Οι προτάσεις του κουπονιού της Παρασκευής

Τα περισσότερα από τα μεγάλα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει, όμως ενδιαφέρον εξακολουθεί να υπάρχει με επιλογές για όλα τα γούστα. Το Match Money σε συνεργασία με το Contra.gr, ψάχνουν, αναλύουν και σας προτείνουν.

Οι προτάσεις του κουπονιού της Παρασκευής

MATCH OF THE DAY

(21:30) Ααράου – Τουν: Τελευταία αγωνιστική στην Ελβετία, με τη Βασιλεία να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και το ενδιαφέρον να βρίσκεται στις θέσεις 3-4. Η Ααράου έπεσε στη δεύτερη κατηγορία και δεν έχει πλέον κανένα κίνητρο. Η Τουν αντίθετα, θέλει να κρατήσει την τρίτη θέση για να βγει στην Ευρώπη. Για να είναι σίγουρη 100% πως θα την κατακτήσει χρειάζεται νίκη. Διαφορετικά εξαρτάται από το αποτέλεσμα της Ζυρίχης. Μπορεί εκτός έδρας η Τουν να μην είναι τόσο φερέγγυα όσο εντός, αλλά αυτό είναι από τα must win παιχνίδια και στο 1,85 είναι ΟΚ.

PUBLIC BET

Τα public bets είναι τα πονταρίσματα της μάζας. Τα σημεία που συζητιούνται σε όλα τα πρακτορεία, αυτά που παίζουν "όλοι". Εμείς ψάχνουμε το γιατί και συμφωνούμε ή όχι.

(21:45) Mαρίτιμο – Μπενφίκα: Τελικός Λιγκ Καπ, που διεξάγεται στην ουδέτερη Κοΐμπρα, αν και βέβαια η Μπενφίκα θα έχει τον περισσότερο κόσμο, ενώ από τη Μαδέιρα αναμένεται να ταξιδέψουν περίπου 3.5000 υποστηρικτές της Μαρίτιμο. Η Μπενφίκα έχει κάνει κτήμα της το Λιγκ Καπ τα τελευταία χρόνια, έχοντας κατακτήσει τους 5/6 τελευταίους τελικούς. Ενας θεσμός, ωστόσο, που μετράει αποκλειστικά για το γόητρο, αφού δεν προσφέρει ευρωπαϊκό εισιτήριο στο νικητή, κάτι που θα έδινε κι ένα ισχυρότερο κίνητρο στη Μαρίτιμο, που δεν τα κατάφερε μέσω πρωταθλήματος. Σαφώς υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση και αυτό υποδηλώνουν και οι δύο εύκολες νίκες που πέτυχε η Μπενφίκα για το πρωτάθλημα κόντρα στη Μαρίτιμο με συνολικά τέρματα 8-1. Από την άλλη δεν υπάρχει καμία αξία στο 1,25 από τη στιγμή που μιλάμε για έναν (οποιοδήποτε) τελικό και κυρίως όχι έναν τελικό κυπέλλου, που έχει μεγαλύτερη σπουδαιότητα. Πολύ πιο ελκυστικό το αμφίσκορο στο 2,30, καθώς η Μαρίτιμο έχει καλή παράδοση σκοραρίσματος κόντρα στην Μπενφίκα, άσχετα αν στο τέλος συνήθως χάνει.

INSIDE INFO

(18:30) Ροβανιέμι – Βάασα: Το Ροβανιέμι, μετά από ένα εντυπωσιακό σερί 5 νικών, γνώρισε εκτός έδρας ήττα 1-0 από τη Μάριεχαμν. Μέχρι στιγμής έχει απολογισμό 5-0-4, όντας η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα χωρίς ισοπαλία. Η Βάασα δε μπορεί να σηκώσει κεφάλι μέχρι στιγμής, αφού στο τελευταίο ηττήθηκε εντός από τη Γιάρο με 1-2. Όντας ουραγός και μάλιστα με 7 βαθμούς απόσταση από την προτελευταία θέση, έχει βρεθεί από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Ο κόουτς Χούτουνεν τόνισε την ανάγκη και την πίστη ότι η ομάδα του θα πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζεται. Στα υπέρ της Βάασα είναι και η συντριπτική παράδοση που έχει, αφού η τελευταία φορά που τη νίκησε το Ροβανιέμι στα πλαίσια της Α΄ κατηγορίας ήταν το 2000.

(19:30) Πεσκάρα – Βιτσέντζα: Πρώτος αγώνας της ημιτελικής φάσης των πλέι-οφ ανόδου για τη Serie B, με την Πεσκάρα να βρίσκεται θεωρητικά σε πλεονεκτική θέση και με καλύτερη ψυχολογία ύστερα από τις δύο σερί νίκες με Λιβόρνο και Αβελίνο. Υποδέχεται την Βιτσέντζα, η οποία έχει σημαντικές απουσίες για να αντιμετωπίσει, αυτές του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Κόκο και του ηγετικού χαφ Ντι Τζενάρο, που συμπλήρωσαν κάρτες. Ο άσος στο 2,22 του Stoiximan είναι η πρώτη επιλογή για την αναμέτρηση.

(20:00) Μπεσίκτας – Γκεντσλερμπιρλιγκί: Χαμένη η χρονιά για την Μπεσίκτας, περιορίστηκε στην τρίτη θέση. Τελευταίο ματς του Μπίλιτς στον πάγκο, προς τιμήν του θα παίξουν οι παίκτες. Με υπηρεσιακό μετά την παραίτηση του Μπακάλ η Γκεντσλέρ, μπορεί να συνεισφέρει σε ανοιχτό παιχνίδι. Το over αγγίζει το 1,60.

(21:30) Βασιλεία – Σεν Γκάλεν: Το κίνητρο είναι στην Γκάλεν που θέλει να βγει πέμπτη, μια θέση που είναι πιθανό να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο αν στον τελικό κυπέλλου της επόμενης εβδομάδας η Βασιλεία κερδίσει τη Σιόν. Αλλά και η Βασιλεία θέλει να κλείσει το πρωτάθλημα με νίκη ώστε να τη συνδυάσει με το σημαντικό γεγονός της αποχώρησης από το ποδόσφαιρο του ηγετικού φορ Στρέλερ. Μπορούμε να κινηθούμε προς το over 3,5.

(21:30) Λουκέρνη – Σιόν: Η ισοπαλία είναι καταστροφή και για τις δύο. Θέλουν απαραίτητα νίκη ώστε αν έχει γκελάρει η Γκάλεν, να ανέβουν στην πέμπτη θέση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Το over είναι στο 1,60 και μπορούμε να το συνδυάσουμε με το g/g ώστε να ανέβει η απόδοση κοντά στο 1,90.

(21:45) Μπρέι – Λίμερικ: Φάση των «32» του κυπέλλου Ιρλανδίας. Νοκ-άουτ παιχνίδια. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί επαναληπτικός στην έδρα της φιλοξενούμενης. Η Μπρέι φαίνεται ότι ζει τη δεύτερη ανάστασή της από τη στιγμή που ανέλαβε ο Τρέβορ Κρόλι. Νίκη επί της Σεντ Πάτρικς, δίκαιη ισοπαλία στην έδρα της Μποέμιαν. Η Λίμερικ παραμένει χωρίς νίκη από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και το κύπελλο μάλλον θεωρείται πολυτέλεια. Εχει πολύ πιο σοβαρότερα προβλήματα να λύσει. Ο άσος είναι στη λογική της συνέχισης της φόρμας της Μπρέι.

(22:00) Αβελίνο – Μπολόνια: Πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης των μπαράζ ανόδου για τη Serie B, με την Αβελίνο να φιλοξενεί το μεγάλο όνομα της κατηγορίας, την Μπολόνια. Μια Μπολόνια που ήταν το πρώτο φαβορί για την άνοδο αλλά δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά. Από την πλευρά της η Αβελίνο μπήκε με το ζόρι στην πρώτη οκτάδα των μπαράζ αλλά έκανε την έκπληξη στο νοκ-άουτ ματς αποκλείοντας τη Σπέτσια. Ισορροπημένο παιχνίδι χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, με τις αποδόσεις να ποικίλλουν. Στο 2,60 ο άσος, στο 2,90 το διπλό, λογικά υποτιμημένο το under στο 1,53.

(00:15) Ντεπ. Σαντανί – Χενεράλ Ντίας: Θεωρητικά αδιάφορη η τελευταία αγωνιστική για το Απερτούρα στην Παραγουάη, αφού ο τίτλος κρίθηκε και ο υποβιβασμός δεν κρίνεται τώρα, ωστόσο όλες οι ομάδες ψάχνουν βαθμούς για τη συνολική βαθμολογία του 2015 (έξοδος στα κύπελλα) και την ειδική βαθμολογία (υποβιβασμός). Χαμηλά στη δεύτερη εμπλέκονται Ντεπ. Σαντανί και Χενεράλ Ντίας και το παιχνίδι έχει αρκετή σημασία και για τις δύο. Η νεοφώτιστη Σαντανί ξεκίνησε δυνατά τη χρονιά, αλλά το φίνις δεν είναι καλό. Χωρίς νίκη στα τελευταία εννιά παιχνίδια της, η διοίκηση αποφάσισε αλλαγή προπονητή και σήμερα κάνει πρεμιέρα στον πάγκο της ο έμπειρος Αλίσιο Σολαλίντε. Αυτό μπορεί να της δώσει το έξτρα κίνητρο και κόντρα σε αντίπαλο στα μέτρα της μπορεί να προσφέρει τον άσο του 2,70.

(01:00) Σπ. Λουκένιο – Ντεπ. Καπιατά: Επίσης παιχνίδι για την τελευταία αγωνιστική του Απερτούρα στην Παραγουάη. Η Σπ. Λουκένιο πραγματοποιεί πολύ δυνατό φίνις, τρέχει ρεκόρ 3-3-1 κι έρχεται από δύο σερί νίκες, με τελευταία το εμφατικό 5-2 στην έδρα της Νασιονάλ, ενώ έχει σκοράρει στα 12/14 τελευταία παιχνίδια της. Αντίθετα, η Καπιατά μετράει μόνο δύο νίκες στα τελευταία 15 παιχνίδια της και διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας. Στέκεται ο άσος στο 1,95 για την καλύτερη ομάδα του ζευγαριού.

(01:30) Σάντα Κρουζ – Α Μπε Σε: Αισίως φτάσαμε στην 4η αγωνιστική της βραζιλιάνικης Σέριε Β. Στο Ρεσίφε, η Σάντα Κρουζ υποδέχεται την Α Μπε Σε. Σκαμπανεβάσματα μέχρι τώρα για τη γηπεδούχο, η οποία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ήδη χρωστά δύο μηνιάτικα στους ποδοσφαιριστές της και παλεύει να χαμηλώσει το μπάτζετ με όσο το δυνατόν λιγότερες ποιοτικές απώλειες στο αγωνιστικό κομμάτι. Η Α Μπε Σε από την Τετάρτη μπαίνει σε μία άλλη εποχή. Προσέλαβε τον τεχνικό Ζιλμάρ νταλ Πόζο, ο οποίος το 2013 οδήγησε τη Σαπεκοένσε στη Σέριε Α. Ο έμπειρος τεχνικός έχει συγκεκριμένο στυλ δουλειάς, του αρέσει να «σφίγγει» την άμυνα, να παίζει σωστά στην κόντρα επίθεση και να εκμεταλλεύεται τα στημένα. Ντεμπούτο απόψε στον πάγκο της Α Μπε Σε, από το ξεκίνημα θα επιχειρήσει να εφαρμόσει τις τακτικές του, θεωρούμε ότι έχει την ποιότητα/υλικά η εντεκάδα της ομάδας του προκειμένου, τουλάχιστον, να μην φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το «Αρούντα». Πάμε στην κόντρα και τη διπλή ευκαιρία του Χ2.

(02:00) Σανταμαρίνα – Ολ Μπόις: Ντεμπούτο για τον Χοσέ «Πέπε» Ρομέρο στην Ολ Μπόις, τον άνθρωπο που πριν από 5 χρόνια είχε ανεβάσει την ομάδα στην Πριμέρα, όπου την κράτησε για μια διετία πραγματοποιώντας μάλιστα εντυπωσιακές πορείες. Από την αποχώρηση του και μετά η «άλμπο» δεν βρήκε ποτέ άξιο αντικαταστάτη και σταδιακά έφτασε στο σημείο αυτό, να παλεύει για την παραμονή της στη Β’ Νασιονάλ. Η έλευση του και μόνο φέρνει άλλον αέρα, τόσο στον κόσμο, όσο και στην ίδια την ομάδα που φιλοδοξεί σε καλύτερες μέρες.

(03:50) Μπαΐα – Παρανά: Η Μπαΐα από το ξεκίνημα της Σέριε Β στη Βραζιλία, έχει καταστήσει σαφές ότι δίκαια συκγαταλέγεται μεταξύ των φαβορί για άνοδο. Την προηγούμενη αγωνιστική, έχοντας πολλές απουσίες, υπέταξε εύκολα εκτός έδρας 3-0 την Κλαμπ ντε Ρεγκάτας. Απόψε έχει σημαντικές επιστροφές στην εντεκάδα ενώ θα παίξει για πρώτη φορά μπροστά με κόσμο στο γήπεδο, μιας και στο 4-1 της πρεμιέρας κόντρα στην Μοζί Μιρίμ ήταν τιμωρημένη. Η Παρανά βρίσκεται σε διαδικασία «δεσίματος». Παίκτες έρχονται, παίκτες φεύγουν και ο τεχνικός Νέντο Σαβιέ επιχειρεί να προσδώσει συνοχή και συνέχεια στην ομάδα του για να πάρει από αυτήν το μάξιμουμ. Σε επίπεδο ποιότητας, ετοιμότητας, ψυχολογίας και συνοχής η Μπαΐα είναι πιο μπροστά από την Παρανά και δικαιολογημένα ο άσος προσφέρεται στο χαμηλό 1,50, εμείς θα πάρουμε τον άσο σε ημίχρονο-τελικό που βρίσκεται στο 2,20.

PUT YOUR MONEY

(19:30) Πεσκάρα – Βιτσέντζα 1 (2,22 στο Stoiximan.gr)

(21:30) Ααράου – Τουν 2 (1,80 στο Stoiximan.gr)

(01:00) Σπ. Λουκένιο – Ντεπ. Καπιατά 1 (1,95 στο Stoiximan.gr)

(03:50) Μπαΐα – Παρανά 1/1 ημ.-τελ. (2,20 στο Stoiximan.gr)

*** Match Money, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στα περίπτερα!

*** Αναλυτικές ειδήσεις, προγνωστικά, στατιστικά και τζίροι στο www.matchmoney.com.gr

*** Η ψηφιακή έκδοση του Match Money στον υπολογιστή ή το tablet σου με 1,79€!

News 24/7

24MEDIA NETWORK