Οι προτάσεις του κουπονιού της Κυριακής

Οι Έλληνες ψηφίζουν αλλά στο στοίχημα δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και μάλιστα η σημερινή Κυριακή παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, με παιχνίδια-ντέρμπι σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία και Βέλγιο. Το Match Money, σε συνεργασία με το Contra.gr, αναλύει το κουπόνι και προτείνει.

Οι προτάσεις του κουπονιού της Κυριακής

MATCH OF THE DAY

(22:00) Βαλένθια – Σεβίλλη: Μεγάλο ματς στην Πριμέρα με έντονο πρόσφατο παρελθόν. Πέρυσι ένα οφσάιντ γκολ στο πρώτο ματς και ένα στις καθυστερήσεις στο δεύτερο έδιναν την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στη Σεβίλλη εις βάρος της Βαλένθια. Φέτος η μάχη είναι για μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου. Μόνο η Μπαρτσελόνα και η Μπιλμπάο έχουν φύγει με βαθμούς από το «Μεστάγια», επιλογή μας ο άσος του 2,22.

PUBLIC BETS

Τα public bets είναι τα πονταρίσματα της μάζας. Τα σημεία που συζητιούνται σε όλα τα πρακτορεία, αυτά που παίζουν «όλοι». Εμείς ψάχνουμε το γιατί και συμφωνούμε ή όχι.

(15:00) Λυών – Μετς: Μοιάζει βατή αποστολή για τη Λυών που έχει την επίθεσή της σε σταθερά ψηλά στάνταρ. Στα έξι τελευταία στο πρωτάθλημα (όλα νίκες) πέτυχε από δύο γκολ και πάνω και έχει σημαιοφόρο τον Λακαζέτ που σκοράρει ασταμάτητα. Μαζί με τον Φεκίρ είναι οι δύο επιθετικοί της και σκόραραν και στο 3-2 στο κύπελλο από τη Ναντ την Τετάρτη. Παρά τον αποκλεισμό, το κλίμα παραμένει καλό και μετά την ήττα της Μαρσέιγ από τη Νις υπάρχει η δυνατότητα να ξεφύγει ακόμα περισσότερο στην κορυφή. Ο άσος έχει παιχτεί μαζικά, δεν είναι σπουδαίος σε απόδοση, μπορούμε όμως να δούμε προς το over του 1,72.

(16:00) Γιουβέντους – Κιέβο: Από τα πρώτα σε τζίρους το παιχνίδι της Γιουβέντους και βέβαια... όλοι παίζουν άσο. Δεν τίθεται θέμα ασφαλώς για τη νίκη της, τέτοια παιχνίδια τα καθαρίζει από τα αποδυτήρια, προσπερνάμε τον χαμηλό άσο του 1,15 και πάμε σε ένα στοίχημα που συχνά το επιβεβαιώνει κόντρα σε αδύναμους αντιπάλους, το να μην δεχτεί γκολ. Ανεβαίνει έτσι κατά τι η απόδοση, στο 1,38 το N/G στον Stoiximan μπορεί να αποτελέσει στήριγμα.

(18:00) Μπράιτον – Αρσεναλ: Παρά τη χθεσινή πανωλεθρία των φαβορί στο FA Cup (Τσέλσι, Μάν. Σίτι, Τότεναμ), ο κόσμος εμπιστεύεται και σήμερα μια από τις κορυφαίες εκπροσώπους της Πρέμιερ. Ενδεχομένως και γιατί πλέον... άνοιξε ο δρόμος για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Μπράιτον παίζει μια κατηγορία κάτω (Τσάμπιονσιπ) και είναι 20ή, έτσι η Αρσεναλ, ερχόμενη από το μεγάλο διπλό επί της Μάν. Σίτι, δικαιολογημένα προτιμάται και το 1,51 στη νίκη της είναι μια νορμάλ απόδοση.

MISSING LIST

(20:00) Γιαγκοστέρα – Λας Πάλμας: Η πρωτοπόρος της Β’ Ισπανίας Λας Πάλμας ταξίδεψε στο Παλαμός της Καταλονίας χωρίς πολλά βασικά της στελέχη. Λείπουν δύο βασικοί αμυντικοί, δύο μέσοι (ένας βασικός, ένας σχεδόν βασικός) και οι δύο βασικοί της εξτρέμ. Η Γιαγκοστέρα είναι σκληροτράχηλη και δίνει έμφαση στην άμυνα και αυτές οι ομάδες δυσκολεύουν τη θεαματική Λας Πάλμας. Υπό σκέψη ο άσος (3,35) και η ισοπαλία (3,20).

(22:00) Σεντ Ετιέν – Παρί Σ.Ζ.: Στη Σεντ Ετιέν, που στο πρωτάθλημα έχει 7-5-0 στα 12 τελευταία, προέκυψε η απουσία του σημαντικού στόπερ Σαλ και αν προσθέσουμε και τον τραυματισμό του ακραίου επιθετικού Πακέ (1 γκολ) αλλά και των απουσιών δύο καλών μέσων (Κοάντ, Κορνιέ) που λείπουν δέκα ημέρες αλλά και τριών ακόμα παικτών λόγω Κόπα Αφρικα, τα προβλήματα δεν είναι λίγα για τον Γκαλτιέ. Η Παρί δεν παίζει μπαλάρα αλλά κατάφερε με τα 4-2 επί της Εβιάν και το 2-1 επί της Μπορντό στο κύπελλο να διορθώσει λίγο την ψυχολογία της. Είναι μια από τις λίγες φορές που δεν έχει προβλήματα, ο Καβάνι σκόραρε στα δύο παιχνίδια της εβδομάδας ενώ με τη Σεντ Ετιέν έχει πολύ καλή παράδοση ο Ιμπραΐμοβιτς. Πριν δέκα ημέρες είχε πετύχει στο ίδιο γήπεδο το γκολ της πρόκρισης στο Λιγκ Καπ. Με τα δεδομένα αυτά το διπλό (2,16) αρχίζει και έχει κάποιο ενδιαφέρον.

INSIDE INFO

(13:00) Λα Κορούνια – Γρανάδα: Ντεμπούτο Αμπέλ Ρεσίνο στον πάγκο της χωρίς νίκη στα τελευταία 15 παιχνίδια και ουραγού Γρανάδα, την είχε σώσει το 2012. Εξάποντο παραμονής στο «Ριαθόρ», η Λα Κορούνια έχει πετύχει δύο γκολ στα τελευταία εννέα παιχνίδια της, η Γρανάδα έχει τη χειρότερη επίθεση. Στο 3,10 το «Χ».

(13:30) Αγιαξ – Φέγενορντ: Το απόλυτο ντέρμπι της Ολλανδίας και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, έχουν απαγορευτεί οι μετακινήσεις οπαδών. Τεράστιο ενδιαφέρον και για τις δύο έχει το σημερινό ματς. Ο μεν Αγιαξ θέλει τη νίκη για να παραμείνει στο κόλπο του τίτλου (από χθες η Αϊντχόφεν είναι στο +7), η δε Φέγενορντ για να μειώσει τη διαφορά από τη 2η προνομιούχο θέση του Τσάμπιονς Λιγκ. Κορμιά θα πέσουν στο Αμστερνταμ και το Χ του 3,35 μπορεί να χωρέσει κάπου...

(16:00) Βερόνα – Αταλάντα: Στη Βερόνα το κλίμα δεν είναι καλό, προέρχεται από δύο ήττες από τη Γιουβέντους σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με συνολικό παθητικό 10 τερμάτων. Οι κακές εμφανίσεις οδήγησαν τη διοίκηση στο να δώσει τελεσίγραφο στον τεχνικό Μαντορλίνι, που πρέπει να κάνει αποτέλεσμα με την Αταλάντα για να διατηρήσει τη θέση του. Ελαφρώς καλύτερο το κλίμα στην Αταλάντα, που προέρχεται από τη σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Μίλαν στο «Σαν Σίρο». Δύσκολα βέβαια για ομάδα επιπέδου Αταλάντα να κάνει δύο κολλητές εκτός έδρας νίκες, ένα ποντάρισμα που βλέπουμε είναι η ισοπαλία, στο 3,20.

(16:00) Πάρμα – Τσεζένα: Ντέρμπι ουραγών στην Α’ Ιταλίας, Πάρμα και Τσεζένα βρίσκονται στον πάτο της κατάταξης με 9 βαθμούς. Η Πάρμα έχει 15 ήττες σε 19 ματς, η Τσεζένα νίκησε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος την ίδια την Πάρμα και έκτοτε δεν έκανε άλλη νίκη, παίρνοντας μόνο 6 ισοπαλίες και κάνοντας 12 ήττες. Ο άσος στο 1,61 λοιπόν υπέρ της Πάρμα είναι πολύ φτωχός και απορρίπτεται, ανάμεσα σε δύο ομάδες εθισμένες στην ήττα μπορεί να προκύψει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

(18:00) Ρεμς – Λανς: Και οι δύο ομάδες έχουν αρκετά επιθετική φιλοσοφία. Η Ρεμς παρά τις απουσίες της στο Κόπα Αφρικα αλλά και λόγω κάποιων τραυματισμών, παίζει σταθερά ανοιχτά και τα παιχνίδια της έχουν γκολ. Τα εννιά τελευταία επίσημα ήρθαν όλα g/g. Το 1,87 στο Stoiximan είναι από τις ψηλότερες αποδόσεις στην αγορά.

(18:00) Μπελενένσες – Πεναφιέςλ: Στην 6η θέση ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο η Μπελενένσες, που πέρασε ένα ντεφορμάρισμα το τελευταίο διάστημα, αλλά πλέον δείχνει να ξυπνάει πάλι. Στο πρωτάθλημα κέρδισε 2-0 τη Ζιλ Βισέντε, ενώ μεσοβδόμαδα επικράτησε 3-2 (από 0-2) της εναλλακτικής Σπόρτινγκ για το Λιγκ Καπ και ανέβασε την ψυχολογία της. Ποιοτικά ένα σκαλί πάνω από την προτελευταία Πεναφιέλ, η οποία έρχεται από τρεις σερί ήττες, αν και οι δύο εντός έδρας από Μπενφίκα και Πόρτο. Πολύ γερή παράδοση, με την Μπελενένσες να μετράει 11 σερί εντός έδρας νίκες κόντρα στην Πεναφιέλ και 13-2-0 συνολικά. Το 1,75 στον άσο δείχνει λογικό, αλλά δεν θεωρείται κι ευκαιρία.

(18:00) Σετούμπαλ – Ρίο Αβε: Αλλαγή σελίδας στη Σετούμπαλ, ο Ντομίνγκος πλήρωσε το μάρμαρο για την πολύ μέτρια πορεία της ομάδας στον πρώτο γύρο, ο Μπρούνο Ριμπέιρο τον αντικατέστησε και θα κάνει πρεμιέρα σήμερα. Γνώριμο σκηνικό για τον τεχνικό, ο οποίος είχε αναλάβει σε ανάλογες συνθήκες και τη σεζόν 2010/11, καταφέρνοντας στο τέλος να γλιτώσει τη Σετούμπαλ από τον υποβιβασμό. Βγάζει ένα ενδιαφέρον ο άσος στο 2,95, ποντάροντας στη μεταβολή της ψυχολογίας στη Σετούμπαλ, η οποία έτσι κι αλλιώς εντός έδρας είναι ουδέτερη (4-0-4) και μπορεί σήμερα με το πάθος να καλύψει το ποιοτικό χάντικαπ από την πιο άνετη αντίπαλό της.

