Οι προτάσεις του κουπονιού της Κυριακής

Η τελευταία αγωνιστική στην Πρέμιερ και τη Β' Γερμανίας, η προτελευταία στη Σέριε Α και τα ελληνικά πλέι οφ συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον στο κυριακάτικο κουπόνι. Το πρόγραμμα είναι γεμάτο από «δευτεροκλασάτες» πλην όμως συχνά πολύ πιο προσοδοφόρες λίγκες και το Match Money σε συνεργασία με το Contra ψάχνουν το «θησαυρό» πίσω από τις κουρτίνες.

Οι προτάσεις του κουπονιού της Κυριακής

MATCH OF THE DAY

(17:00) Νιούκαστλ – Γουέστ Χαμ: Ενας αγώνας, μια κατηγορία για τη Νιούκαστλ, έτσι όπως τα... κατάφερε. Με έναν μόλις κερδισμένο βαθμό στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές, έφτασε στο σημείο να θέλει μόνο νίκη σήμερα για να έχει το κεφάλι της ήσυχο, ειδάλλως θα περιμένει την ίδια ώρα από την (αδιάφορη) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μη χάσει εκτός έδρας από τη Χαλ, η οποία είναι στο -2 από τη Νιούκαστλ αλλά ευνοείται σε πιθανή ισοβαθμία. Πολλά εξαρτώνται από τη διάθεση με την οποία θα μπει η (επίσης αδιάφορη και προερχόμενη από δύο κολλητές ήττες) Γουέστ Χαμ στο «Σεντ Τζέιμσις Παρκ», στο πιθανότατα τελευταίο ματς με τον Σαμ Αλαρντάις στον πάγκο, ο οποίος Αλαρντάις θυμόμαστε ότι είχε φύγει ως αποτυχημένος από τη Νιούκαστλ τη σεζόν 2007-08. Η ενδεκάδα της φιλοξενούμενης απ' ό,τι φαίνεται θα είναι «καλή» και σε συνδυασμό με το άγχος, την πίεση και τα τσιτωμένα νεύρα στη γηπεδούχο, το ποντάρισμα στον χαμηλό άσο κινήτρου (που στην πορεία του ματς μπορεί να μη τον χρειάζεται καν...) καθίσταται εντελώς ασύμφορο.

PUBLIC BETS

(17:00) Αρσεναλ – Γουέστ Μπρομ: Λογικό να έχει πάρει παιχνίδι ο άσος. Από την άλλη, όμως, μιλάμε για την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι και την Αρσεναλ να έχει το μυαλό της στον τελικό του κυπέλλου που ακολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Το no bet ενισχύεται και από την παρουσία του παμπόνηρου Τόνι Πούλις στον πάγκο.

(17:00) Τσέλσι – Σάντερλαντ: Πάρτι τίτλου στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με την προηγηθείσα ήττα της Τσέλσι από τη Γουέστ Μπρομ να έχει ήδη ξεχαστεί. Βοηθάει σε ένα ελεύθερο παιχνίδι και η Σάντερλαντ, που εξασφάλισε την παραμονή της την Τετάρτη, παίρνοντας «ηρωικό» 0-0 από την Αρσεναλ. Ο χαμηλός άσος έχει μαζέψει πολύ «χαρτί» και δεν μπορούμε να φέρουμε αντιρρήσεις επ' αυτού.

MISSING LIST

(14:30) Αμπερντίν – Σεντ Τζόνστον: Δεδομένα δεύτερη εδώ και καιρό η Αμπερντίν, που έφτασε τους 75 βαθμούς, σπάζοντας και το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών της Χαρτς, για ομάδες εκτός Old Firm. Σήμερα οι «Ντονς» αποχαιρετούν τον κάπτεν-στόπερ Αντερσον, που κρεμά τα παπούτσια του. Ο ΜακΙνες έχει στείλει δύο βασικούς διεθνείς για ανάσες, και πιθανότατα θα παραταχθεί με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, καθώς έχει βασικούς παίκτες στο όριο καρτών για την επόμενη σεζόν. Την ίδια στιγμή, η Σεντ Τζόνστον, είναι με προβάδισμα από την Νταντί Γιουνάιτεντ στο κυνήγι της 4ης θέσης που, υπό την προϋπόθεση να κερδίσει η Ινβερνές το κύπελλο, στέλνει στο Γιουρόπα Λιγκ. Εχουν και οι «Αγιοι» τα προβληματάκια τους, αλλά τους ωθεί το κίνητρο. Θέλει αρετή και τόλμη το διπλό του 4,00, άλλωστε φέτος στο «Πίτοντρι» η Αμπερντίν είχε 12-3-3 ρεκόρ, για τους λιγότερο τολμηρούς, το 2 DNB βρίσκεται στο 2,80.

(01:50) Ρούμπιο Νιου – Γκουαρανί: Η Γκουαρανί έπαιξε την περασμένη Κυριακή, μετά είχε ένα εξ αναβολής την Τρίτη, Λιμπερταδόρες την Πέμπτη, παίζει σήμερα και κατόπιν έχει την Πέμπτη τη ρεβάνς με τη Ράσινγκ στην Αργεντινή, που μπορεί να σημαίνει και μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά, έχοντας επικρατήσει 1-0 στην έδρα της. Σήμερα δίνει το τέταρτο ματς σε διάστημα οκτώ ημερών και δικαιολογημένα βράζει για την ομοσπονδία, που δεν της παραχώρησε καμία διευκόλυνση. Το πρωτάθλημα έχει ουσιαστικά χαθεί, αφού είναι στο -4 από τη Σέρο Πορτένιο με δύο ματς να απομένουν για αμφότερες, ωστόσο από σήμερα η υπόθεση αναμένεται να έχει ήδη κριθεί, αφού η Σέρο αντιμετωπίζει την ουραγό και πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας, Σαν Λορέντζο. Λογικά, λοιπόν, το βλέμμα στην Γκουαρανί στρέφεται αποκλειστικά στη ρεβάνς της Πέμπτης και πολύ δύσκολα θα ρισκαριστούν οι βασικοί σήμερα, όπως έγινε και στο εξ αναβολής της περασμένης Τρίτης, όπου έπαιξαν τα «δεύτερα» και ηττήθηκε 0-3 από τη Σπ. Λουκένιο. Για τη Ρούμπιο Νιου είναι μια χρυσή ευκαιρία να βελτιώσει κι άλλο το συντελεστή της στην ειδική βαθμολογία, βρισκόμενη σε θετικό μομέντουμ μετά την αλλαγή προπονητή και επτά ματς αήττητη (2-5-0). Το κακό σε όλα αυτά είναι ότι το σετ «μαζεύτηκε» και τα 4άρια, 3,5άρια που αρχικά υπήρχαν στον άσο, έχουν πάει κάτω από 3,00.

INSIDE INFO

(13:30) Εμπολι – Σαμπντόρια: Διπλό κινήτρου η επιλογή εδώ, η Σαμπντόρια θέλει τη νίκη για να κρατήσει την έβδομη θέση και να είναι αυτή η επιλαχούσα σε περίπτωση που η Τζένοα δεν πάρει την αδειοδότηση από την UEFA για τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Σαμπ είναι στους 54 βαθμούς, η Τζένοα πήγε στους 59 μετά τη νίκη της επί της Ιντερ, για τη Σαμπντόρια είναι πολύ σημαντικό να περάσει με το τρίποντο από το «Κάρλο Καστελάνι». Η Εμπολι παράλληλα προέρχεται από δύο σερί ήττες και δείχνει να έχει χαλαρώσει στα τελευταία ματς. Στο 3,00 το διπλό.

(15:30) Κλαμπ Μπριζ – Κορτράικ: Η Κλαμπ Μπριζ με νίκη εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και θα κλείσει με μία γλυκιά γεύση τα πλέι οφ. Η Κορτράικ για να βγει 5η θα πρέπει να κερδίσει σήμερα και να χάσει η Σαρλερουά από τη Σταντάρ. Η Κλαμπ είναι το γκράντε φαβορί για τη νίκη, όμως θα ποντάρουμε στο να την πάρει σε συνδυασμό με over, καθώς μετράει 7 στα 9 παιχνίδια των πλέι οφ, ενώ παράλληλα δεν έχει κρατήσει σε κανένα από αυτά το μηδέν. 11 τέρματα παθητικό στα τελευταία τρία ματς έχει η Κορτράικ, που όμως όπως έδειξε και την Πέμπτη κόντρα στην Αντερλεχτ, μπορεί να σκοράρει. Επιλογή το combo bet 1 & over στο 1,67 του Stoiximan.

(16:00) Παλέρμο – Φιορεντίνα: Η Φιορεντίνα έχει την ευκαιρία με νίκη να πλησιάσει στους δύο βαθμούς τη Νάπολι και να έχει ελπίδες στην τελευταία αγωνιστική να «κλέψει» την τέταρτη θέση, που δίνει απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Φυσικά με νίκη επανακτά την πέμπτη θέση, καθώς την προσπέρασε χτες η Τζένοα με το 3-2 επί της Ιντερ. Στο 2,10 το διπλό.

(16:00) RB Λειψίας – Γκρόιτερ Φιρτ: Φινάλε-θρίλερ στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, σε ό,τι αφορά τη μάχη της παραμονής, καθώς έξι ομάδες προσπαθούν να αποφύγουν δύο θέσεις (μία που στέλνει απευθείας στη Γ’ κατηγορία και μία που οδηγεί σε πλέι-άουτ). Πρέπει να συμβούν απίθανα πράγματα για να πάει στα μπαράζ η Γκρόιτερ Φιρτ αν πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στη Λειψία (να νικήσουν εκτός έδρας Σαν Πάουλι, Μόναχο 1860, ΦΣΒ και Αουε). Η γηπεδούχος είναι βαθμολογικά αδιάφορη, οι πιθανότητες συμβιβασμού μοιάζουν καλές, σενάριο που μπορεί εύκολα να προκύψει από την εξέλιξη στα υπόλοιπα γήπεδα.

(16:00) Χαϊντενχάιμ – Αουε: Τα δίνει όλα για την παραμονή η (προτελευταία της Τσβάιτελιγκα) Αουε, εδώ και τρεις εβδομάδες βγάζει χαρακτήρα και εικόνα ομάδας που μόνο σε διεκδικήτρια της παραμονής δεν παραπέμπει. Πήρε τέσσερις βαθμούς στα εντός έδρας παιχνίδια με Καρλσρούη, Καϊζερσλάουτερν (μπορούσε και έξι), ενώ ενδιάμεσα τερμάτισε το εντός έδρας αήττητο σερί οχτώ αγώνων της Ουνιόν. Η Χαϊντενχάιμ βρίσκεται από άποψη αποτελεσμάτων στο καλύτερο φεγγάρι της σεζόν (3-2-0), θα παίξει όμως χωρίς κίνητρο, την ώρα που η αντίπαλος «φλέγεται» από τέτοιο. Σε περίπτωση νίκης οι βιολετί έχουν καλές πιθανότητες παραμονής και πολύ καλές να τη διεκδικήσουν μέσω μπαράζ.

(17:00) Στόουκ – Λίβερπουλ: Από τη μία η Στόουκ, που θέλει να κλείσει με νίκη μια εξαιρετική σεζόν και από την άλλη η ταλαιπωρημένη σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο Λίβερπουλ. Οι «πότερς» παίζουν με αυτοπεποίθηση, παίζουν με ψυχολογία, έχουν ταχύτητα και ποιότητα στο παιχνίδι τους. Η Λίβερπουλ δείχνει κουρασμένη, έχει το μυαλό της στο τέλος της χρονιάς και στα πολλά ανοικτά ζητήματα που θα την απασχολήσουν –κυριότερο η τάση του Στέρλινγκ να αποχωρήσει- ενώ εδώ και καιρό βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Ο άσος είναι μια χαρά στο 3,40.

(17:00) Παλμέιρας – Γκοϊάς: Για την πρώτη νίκη στο Μπραζιλεϊράο πηγαίνει η Παλμέιρας, η οποία υποδέχεται την Γκοϊάς. Η «νέα» Παλμέιρας που ποιοτικά δεν έχει καμία σχέση με αυτήν της προηγούμενης 4ετίας, επιδιώκει μετά από δύο ισοπαλίες να κατακτήσει το πρώτο τρίποντο και να βάλει στις ράγες τη φιλόδοξη πορεία που θέλει να πραγματοποιήσει. Είναι δίκαιο φαβορί στο 1,50 μιας και η Γκοϊάς κουβαλά εξτρά κούραση από τη μεσοβδόμαδη ήττα στο κύπελλο από την Ιτουάνο (2-0) και εκτός έδρας κόντρα σε ποιοτικά σύνολα δυκολεύεται υπερβολικά να κάνει μαγκιές.

(18:15) ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης: Δεν θα παρασυρθούμε από την εικόνα του Αστέρα στο ματς με τον Παναθηναϊκό, η εκτίμησή μας είναι ότι θα παρουσιαστεί βελτιωμένος. Ο ΠΑΟΚ έχει διορθώσει σημαντικά την αμυντική λειτουργία του, δεν θα αφήσει να γίνουν πολλές φάσεις, στρεφόμαστε στο under του 1,65.

(18:30) Σεϊναγιοέν – Ελσίνκι: Πρόκειται για μάχη κορυφής στη Φινλανδία αφού η Σεϊναγιοέν βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από το πρωτοπόρο Ελσίνκι, έχοντας ένα ματς λιγότερο όμως. Η Σεϊναγιoέν δείχνει ότι έχει φέτος την ποιότητα και τις αντοχές να διεκδικήσει τον τίτλο. Ειδικά εντός, είναι μέχρι στιγμής εντυπωσιακή έχοντας το απόλυτο με 5 στα 5 και συντελεστή τερμάτων 13-0! Από την άλλη το Ελσίνκι δεν εντυπωσιάζει εκτός έχοντας ρεκόρ 1-2-1. Καλή περίπτωση είναι το 1DNB σε απόδοση 1,95.

(18:45) Αλταχ – Γκρόντιγκ: Μπορεί να έρχεται από βαριά ήττα, αλλά εντός έδρας η Αλταχ παραμένει σταθερή αξία, ιδιαίτερα όταν έχει απέναντι ομάδες στα μέτρα της. O άσος ήταν μία καλή περίπτωση στις αποδόσεις που είχε ανοίξει αρχικά (1,95), αλλά πλέον έχει χάσει για τα καλά τη στοιχηματική του αξία, μιας και έχει φτάσει ακόμα και στο 1,65.

(18:45) Ριντ – Αούστρια: Πήρε ψυχολογία η Ριντ από την εμφατική νίκη επί της Αλταχ με 4-1, ενώ έχει και τις σημαντικές επιστροφές των Γιάνετσεκ, Ραϊφελτσχάμερ και Τράουνερ, τους τρεις παίκτες που στηρίζουν την άμυνά της δηλαδή. Αυτό πάντως μπορεί να μη χρειαστεί απέναντι στην απογοητευτική Αούστρια, που έχει παρατήσει τις προσπάθειες στο πρωτάθλημα και σκέφτεται μόνο τον τελικό κυπέλλου. Κρατάμε το 2,25 του άσου.

(20:30) Παναθηναϊκός – Ατρόμητος: Κλίνουμε προς ένα πολύ κλειστό παιχνίδι με τους δύο προπονητές να δίνουν μεγάλη έμφαση στην τακτική και στην εξουδετέρωση των αντίπαλων όπλων. Η αίσθησή μας είναι πως θα δούμε έναν αγώνα με λίγες φάσεις κι ενδεχομένως να κριθεί στο γκολ. Το no goal στο 1,60.

(21:00) Μπέτις – Αλκορκόν: Η Μπέτις υποδέχεται την Αλκορκόν με τις ετοιμασίες για τα πανηγύρια της ανόδου να είναι έτοιμες. Θεωρητικά θέλει μια νίκη για είναι απόψε και μαθηματικά στην Πριμέρα, αλλά μπορεί να έχει ανέβει πριν καν ξεκινήσει το ματς, ανάλογα με το τι θα έχουν κάνει Χιρόνα και Χιχόν. Συνήθως οι φιέστες δεν βγαίνουν σε καλό και αν δεν χρειάζεται ούτε βαθμό, ουδείς ξέρει αν θα παίξουν μπάλα ή θα πανηγυρίζουν. Η Αλκορκόν δεν χαρίζεται και ο χαμηλός άσος είναι μάλλον προς αποφυγή.

(21:00) Μ. Γουόντερερς – Τακουαρεμπό: Μεγάλη και αξιέπαινη μάχη έδωσε η Τακουαρεμπό, η οποία με τους βαθμούς που ξεκίνησε στη βαθμολογία υποβιβασμού, ήταν καταδικασμένη από την αρχή του Κλαουσούρα. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα του Καστέγι το πάλεψε και εξακολουθεί να το παλεύει, ασχέτως αν στο τέλος ξέρει πως το αναπόφευκτο θα συμβεί. Εδώ και δύο αγωνιστικές παίζει υπό την απειλή του μαθηματικού υποβιβασμού και έχει καταφέρει σε αμφότερες τις περιπτώσεις να τη γλιτώσει. Αυτή τη φορά ωστόσο, μάλλον η προσπάθειά της θα λάβει τέλος. Η Γουόντερερς μπορεί να μην έχει ουσιαστικό στόχο, ωστόσο η 14η θέση στο Κλαουσούρα είναι άκρως προσβλητική για εκείνη, μια και διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο και ο μόνος λόγος που έμεινε τόσο χαμηλά είναι το ότι έδωσε προτεραιότητα στο Λιμπερταδόρες. Με την πορεία τους εκτός συνόρων να έχει λάβει τέλος, οι «μποέμιος» θα κάνουν ό,τι μπορούν να ανεβούν ψηλότερα, μαζεύοντας νίκες, αρχής γενομένης από αυτήν την αναμέτρηση. Η αξία στον άσο του 2,02.

(00:20) Γοδόι Κρουζ – Μπελγράνο: Ασταθής και προβληματική από την αρχή του πρωταθλήματος η Γοδόι Κρουζ, δεν μπορεί να βρει τον εαυτό της. Τελευταίο της… κατόρθωμα, ο αποκλεισμός από το κύπελλο από την Ντεπορτίβο Εσπανιόλ, ομάδας Γ' κατηγορίας. Αντιθέτως, η Μπελγράνο έχει καταφέρει αθόρυβα να ανεβεί στη δεύτερη θέση, αγνοώντας μέχρι στιγμή τι πάει να πει εκτός έδρας ήττα. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της μακριά από την Κόρδοβα είναι 3-2-0 ενώ και ο ίδιος ο προπονητής της, Ρικάρντο Σιελίνσκι έχει παραδεχθεί στο παρελθόν πως η ομάδα του αποδίδει καλύτερα εκτός. Αξίζει το ρίσκο το διπλό του 2,55.

(00:30) Σπορτ Ρεσίφε – Κοριτίμπα: Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στο «Ιλια ντο Ρετίρο» του Ρεσίφε. Η Κοριτίμπα για να πάρει αποτέλεσμα απόψε πρέπει να ξεπεράσει το αέναο εκτός έδρας κόμπλεξ που κουβαλά στο DNA της και να επικρατήσει της αντιπάλου της για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη έδρα. Δεν το έχει κάνει ποτέ στη μεταξύ τους προϊστορία και δυσκολευόμαστε να βρούμε ένα σενάριο που να λέει ότι θα το κάνει τώρα. Η Σπορτ βρίσκεται σε καλό μομέντουμ, από απανωτά σημαντικά και θετικά αποτελέσματα κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους, είναι ισχυρή μπροστά στο κοινό της και ο άσος δίνεται στο ικανοποιητικό 2,00.

PUT YOUR MONEY

(13:30) Εμπολι – Σαμπντόρια 2 (3,00 στον Stoiximan.gr)

(16:00) Παλέρμο – Φιορεντίνα 2 (2,10 στον Stoiximan.gr)

(17:00) Στόουκ – Λίβερπουλ 1 (3,40 στον Stoiximan.gr)

(18:45) Ριντ – Αούστρια 1 (2,25 στον Stoiximan.gr)

(21:00) Μ. Γουόντερερς – Τακουαρεμπό 1 (2,02 στον Stoiximan.gr)

(00:30) Σπορτ Ρεσίφε – Κοριτίμπα 1 (2,00 στον Stoiximan.gr)

*** Αναλυτικές ειδήσεις, προγνωστικά, στατιστικά και τζίροι στο www.matchmoney.com.gr

*** Σύγκριση αποδόσεων στο http://www.matchmoney.com.gr/odds-comparison

News 24/7

24MEDIA NETWORK