Βαρόμετρο ο Γκιστ

Ο Τζέιμς Γκιστ είναι ο πιο απαραίτητος παίκτης, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους ψηλούς, στον εφετινό Παναθηναϊκό κάτι που αποδεικνύεται και από τα νούμερα της στατιστικής. Ο Σωτήρης Γεωργίου καταγράφει τα δεδομένα και συμπεραίνει ότι ο Παναθηναϊκός φρόντισε για την ενέργειά του.

Βαρόμετρο ο Γκιστ
EUROKINISSI

Μελετώντας την πορεία του Παναθηναϊκού και τις ήττες του,διαπιστώνουμε ένα σημαντικό στοιχείο που συνοδεύει τις κακές μέρες της ομάδας ειδικά εκτός έδρας. Μετά από την ενδελεχή μελέτη είναι φανερό ότι όταν δεν είναι καλά ο Γκιστ, ο ΠΑΟ, ειδικά εκτός έδρας, έχει σοβαρά θέματα και συνήθως χάνει.

Συνεπώς μέχρι στιγμής η εικόνα του Γκιστ είναι κλειδί και βαρόμετρο και ένας ακόμα λόγος που οδήγησε τον Πασκουάλ και τη δίοικηση στην ενίσχυση της φροντ λάιν με την απόκτηση του Πέιν. Ο Γκιστ έχει συνολικά σε 26' μ.ο συμμετοχής 10π και 4,5ριμπ και κυρίως εξαιρετικές άμυνες παίζοντας εφέτος μόνο στη θέση του σέντερ. Εκτός έδρας πέφτει στους 7,5π αλλά εδώ είναι το σημείο αναφοράς. Πάμε να δούμε τι συνέβη στον ΠΑΟ όταν δεν ήταν καλά εκτός έδρας ο Αμερικανός του σέντερ.

ΚΑΚΟΣ ΓΚΙΣΤ, ΗΤΤΕΣ ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός χάνει στην πρεμιέρα στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα με 98-71 και ο Αμερικανός σέντερ έχει μόλις 4π με 2/6σ και 2 μόλις ριμπάουντ. Στην Μόσχα συντριβή 81-63 από την ΤΣΣΚΑ με και ο Γκιστ μένει άποντος με 0/1δ και κανένα ριμπάουντ! Στο Κάουνας ο ΠΑΟ χάνει εύκολα 80-74 (ήταν και στο -18) από την Ζαλγκίρις και πάλι ο Γκιστ έχει ένα πολύ κακό βράδυ με 4π με 2/6σ και κανένα πάλι ριμπάουντ!

Ακόμα ένα τρομερό στοιχείο; Στην Βαλένθια ήττα σοκ (67-63) ο Παναθηναϊκός και ο Γκιστ πάλι δεν έχει κανένα (!) ριμπάουντ και μένει στους 3π με 0/2δ και τους πόντους από βολές και μόνο. Στην Πόλη με την Φενέρμπαχτσε ο ΠΑΟ χάνει με 67-62 και ο Γκιστ έχει μόλις 2π με 1/5σ και 5ριμπ αυτή την φορά σε 29'! Πάμε και στο Μπάμπεργκ; Ο Αμερικανός μένει στους 4π με2/7σ και 4ριμπ και ο ΠΑΟ γνωρίζει την ταπείνωση με 95-74!

Για του λόγου του αληθές στο ΣΕΦ ο ΠΑΟ νικά τον Ολυμπιακό και ο Γκιστ έχει 15π, στην Εφές νίκη της ομάδας του και ο ίδιος έχει 11π , νίκη ΠΑΟ και στο Βελιγράδι με τον Αστέρα και έχει 16π.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Γκιστ είναι βαρόμετρο της ομάδας του ειδικά εκτός έδρας.Ο Όγκαστ δεν έχει προσαρμοστεί,ο Βουγιούκας μπορεί μόνο σε συγκεκριμένο πλαίσιο παιχνιδιού και συνεπώς ο Γκιστ εκτός έδρας με την επιπλέον κόπωση ,έχει θέματα.Στο ΟΑΚΑ βρίσκει πολύ ενέργεια και από τον κόσμο, εκτός έδρας όμως τραβάει όλο το ...κουπί μόνος και το αποτέλεσμα είναι να έχει σοβαρά θέματα σε πολλά παιχνίδια. Και όταν δεν έχει ενέργεια ο Γκιστ, ο ΠΑΟ χάνει ριμπάουντ και δεν μπορεί να τρέξει και η ομάδα χάνει πόντους από τον ίδιο και την ευκαιρία να ακουμπά την μπάλα στη ρακέτα έστω με τις συνεργασίες του με τον Καλάθη.

Γι' αυτό και ήταν απαραίτητο από τους "πράσινους" να πάρουν ένα αθλητικό σέντερ για να μπορέσουν να δώσουν ανάσες στον Αμερικανό που αποδεικνύεται βαρόμετρο εκτός έδρας. Μιας και είναι ξεκάθαρο ότι στην κακή μέρα του Γκιστ εκτός έδρας ο ΠΑΟ έχει σοβαρό πρόβλημα και φεύγει σχεδόν πάντα με σκυμένο το κεφάλι!

News 24/7

24MEDIA NETWORK