Οι προτάσεις του κουπονιού του Σαββάτου

Το τελευταίο "γεμάτο" Σάββατο του 2014 και το πρόγραμμα της ημέρας δείχνει πολύ ενδιαφέρον. Το Match Money, σε συνεργασία με το Contra.gr, αναλύει τα σημερινά παιχνίδια και ξεχωρίζει αυτά που πραγματικά αξίζει να προσέξετε.

Οι προτάσεις του κουπονιού του Σαββάτου

MATCH OF THE DAY

(21:45) Ρόμα – Μίλαν: Το σπουδαιότερο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής στη Serie A, με τις Ρόμα και Μίλαν να προέρχονται από σημαντικές νίκες. Η Ρόμα 1-0 στην Τζένοα, η οποία προερχόταν από αήττητο εννιά αγώνων, η Μίλαν διέκοψε με το άνετο 2-0 επί της Νάπολι το αήττητο σερί 11 αγώνων της τελευταίας. Είναι περισσότερο αμφίρροπο από όσο υποδηλώνουν οι αποδόσεις (ο άσος της Ρόμα στο 1,80), αν κάποιος θέλει να εμπλακεί προτιμότερο το Over του 1,87.

PUBLIC BETS

Τα public bets είναι τα πονταρίσματα της μάζας. Τα σημεία που συζητιούνται σε όλα τα πρακτορεία, αυτά που παίζουν «όλοι». Εμείς ψάχνουμε το γιατί και συμφωνούμε ή όχι.

(15:00) Αρλ – Τρουά. Ισως προκαλεί εντύπωση που, σε σαββατιάτικο γεμάτο πρόγραμμα, ένα ματς της Β' Γαλλίας μπαίνει στα public bets, όμως από το στρατόπεδο της Αρλ βγαίνει πολύ παράξενο κλίμα. Πέρα από το ότι της λείπουν σήμερα τρεις φορ, επιπλέον όλα δείχνουν πως παίζει το κεφάλι του ο προπονητής της και ήδη ο πρόεδρος, αν γκελάρει με την Τρουά, ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Η Τρουά, από την άλλη, έχει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας και ήδη το διπλό, από το 2,30 του ανοίγματος, έχει υποχωρήσει στο 2,00-2,10. Οριακά πάντως μπορούμε να δεχθούμε το 2,10.

(16:30) Σάλκε – Αμβούργο: Η Σάλκε αντέδρασε άμεσα στο 1-2 από την Κολωνία νικώντας μεσοβδόμαδα εκτός έδρας την Πάντερμπορν και τώρα υποδέχεται ένα Αμβούργο που κυριολεκτικά δεν βλεπόταν με τη Στουτγάρδη (0-1 εντός) και εκτός έδρας έχει ρεκόρ 1-2-5 με απολογισμό τερμάτων 2-11! Ετσι, οι παίκτες έχουν στραφεί στον άσο, που από τα αρχικά 1,85 βρίσκεται αυτή τη στιγμή γύρω στο 1,75. Δεν διαφωνούμε, αν και πλέον μάλλον χάθηκε η όποια στοιχηματική αξία των αρχικών τιμών.

MISSING LIST

Απουσίες που έχουν κάτι να «πουν» ως προς την πιθανή εξέλιξη ενός αγώνα.

(14:45) Μάν. Σίτι – Κρίσταλ Πάλας: Πολλές απουσίες για τη Σίτι, η οποία κυριολεκτικά έχει ξεμείνει από φορ, με τους Αγουέρο, Τζέκο και Γιόβετιτς εκτός πλάνων. Ετσι, ο μόνος διαθέσιμος επιθετικός του ρόστερ είναι ο πιτσιρικάς Πόθο και δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε τον Πελεγκρίνι να παρατάσσει μια ομάδα χωρίς καθαρό φορ, σε ένα... 4-6-0. Επιπλέον, εκτός είναι και ο ηγέτης της άμυνας Κομπανί και στα στόπερ θα παίξει το αναξιόπιστο δίδυμο Μανγκαλά και Ντεμικέλις. Αν μη τι άλλο λοιπόν, ο άσος του 1,28 δεν έχει κανένα νόημα, ενώ δεν θα θέταμε βέτο σε όποιον ήθελε να κυνηγήσει... φαντάσματα, είτε με το καθαρό διπλό του 10,00 είτε με το draw no bet του 7,25.

