Ο Ουζουνίδης και η αποδόμηση του Χιμένεθ

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη δεύτερη μεγάλη κρίση μετά το "διαζύγιο" με τον Χριστοδουλόπουλο. Το τέλος με τον Μανόλο Χιμένεθ μπορεί, ωστόσο, να έχει ομαλή μετάβαση εφόσον επιλεχθεί η έτοιμη και δοκιμασμένη λύση του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Του Σταύρου Καραΐνδρου.

Ο Ουζουνίδης και η αποδόμηση του Χιμένεθ
EUROKINISSI

Τέλος ο Χιμένεθ από την ΑΕΚ. Το έδαφος είχε... προετοιμαστεί βάσει των εξελίξεων. Τις διαβάσατε από τον Ευάγγελο Μίχο το βράδυ της Πέμπτης. Η εφορία αποτελούσε πρόβλημα, ο Χιμένεθ ήθελε αύξηση αποδοχών, οι δηλώσεις του σε ισπανικό Μέσο ενόχλησαν πολλούς μέσα στην ΑΕΚ και με όλα αυτά... δένει το γλυκό. Μένει τώρα να δούμε την... αποδόμηση.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ

Ο προπονητής που έφερε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ μετά από 24 χρόνια πέρασε από την πόρτα της εξόδου. Η δεύτερη μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει η Ενωση μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Πρώτα ήταν ο Χριστοδουλόπουλος και τώρα ο Ανδαλουσιάνος.

Στην πρώτη περίπτωση το όλο θέμα μάλλον πέρασε αναίμακτα. Το φταίξιμο έπεσε στον Χριστοδουλόπουλο, το γεγονός ότι υπέγραψε στον Ολυμπιακό διαφοροποίησε τα συναισθήματα του κόσμου απέναντί του, πάπαλα.

Τώρα έρχεται το θέμα Χιμένεθ. Μεγαλύτερο από αυτό του Χριστοδουλόπουλου. Αλλο να σου φεύγει ένας παίκτης κι άλλος ένας προπονητής. Αλλάζει όλο το πλάνο, άλλη εντελώς κατάσταση. ΑΕΚ δηλαδή.

ΙΔΑΝΙΚΟΣ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Κι όμως κι αυτό το θέμα μπορεί να περάσει αναίμακτα. Από τη στιγμή που υπάρχει ελεύθερος στην αγορά ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Οκ, προφανώς ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν είναι ο... Μουρίνιο, αλλά είναι ο ιδανικός για την ομαλή μετάβαση στη μετά-Χιμένεθ εποχή.

Στον Παναθηναϊκό δεν δούλεψε υπό κανονικές συνθήκες και όλοι είδαν τη δουλειά του. Μια χαρά όρθια κράτησε την ομάδα την ώρα που θα μπορούσε να διαλυθεί. Οι δυνατότητές του είναι δεδομένες (αν και υπάρχουν πολέμιοι που ισχυρίζονται το αντίθετο) είχε μία αξιοπρεπέστατη πορεία στους "πράσινους", γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, δίνει σημασία στα καλά αποδυτήρια, του αρέσει η σκληρή δουλειά, βγάζει από τους παίκτες του το 100% των δυνατοτήτων τους.

Το συγκεκριμένο κείμενο δεν είναι αγιοποίηση του Ουζουνίδη. Απλά μία επισήμανση πως η ΑΕΚ μπορεί να περάσει στην επόμενη μέρα χωρίς τον Χιμένεθ στον πάγκο δίχως να... βραχεί. Από το να ακολουθήσει τη συνταγή ενός ξένου προπονητή, ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού είναι η λύση που χρειάζεται.

ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΕ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Προφανώς στην ΑΕΚ τα έχουν σκεφτεί όλα αυτά. Προφανώς τους αρέσει ο Ουζουνίδης. Πρέπει, όμως, πρώτα να ξεκαθαριστεί το θέμα με τον Μανόλο Χιμένεθ και έπειτα να προχωρήσουν στις διαδικασίες για να περάσουν ομαλά στο επόμενο βήμα.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι αν τελικά ο Ελληνας κόουτς αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ θα δουλέψει για πρώτη φορά, μετά από καιρό, σε νορμάλ συνθήκες. Χωρίς οικονομικούς περιορισμούς, χωρίς θηλιές πάνω από το κεφάλι του. Το μοναδικό βάρος που θα έχει είναι να διατηρήσει πρωταθλήτρια την ΑΕΚ. Αυτό είναι ένα σημαντικό κίνητρο, αλλά από δαύτα δεν έχει πρόβλημα. Εδώ έβγαλε τον Παναθηναϊκό όρθιο και αξιοπρεπή μετά από την πιο περίεργη χρονιά της ιστορίας του, σε αυτό θα κολλήσει;

Για το τέλος κάτι για τον Χιμένεθ: πιθανότατα να επιχειρηθεί αποδόμηση. Δεν (θα) του αξίζει. Δούλεψε, πάλεψε, έφτιαξε μία πρωταθληματική ομάδα. Δεν είναι μόνο το κατόρθωμα να επαναφέρει την ΑΕΚ στην κορυφή μετά από 24 χρόνια, αλλά να πείσει τον κόσμο να αφήσει στην άκρη την εσωστρέφεια. Αυτό το έκανε με τις μεγάλες νίκες, τις μεγάλες ανατροπές, τα μεγάλα βράδια που χάρισε στην ιστορία της ΑΕΚ. Δικαίωμά του να φύγει, δικαίωμά του να πάει όπου θέλει. Αυτό που πρέπει να μείνει ως επίγευση είναι τι αφήνει πίσω του. Είναι ο πρώτος τεχνικός μετά από πολύ καιρό που δεν αφήνει συντρίμμια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK