Ο Αλαφούζος ενήργησε ξανά σαν σαμποτέρ!

Ο Μολέδο έβγαλε εισιτήρια και πάει στην Βραζιλία για την Ιντερνασιονάλ.Ο Παναθηναϊκός έχασε ακόμα μία ευκαιρία να πάρει μία -σημαντική- οικονομική "ανάσα" και να γεμίσει το ρόστερ του με πληρωμένους αξιόπιστους ποδοσφαιριστές. Ο Τσάρλυ αναλύει τα νέα δεδομένα και τη στάση του ιδιοκτήτη της "πράσινης" ΠΑΕ.

Ο Αλαφούζος ενήργησε ξανά σαν σαμποτέρ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μοιάζει σαν να υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον Παναθηναϊκό που να επιθυμούν όσο τίποτα άλλο την ταπείνωση του. Να εξυπηρετούν ένα σχέδιο που να θέλει το "τριφύλλι" να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League όσο γίνεται πιο εξαθλιωμένος. Η ομάδα υπολειτουργεί και συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο: σε πολλές περιπτώσεις που μπορούσε να μπει "ζεστό" χρήμα στην ΠΑΕ, ο τρόπος που λειτούργησε η διοίκηση δεν βοήθησε να βρεθεί λύση.

Τρανό παράδειγμα η υπόθεση Μπεργκ. Θα μου πείτε με την πρόταση του ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός συμφώνησε, τη δουλειά τη χάλασε ο Μολέδο. Και σε αυτήν όμως την περίπτωση υπήρχε αδράνεια την κρίσιμη στιγμή, κίνηση που λειτούργησε προβοκατόρικ .

Τα πράγματα ήταν πολύ απλά. Ο Μολέδο έχει υπογράψει προσύμφωνο με την Ιντερνασιονάλ για το καλοκαίρι, βλέπεις την επιθυμία του ποδοσφαιριστή να πάει στην πατρίδα του, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και μία πρόταση που βολεύει και τους δύο, Παναθηναϊκό και Μολέδο.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός, όπως μας ενημέρωσε ο Κώστας Γουλής στον Sport24 radio, θα έπαιρνε 400 χιλιάρικα, ο Ουζουνίδης θα έβαζε στο ροστερ του τους Κωνσταντινίδη - Κάτσε πληρωμένους. O πρώτος θ' άνηκε και στον Παναθηναϊκό με τον ΠΑΟΚ να κρατά ένα υψηλό ποσοστό των δικαιωμάτων του. Για τον Κάτσε θα υπήρχε και ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας για το καλοκαίρι, ενώ θα γινόταν προσπάθεια για να έρθει δανεικός και ο Μυστακίδης.

Ταυτόχρονα ο ΠΑΟΚ θα έδινε στον Μολέδο το 1/3 των δεδουλευμένων του (60 χιλιάρικα), άλλο 1/3 θα χάριζε ο παίκτης, επειδή θα έπαιρνε περισσότερα από τον ΠΑΟΚ, και σε βάθος χρόνου θα χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός να δώσει το τελευταίο τρίτο. Μιλάμε για ένα deal χαριστικό. Για έναν ποδοσφαιριστή που μπορούσε ο Παναθηναϊκός να τον χάσει ελεύθερο και να βγει ζημιωμένος.

Πράγματι ο Μολέδο δεν ήθελε να πάει Θεσσαλονίκη, όμως έκανε επαφές με τον ΠΑΟΚ και οικονομικά ήταν απόλυτα καλυμμένος.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΑΝ ΣΑΜΠΟΤΕΡ

Ο Γιάννης Αλαφούζος τι έκανε; Η συμπεριφορά του φάνηκε σε κάποιους σαν να ήθελε να σπρώξει τον παίκτη στον Ολυμπιακό, κωλυσιεργούσε, γιατί και αυτός δεν ήθελε να συνάψει συμφωνία με τον ΠΑΟΚ και άφηνε να υπάρχουν διαρροές για ενδιαφέρον άλλων ομάδων.

Όταν έσκασε και το θέμα Βράνιες, μπήκε και η ΑΕΚ στη μέση. Αυτό ήταν αστείο, με βάση την οικονομική πολιτική που -επιτυχημένα βάση των στόχων που διεκδικεί- ακολουθεί η Ένωση. Ήταν στα όρια του γελοίου να πιστέψουμε πως θα ακολουθήσει τον ΠΑΟΚ σε μία χαριστική πρόταση και θα καλύψει ένα κόστος που, αν βάλουμε τα λεφτά που θα πάρει ο Παναθηναϊκός το συμβόλαιο του παίκτη και την εφορία, θα ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο για μόλις 4 μήνες!