(17:00) Σαουθάμπτον – Εβερτον: Σε ελεύθερη πτώση πλέον η Σαουθάμπτον, που μετά τις συνεχόμενες αποτυχίες στο πρωτάθλημα έχασε μεσοβδόμαδα και στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (ομάδα της Λιγκ 1). Επιπλέον, η ομάδα του Κούμαν μάζεψε πολλές απουσίες, με τιμωρημένους τους υπερπολύτιμους χαφ Σνέιντερλιν και Γουανιάμα, τραυματία τον εξαιρετικό μεσοεπιθετικό Τάντιτς και κάποιους ακόμη αμφίβολους. Ηταν πάντως από τις περιπτώσεις που χρειάζονταν γρήγορα αντανακλαστικά: το διπλό είχε ανοίξει στο 3,50, πλέον είναι στο 2,90-3,00.

(18:00) Πονφεραντίνα – Μαγιόρκα: Η Πονφεραντίνα χωρίς τον βασικό κεντρικό αμυντικό Αγκιλάρ και χωρίς τον ηγέτη της επίθεσής της Πάμπλο Ινφάντε, υποδέχεται τη Μαγιόρκα, που δεν θα έχει τους δύο βασικούς αμυντικούς της χαφ και τον βασικό αριστερό μπακ. Η Πονφεραντίνα σκοράρει εύκολα εντός, αλλά εσχάτως δέχεται και εύκολα, η Μαγιόρκα κάνει πολλές φάσεις και απλά δεν είναι εύστοχη στα τελευταία ματς. Το goal/goal στο 1,80.

INSIDE INFO

(16:00) Κατάνια – Μπρέσια: Το παιχνίδι του… χάους, χτες Παρασκευή παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Κατάνια ο Μπέπε Σανίνο, αφού η διοίκηση δεν τον κάλυψε σε μια σειρά από εσωτερικά θέματα. Και η Κατάνια άρον άρον επανέφερε τον Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο, με τον οποίο είχε ξεκινήσει τη χρονιά (στις τρεις πρώτες αγωνιστικές). Από την πλευρά της η Μπρέσια έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και μετά τη νέα ήττα, το 0-1 από την Σπέτσια, απομάκρυνε τον τεχνικό Ιβο Ιακόνι, προωθώντας προσωρινά από την ομάδα νέων τον Ιβάν Γιάβορτσιτς. Στην Κατάνια οι οπαδοί έχουν προαναγγείλει αποχή από το αποψινό ματς, ενώ ο Πελεγκρίνο θα έχει και σημαντικές απουσίες σε κάθε γραμμή, την ώρα που στην Μπρέσια επιστρέφει ο αρχισκόρερ Καράτσιολο (13/9). Σε ένα ματς λοιπόν πολύ θολό και μπερδεμένο, ανάμεσα σε δύο ομάδες που τις χωρίζει μόλις ένας βαθμός στη βαθμολογία (17η η Κατάνια με 20, 18η η Μπρέσια με 19), θεωρούμε ότι το σετ θα έπρεπε να είναι πιο σφιχτό και, στη λογική της ζαριάς, το διπλό του 4,30 έχει ενδιαφέρον.

(16:30) Λεβερκούζεν – Αϊντραχτ: Σκέτο «τρελοκομείο» η Αϊντραχτ, στα 16 παιχνίδια της έως τώρα έχουν σημειωθεί ήδη 66 γκολ (μέσος όρο 4,1), αφού στα περισσότερα εξ αυτών παίζει μόνο… επίθεση. Οver 3,5 ήταν τα 8/10 τελευταία παιχνίδια της και τα 11/16 συνολικά, στην έδρα της Λεβερκούζεν μόνο έκπληξη δεν θα προκαλέσει αν φέρει άλλο ένα.

(17:00) Γουλβς - Μπράιτον: Με σερί 1-9-7 η Μπράιτον, τρομερή πίεση και απογοήτευση για την ως τώρα πορεία, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας πως στις δύο τελευταίες σεζόν οι «γλάροι» βρέθηκαν στα πλέι οφ για την άνοδο στην Πρέμιερ. Με την πλάτη στα σχοινιά ο Σάμι Χίπια, ο Φινλανδός (και πρώην άσος της Λίβερπουλ) τεχνικός της βρίσκεται μια ανάσα από την απόλυση. Η Γουλβς μετά από 5 συνεχόμενες ήττες ανέπνευσε με το 1-0 στην έδρα της Σέφιλντ Γουέν., πάει με σαφώς καλύτερη ψυχολογία και τα 2,15 του άσου είναι απόλυτα ικανοποιητικά.

Οι προτάσεις του κουπονιού του Σαββάτου

(17:00) Χάρτλπουλ – Οξφορντ: Εβδομάδα αλλαγών για την ουραγό Χάρτλπουλ, με την πώληση του κλαμπ και την άμεση ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον γερόλυκο μάνατζερ Ρόνι Μουρ. Το κλίμα έχει αντιστραφεί, η νέα διοίκηση κάλεσε σε συσπείρωση, μειώνοντας παράλληλα τα εισιτήρια, και το σημερινό ματς έχει χαρακτήρα τελικού. Δεν αποτελεί φόβητρο η Οξφορντ, που έρχεται από αποκλεισμό στο κύπελλο. Στο 3,50 ο άσος.

(17:00) Γουέλινγκ – Ολντερσοτ: Προ 10ημέρου ο επί 5ετία παίκτης\u001F-μάνατζερ της Γουέλινγκ, Ντέι, την άφησε για τα... λεφτά της γειτονικής Εμπσφλιτ, η οποία αγωνίζεται μια κατηγορία χαμηλότερα. Η... μοίρα έφερε το πρώτο παιχνίδι της μετά Ντέι εποχής να είναι στην έδρα της Εμπσφλιτ για το FA Τρόφι, όπου η Γουέλινγκ, παίζοντας ψυχωμένα, με παίκτη λιγότερο για 50', πήρε 1\u001F-1. Κρατώντας τη συσπείρωση που επέδειξε, όπως και την ψυχολογική τόνωση από το συγκεκριμένο παιχνίδι, σε συνδυασμό με τη μέτρια φάση της Ολντερσοτ, ο άσος του 2,45 είναι αξιόλογη επιλογή.

(17:00) Ντανφέρμλιν – Στρανράερ: Ο εμβληματικός «σκύλος» Τζιμ Τζέφρις, ένας από τους κορυφαίους Σκωτσέζους μάνατζερ της τελευταίας 20ετίας, αποφάσισε να αποχωρήσει από τον πάγκο της Ντανφέρμλιν μερικούς μήνες νωρίτερα του αναμενόμενου και να αποσυρθεί. Και αποχώρησε απογοητευμένος από τους παίκτες του, οι οποίοι όλη την εβδομάδα τόνιζαν πόσο «απογοητευμένοι» και πόσο «λυπημένοι» είναι. Και είναι αλήθεια, γιατί τους είχε σαν παιδιά του. Οι βοηθοί του συνεχίζουν, ωστόσο αυτή την… παγωμάρα μπορεί να την εκμεταλλευτεί η Στρανράερ. Η οποία Στρανράερ μετράει 12 σερί ματς αήττητη στη Λιγκ 1! Αξίζει το ρίσκο στο 3,10.

(17:00) Αλμπιον Ρόβερς – Μόντροουζ: Πατάει καλά η Ρόβερς. 4-1-1 τα έξι τελευταία της, στα 4 δεν δέχθηκε γκολ και εντός έδρας το ρεκόρ της είναι στο μπόλικο 6-1-1. Αντίθετα, η Μόντροουζ έχει φόρμα 1-1-4, συνολικά, είναι χωρίς νίκη από τα τέλη Σεπτέμβρη, και εκτός μετράει 2-2-4, ενώ σήμερα θα κατέβει και χωρίς τον αρχισκόρερ της, Γκάρι Γουντ. Απώλεια για την τρίτη χειρότερη επίθεση της Λιγκ 2. Λογικό φαβοράκι του 1,57 η Αλμπιον Ρόβερς.

(18:00) Παρί – Μονπελιέ: Σε καθαρό σημείο δεν παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον. Μπορούμε όμως να ψάξουμε τα γκολ βασιζόμενοι σε μια δήλωση του προπονητή της Μονπελιέ Κουρμπίς. Είπε ο τεχνικός της πως, ανεξάρτητα αποτελέσματος, ο ξεκάθαρος στόχος του σήμερα είναι να σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές ώστε να επιβεβαιώσει το φορμάρισμα της επίθεσής του. Στα δύο τελευταία πέτυχε επτά γκολ (4-0 στη Ρεν, 3-3 με τη Λανς). Βασιζόμενοι και σ’ αυτό το στοιχείο, συν βέβαια τη δυναμική της Παρί, μπορούμε να δούμε προς το over 3,5 στο 2,55.

(19:00) Γαλατασαράι – Μερσίν Ι. Γ.: Η αλλαγή προπονητή πολλές φορές έχει θετικά αποτελέσματα, όπως διαπιστώνεται στην περίπτωση της Γαλατά, που δείχνει άλλη ομάδα με τον Χαμζάογλου. Κέρδισε και τα τέσσερα παιχνίδια εντός συνόρων, το προηγούμενο Σάββατο πέρασε με το εμφατικό 5-0 από την Κόνια, έστω με αλλαγές στο κύπελλο την Τρίτη διέσυρε 9-1 την Μπαλτσόβα (Δ’). Η Μερσίν, παρά την καλή πορεία, εμφανίζει αδυναμίες εκτός και δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι στην «Τουρκ Τελεκόμ Αρένα». Στήριγμα ο άσος στο 1,40 για όσους ψάχνουν μικρές αποδόσεις.

(20:45) Ντόρντρεχτ – Γκρόνινγκεν: Η Ντόρντρεχτ προέρχεται από την ισοπαλία στην έδρα της Χέρακλες (1-1), σε ένα ματς που την υποτίμησε η αντίπαλος της και, έτσι, η Ντόρντρεχτ κατάφερε να πάρει το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα, έπειτα από ένα αρνητικό σερί εννέα συνεχόμενων ηττών! Αναμενόμενα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ ο απολογισμός της εντός έδρας είναι 0-0-8! Η Γκρόνινγκεν είναι σοβαρή και πατάει καλύτερα στα τελευταία της εκτός έδρας παιχνίδια, το απέδειξε στο 2-1 επί της Τβέντε. Στο 1,97 το διπλό.

(23:00) Βαγιεκάνο – Εσπανιόλ: Ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο η Βαγιεκάνο, που στη μέρα της μπορεί να κοιτάξει στα μάτια θεωρητικά πολύ καλύτερες ομάδες, όπως τη Σεβίλλη (δύσκολο 0-1) ή τη Βαλένθια (4-4 την Τρίτη στο κύπελλο). Αναιμική εκτός έδρας η Εσπανιόλ (0-2-5) και ο άσος του 2,25 είναι σωστός.

PUT YOUR MONEY

(17:00) Γουλβς – Μπράιτον 1 (2,15 στον Stoiximan.gr )

(17:00) Χάρτλπουλ - Οξφορντ 1 (3,50 στον Stoiximan.gr )

(18:00) Παρί – Μονπελιέ Over 3,5 (2,55 στον Stoiximan.gr )

(23:00) Βαγιεκάνο – Εσπανιόλ 1 (2,25 στον Stoiximan.gr )

*** Match Money, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στα περίπτερα!

*** Αναλυτικές ειδήσεις, προγνωστικά, στατιστικά και τζίροι στο www.matchmoney.com.gr

*** Η ψηφιακή έκδοση του Match Money στον υπολογιστή ή το tablet σου με 1,79€!

News 24/7

24MEDIA NETWORK