(19:00) Σερκλ Μπριζ – Κλαμπ Μπριζ: Το ντέρμπι του Μπριζ διεξάγεται σε κοινή έδρα, επομένως η Σερκλ δεν έχει κάποιο πλεονέκτημα ως γηπεδούχος έναντι της Κλαμπ. Σημαντική η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων, φαίνεται άλλωστε και στη βαθμολογία, όπου τις δύο ομάδες χωρίζουν 13 θέσεις. Ειδικά για την Κλαμπ Μπριζ, που σκοράρει 2,5 γκολ ανά αγώνα, δεν νοείται να κάνει δεύτερη σερί γκέλα μετά την ισοπαλία κόντρα στη Μαλίν. Αναμενόμενα χαμηλά το διπλό, στο 1,38.

(20:00) Εσπανιόλ – Αλμερία: Το κύπελλο έχει ανυψώσει την άνετη βαθμολογικά Εσπανιόλ, απέκλεισε τη Βαλένθια, καθαρή νίκη την Πέμπτη επί της Σεβίλλης (3-1), η ρεβάνς την Πέμπτη. Παλεύει για τη σωτηρία η Αλμερία, που έχει κάνει καλά παιχνίδια εκτός έδρας με τον Μαρτίνεθ στον πάγκο της. Αποφεύγουμε το 1,65 του άσου ή πάμε με την έμπνευση του Χ/2 στο 3,65/6,00.

(21:45) Φιορεντίνα – Ρόμα: Ενα ακόμα δυνατό ματς στη Serie A, με τη Ρόμα να προέρχεται από τις χειρότερες εμφανίσεις της επί ημερών Γκαρσιά. Στο πρωτάθλημα έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία τέσσερα ματς, στην Ουντινέζε με 1-0 αλλά και σε αυτή χρειάστηκε διαιτητική βοήθεια, όπως και στο κύπελλο την Τρίτη, με ανύπαρκτο πέναλτι νίκησε στην παράταση την Εμπολι με 2-1. Δεν πείθει, δείχνει ότι με αυτό το ρυθμό είναι κάπου κοντά και η ήττα. Η Φιορεντίνα προέρχεται από δύο σερί νίκες, στην έδρα της είναι δυνατή, ο άσος στο 2,37 μπορεί να αναζητηθεί.

(22:00) Λούγκο – Μιραντές: Σάββατο 7 Ιουνίου του 2014, πριν από μερικούς μήνες δηλαδή, η Λούγκο υποδεχόταν τη Μιραντές σε ένα ματς ζωής ή θανάτου και για τις δύο. Η ισοπαλία ουσιαστικά κρατούσε αμφότερες στην κατηγορία. Η Λούγκο κέρδισε με 1-0 και στο τέλος έκανε λίγο τα στραβά μάτια για να ισοφαρίσει η Μιραντές, δεν έγινε και έπεσε κατηγορία. Δύο μήνες μετά, η Μιραντές επέστρεψε από το παράθυρο και σήμερα πηγαίνει εκεί εμφανώς σε καλύτερη κατάσταση από τη Λούγκο. Δίχως αξία ο άσος.

PUT YOUR MONEY

(15:00) Λυών – Μετς over (1,72 στον Stoiximan.gr )

(22:00) Βαλένθια – Σεβίλλη 1 (2,22 στον Stoiximan.gr )

(22:00) Σεντ Ετιέν – Παρί Σ.Ζ. 2 (2,16 στον Stoiximan.gr)

*** Match Money, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στα περίπτερα!

*** Αναλυτικές ειδήσεις, προγνωστικά, στατιστικά και τζίροι στο www.matchmoney.com.gr

*** Η ψηφιακή έκδοση του Match Money στον υπολογιστή ή το tablet σου με 1,79€!

News 24/7

24MEDIA NETWORK