Είναι πραγματικότητα πως τη μεταγραφή τη χάλασε ο Μολέδο. Πρόκειται για έναν παράξενο, ευμετάβλητο χαρακτήρα που του φάνηκε στο τέλος βουνό να πάει στη Θεσσαλονίκη. Όμως σε ένα θέμα που "έκαιγε" τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αλαφούζος για ακόμα μία φορά φάνηκε να λειτουργεί σαν σαμποτέρ. Απέφυγε να τρέξει γρήγορα τις διαδικασίες, καθυστερούσε γιατί δεν ήθελε να φανεί πως κάνει συνεργασίες με τον Ιβάν Σαββίδη. Και την ημέρα που το deal μπορούσε να κλειδώσει, αντί να κάνει προσπάθειες για να πείσει τον Μολέδο, άρχισε να βάζει στο τραπέζι και πρόταση με καλύτερα χρήματα από τον Ολυμπιακό.

Στην πράξη με αυτόν τον τρόπο εξέθεσε τον ΠΑΟΚ, που προσπάθησε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, εμμέσως σαμπόταρε τη συμφωνία και ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να φύγει από το τραπέζι των συζητήσεων. Δεν γίνεται να σου κάνει κάποιος χαριστική πρόταση και να ισχυρίζεσαι πως ο Ολυμπιακός, που ξέρεις πως δεν υπάρχει περίπτωση να σ' αφήσει ο κόσμος να δώσεις τον παίκτη, κάνει καλύτερη προσφορά. Τελειώνεις με αυτόν τον τρόπο την υπόθεση.

Υπάρχει μία πραγματικότητα: αυτήν την εποχή Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ο καθένας από τη δική του πλευρά κάνουν Fair Play. Δεν είναι πάνω από το πτώμα με σκοπό να του κλέψουν το πορτοφόλι. Ο καθένας από την πλευρά του, έχει σεβαστεί το μέγεθος του συλλόγου, την αδυναμία που βρίσκεται και δεν τον έχουν πειράξει. Και οι τρεις επίσημα τοποθετήθηκαν και αρνήθηκαν να αποκτήσουν ποδοσφαιριστή που θα έχει κάνει προσφυγή στον Παναθηναϊκό και ειδικά ο μάνατζερ του Χουλτ πίεσε πολύ για να συμβεί κάτι τέτοιο.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός πληρώνει ότι βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη θέση και οι μόνοι που παλεύουν για το συμφέρον της ομάδας είναι ο Ουζουνίδης το επιτελείο του και ο μάνατζερ του που λειτουργεί σαν διοίκηση της ΠΑΕ. Θέλω να είμαι δίκαιος. Κάνουν λάθη τα οποία τα καταγράφω καθημερινά μέσω της αρθρογραφίας, όμως είναι οι μόνοι που προσπαθούν για το καλό του συλλόγου.

Είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και πολλές δουλειές ταυτόχρονα και να παλεύουν για να καλύψουν ένα μεγάλο διοικητικό κενό. Την ίδια στιγμή που κάθε ημέρα υπάρχουν στα γραφεία του Παναθηναϊκού άνθρωποι του Γιάννη Αλαφούζου που κάνουν συνεχώς σκληρή κριτική, για την ακρίβεια σκάβουν τον λάκκο στον Ουζουνίδη και στον άμεσο συνεργάτη του. Είναι κάτι που και οι ίδιοι το γνωρίζουν καλά πως συμβαίνει, όμως συνεχίζουν να παλεύουν.

Ο Ντίνος Διαμαντόπουλος ανέλαβε το θέμα προσωπικά και έφερε μία πολύ σημαντική πρόταση από τον ΠΑΟΚ και είτε φταίει ο Μολέδο είτε όχι, το γεγονός πως την κρίσιμη στιγμή φάνηκε να υπάρχει μία συμφωνία Μολέδο-Αλαφούζου με πιθανό προορισμό τον Ολυμπιακό, έκανε σημαντική ζημιά. Έφερε σε δύσκολη θέση τον ΠΑΟΚ, τον οδήγησε στο να αναγκαστεί να βάλει χρονικό τελεσίγραφο στον ποδοσφαιριστή και έκανε τον ίδιο τον Μολέδο να νιώσει πίεση. Να κόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας και να ρίξει ξανά το ισχυρό χαρτί της προσφυγής στο τραπέζι. Το "είτε με δίνετε στην Ιντερνασιονάλ είτε κάνω προσφυγή" ήταν η τελευταία του κουβέντα στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Για ακόμα μία φορά, ο Παναθηναϊκός βγήκε ο χαμένος της υπόθεσης και πλήρωσε την έλλειψη ανθρώπων μέσα στη διοίκηση που να παλεύουν και να δίνουν μάχες για το καλό του συλλόγου. Γύρω από τον Μολέδο έπεσε πολύ χρήμα, στο τέλος όμως ο Παναθηναϊκός θα βγει και χρεωμένος.

Κάπως έτσι καταλήγουν όλες οι περιπτώσεις με τον τρόπο που λειτουργεί ο Γιάννης Αλαφούζος, ως Νέρωνας του Παναθηναϊκού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK