-15 στο 9'!)Οι φωνές του Ζοτς δεν ακούγονταν στους παίκτες αλλά στο ΣΕΦ,ο Σφαιρόπουλος έκανε συντήρηση,ο Ντίξον με 4τρ μείωσε μέχρι 7-8π αλλά μέχρι εκεί. Ο Σλούκας δεν ξαναμπήκε ποτέ στο β΄μέρος, ο Ντίξον κουράστηκε και ο Ομπράντοβιτς πέταξε λευκή πετσέτα και το πάρτι συνεχίστηκε!

ΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ

Απ' ότι φαίνεται η διαχείριση της ήττας στο ΟΑΚΑ έκανε καλό στην ομάδα. Δεν ξέρω αν ήταν τακτική να μεταφερθεί όλο το βάρος της ήττας της Δευτέρας στην διαιτησία αλλά σίγουρα συσπείρωσε την ομάδα και τον κόσμο που δεν πήγε στο ΣΕΦ έτοιμος να αποδοκιμάσει.

Οι συντριβές και κακές ήττες στην Ευρωλίγκα ξεχάστηκαν και η ομάδα είχε συνθήκες αντίδρασης αφού ξεχάστηκε και η 5η σερί ήττα από τον "αιώνιο" αντίπαλο. Ένα ακόμα σημαντικό της βραδιάς ήταν η διαχείριση Σπανούλη.

Ο αρχηγός της ομάδας έπαιξε βασικά στο "2" με τον Μάντζαρη να κουβαλά την μπάλα και τον Σπανούλη χωρίς να έχει φάει την πρώτη πίεση να είναι φρέσκος και να ξεκινά και με τρία παλιά του ντράιβ στην κοιμισμένη άμυνα της Φενέρ που τον υποτίμησε. Είναι ένα κομμάτι που επισημάναμε στο περασμένο άρθρο.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια σπουδαία νίκη για λόγους ψυχολογίας και για βαθμολογικούς και έχει και την ισοβαθμία με τους Τούρκους, αλλά επουδενί πρέπει να νομίσει ότι όλα είναι τέλεια. Σαφώς παραμένει με αδυναμίες και δεν πρέπει να παρασυρθεί.

Απλά έχει λίπος να κάψει μέχρι τον Μάρτη πια. Για την ακρίβεια θα έρθουν πάλι κακές ήττες όταν δεν μπουν τα τρίποντα και θα υπάρξουν εμπλοκές. Το κέρδος είναι ότι η ομάδα παραμένει ολοζώντανη στην μάχη του πλεονεκτήματος της έδρας και έχει άνεση να χάσει στην Μαδρίτη και στο ΟΑΚΑ που ακολουθούν. Σαφώς έχει και αρνητικά η βραδιά, που όμως ήταν αόρατα όταν είχαμε την κόκκινη καταιγίδα.

Οι Ρόμπερτς και Τόμπσον ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι παραφωνία και μάλλον ο δεύτερος οδεύει προς αλλαγή. Η ομάδα έχασε 15 αμυντικά ριμπάουντς αλλά αυτό έχει και δικαιολογία στις αλλαγές στην άμυνα και στα μεγάλα χέρια των ψηλών φόργουορντ της Φενέρ. Και τέλος η ατομική άμυνα σε κοντό περιφερειακό είχε πάλι θέμα, με τον γερό Ντίξον να κάνει όργια με 6/11τρ!

Ασφαλώς το μεγάλο κέρδος όμως είναι η ηρεμία που επανήλθε και η πίστη στις δυνατότητες. Πλέον κανείς δεν αισθάνεται επισφαλή την θέση του από προπονητή και Έλληνες ή την αμφισβήτηση. Και ό,τι και να γίνει, ο Φλεβάρης πλέον θα είναι ήρεμος εκτός αν χαθεί το κύπελλο από την ΑΕΚ ή σκάσει καμία 30αρα στο ΟΑΚΑ στις 2/3. Τα δύσκολα θα πια μετά με τα ματς με "πρέπει" αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό και όλοι ξέρουν ότι πήραν πίστωση χρόνου για την σεζόν!

News 24/7

24MEDIA NETWORK