Οι προτάσεις του κουπονιού του Σαββάτου

Με την Μπουντεσλίγκα να επιστρέφει μετά τη χειμερινή διακοπή, τα στοιχηματικά μας Σάββατα παίρνουν ξανά τη γνώριμη μορφή τους. Από το πρόγραμμα, ξεχωρίζει φυσικά το τεράστιο ντέρμπι της Πρέμιερ Τσέλσι εναντίον Μάν. Σίτι και το Match Money, πάντα σε συνεργασία με το Contra.gr, αναλύει το σαββατιάτικο κουπόνι και σας δίνει ιδέες για το παιχνίδι σας.

Οι προτάσεις του κουπονιού του Σαββάτου

MATCH OF THE DAY

(19:30) Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι. To απόλυτο ντέρμπι τίτλου στην Πρέμιερ: πρώτη η Τσέλσι, δεύτερη η Σίτι με πέντε βαθμούς διαφορά και προφανώς η κούρσα είτε τελειώνει σήμερα είτε ξεκινά από την αρχή. Ακόμη μεγαλύτερη ένταση εν όψει ντέρμπι έφερε η απόφαση της FA για την τιμωρία του Ντιέγκο Κόστα, μετά το πάτημα στον Τσαν στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ με τη Λίβερπουλ, που από τη μία αποτελεί φυσικά τεράστια απώλεια για τους Λονδρέζους, από την άλλη όμως, και καθώς ο Μουρίνιο είναι μανούλα στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, δημιουργεί το αίσθημα του αδικημένου και της συσπείρωσης. Ως συνήθως σε τέτοια μεγάλα ματς, οι μπουκ δεν κάνουν λάθη: οι αποδόσεις, με τον άσο στο 2,10-2,20 και το διπλό στο 3,60-3,75, είναι όντως σωστές και δεν αφήνουν σοβαρά περιθώρια. Ετσι, κατά τη γνώμη μας, η σωστή στοιχηματική επιλογή είναι το no bet – και για όσους το ξεχνούν, ας το θυμίσουμε επί τη ευκαιρία, οι στοιχηματικές επιλογές που έχουμε σε ένα παιχνίδι δεν είναι τρεις, αλλά τέσσερις: ο άσος, το διπλό, το χι και το no bet!

PUBLIC BETS

Τα public bets είναι τα πονταρίσματα της μάζας. Τα σημεία που συζητιούνται σε όλα τα πρακτορεία, αυτά που παίζουν «όλοι». Εμείς ψάχνουμε το γιατί και συμφωνούμε ή όχι.

(15:00) Πανιώνιος – Πανθρακικός. Ο Ουζουνίδης το είχε πει μετά την Τρίπολη πως τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα για τον Πανιώνιο και έχει στοχοποιήσει το εξάποντο με τον Πανθρακικό, ο οποίος παρουσιάζει σημαντικές αδυναμίες μακριά από την Κομοτηνή, άλλωστε ο απολογισμός του είναι 0-3-7. Ο άσος έχει πάρει παιχνίδι και από τις αρχικές τιμές γύρω στο 2,00, πλέον παίζει στο 1,75-1,85. Δεν διαφωνούμε, όμως δεν θα τρέξουμε κιόλας να προλάβουμε, αφού η όποια αξία έχει μάλλον χαθεί.

MISSING LIST

Απουσίες που έχουν κάτι να «πουν» ως προς την πιθανή εξέλιξη ενός αγώνα.

(16:00) Τσιταντέλα – Τράπανι. Δύο ομάδες που έχουν μπει τελείως διαφορετικά στο 2015, μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Β’ Ιταλίας. Η Τσιταντέλα έκανε εμφάνιση υπεροχής στο ματς με τη Μόντενα και από ατυχία έμεινε στο 1-1, ενώ με σούπερ παρουσία στο Αβελίνο επικράτησε 2-1 σε μια δυνατή έδρα. Από την πλευρά της η Τράπανι, που έχει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, δέχτηκε επτά γκολ στα δύο τελευταία ματς, σε ισάριθμες ήττες από Πεσκάρα (2-4) και Βιτσέντζα (0-3). Δεν είναι καλό το κλίμα στην Τράπανι, που πούλησε τον αρχισκόρερ Μανκόζου (10 γκολ) στην Μπολόνια, ενώ θα της λείψει και ο σημαντικός εξτρέμ Ναντάρεβιτς. Στο 2,00-2,10 ο άσος.

(17:00) Σάουθπορτ – Γκέιτσχεντ. Προσπαθεί να συνέλθει από την αιφνιδιαστική αποχώρηση του μάνατζερ Γκάρι Μπράμπιν –έφυγε για τις ακαδημίες της Εβερτον– η Σάουθπορτ και το πρώτο δείγμα δεν ήταν καλό, με το 4-0 από την πρωτοπόρο Μπάρνετ. Παράλληλα, σήμερα δεν βοηθούν και τρεις σημαντικές ελλείψεις, παικτών-κλειδιά σε άμυνα-κέντρο-επίθεση. Στα πάνω της η, ενισχυμένη πρόσφατα, Γκέιτσχεντ, μπορεί κάλλιστα να πάρει το επαγγελματικό διπλό, που πληρώνει 1,65.

(19:00) Τζένοα – Φιορεντίνα. Η Τζένοα μπορεί να τρέχει σερί έξι αγώνων χωρίς νίκη, ωστόσο στην έδρα της είναι ανταγωνιστική προς όλους, ενώ στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Νάπολι αδικήθηκε από τη διαιτησία, χάνοντας στις λεπτομέρειες με 2-1. Η Φιορεντίνα τρέχει αήττητο τριών αγώνων και στο τελευταίο ματς παραχώρησε 1-1 στη Ρόμα, ωστόσο πάει στη Γένοβα με απουσίες, καθώς στους τιμωρημένους Πισάρο, Σάβιτς προστέθηκε για… μόνιμα ο σταρ Κουαδράδο, που πωλήθηκε στην Τσέλσι. Ετσι, το ματς δείχνει πιο αμφίρροπο από ό,τι θέλουν οι αποδόσεις (στο 2,10-2,30 το διπλό, στο 3,20-3,40 ο άσος) και, για όσους παίζουν ισοπαλίες, το συγκεκριμένο Χ στο 3,30 είναι μια ενδιαφέρουσα σκέψη.

(21:00) Λανς – Μπαστιά. Πολλές επιθετικές απουσίες η Μπαστιά, αφού λείπουν τέσσερις παίκτες είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω Κόπα Αφιρκα, ενώ επιπλέον τιμωρημένος είναι ο σκληρός μέσο και αρχηγός Καϋζάκ. Με όλες αυτές τις απουσίες το σχήμα της σήμερα, κυρίως από το κέντρο και μπροστά, θα είναι αρκετά πειραματικό, όπως ήταν και στο 0-0 της περασμένης αγωνιστικής με την Μπορντό. Η ψυχωμένη Λανς πρέπει αυτό το παιχνίδι να το πάρει πάση θυσία και παρότι αυτά τα «πρέπει» κάποιες φορές αποδεικνύονται επικίνδυνα, στο 2,15 ο άσος είναι σωστό παίξιμο.

(21:00) Μουσκρόν Πέρουβελζ – Κόρτραϊκ: Προβληματική η εικόνα της Μουσκρόν στα δύο παιχνίδια του 2015, όπου γνώρισε ισάριθμες ήττες από Γάνδη και Γκενκ. Τίποτα δεν έχει δείξει προς το παρόν ο νέος τεχνικός Ντα Κρουζ. Τρύπια η άμυνά της, δέχεται τουλάχιστον ένα γκολ εδώ και 12 αγωνιστικές! Επίσης δεν υπάρχει άξιος αντικαταστάτης για τον φορ Ντιαμπί (12 γκολ), που λείπει λόγω διεθνών υποχρεώσεων. Στον αντίποδα η Κόρτραϊκ πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, σκοράρει με την ίδια συχνότητα που το κάνει η πρωταθλήτρια Αντερλεχτ (42 γκολ) και οδεύει ολοταχώς για τα πλέι οφ Ι. Αν μη τι άλλο, τίμιο το διπλό γύρω στο 2,00.

INSIDE INFO

(17:00) Μπλάκπουλ – Μπράιτον. Ουραγός στην Τσάμπιονσιπ, στο -12 από τη γραμμή του υποβιβασμού και προερχόμενη από το ταπεινωτικό 7-2 στην έδρα της Γουότφορντ, η Μπλάκπουλ ουσιαστικά κάνει τα πλάνα της για την επόμενη σεζόν στην Α' Αγγλίας. Σε ανοδική πορεία η Μπράιτον, μετά από ένα πάρα πολύ κακό ξεκίνημα στη χρονιά, η πρόσληψη του νέου τεχνικού Κρις Χιούτον έχει φέρει αέρα και συγκομιδή 10 πόντων στα πέντε πιο πρόσφατα. Οχι είτε είναι ευκαιρία βέβαια το 1,80 του διπλού, αλλά δεν μπορεί να πάει και αλλού το μυαλό.

(17:00) Λούτον – Κέμπριτζ. Τον ιστορικό αγώνα της προσεχούς Τρίτης στο «Ολντ Τράφορντ», όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον επαναληπτικό του κυπέλλου, σκέφτεται η Κέμπριτζ, με τον Μάνι να παραδέχεται, μετά το μεσοβδόμαδο 1-1 με την Ντάγκεναμ, πως ήταν δύσκολο για τους παίκτες του να επανέλθουν πνευματικά. Στο «Κένιλγουορθ» της Λούτον θα πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένοι, θα τα καταφέρουν; Στο 1,90 ο άσος.

(19:00) Πονφεραντίνα – Σπόρτινγκ Χιχόν. Η αήττητη εντός έδρας Πονφεραντίνα, υποδέχεται την αήττητη εκτός έδρας Σπόρτινγκ Χιχόν σε ένα ματς που η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο για χαμηλές θερμοκρασίες και χιονόπτωση. Δύο ομάδες με τάση στην ισοπαλία εσχάτως (η Πονφεραντίνα εντός, η Χιχόν εκτός), δύο αντίπαλοι που γνωρίζουν πως όσο προσθέτουν βαθμούς τόσο πιο κοντά στα πλέι οφ ανόδου είναι. Δείχνει ματς ισορροπίας και η ισοπαλία του 3,05 μπαίνει εύκολα σε ένα δελτίο με ζητούμενα.

(19:30). Λεβερκούζεν – Ντόρτμουντ. Με μεγάλο ματς επιστρέφει στα γήπεδα η Μπουντεσλίγκα ύστερα από διακοπή ενάμιση μήνα. Βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στο πρώτο μισό της σεζόν, οι αποδόσεις (στο 2,40-2,50 ο άσος και στο 2,90-3,00 το διπλό) δεν έχουν κάτι μεμπτό. Ομως, από το ρεπορτάζ της Ντόρτμουντ βγαίνει μια διάθεση για αντεπίθεση και οι άνθρωποί της έχουν επενδύσει πολλά πάνω σε αυτό ακριβώς το παιχνίδι, καθώς μια νίκη απέναντι σε έναν παραδοσιακό και ισχυρό αντίπαλο θα είναι το καλύτερο μήνυμα. Εξάλλου, στη διακοπή η Ντόρτμουντ κινήθηκε μεταγραφικά (με 12 εκ. ευρώ πήρε από τη Σάλτσμπουργκ τον Σλοβένο Καμπλ), ενώ πλέον άδειασε το ιατρικό δελτίο και ο Κλοπ υπολογίζει κανονικά τους Ρόις, Μικχιταριάν, Σαχίν και Μπλαζικόφσκι. Βάζουμε στο λογαριασμό και ότι η Ντόρτμουντ είναι αήττητη στις εφτά τελευταίες επισκέψεις της στο Λεβερκούζεν και, καταλήγοντας, θεωρούμε value το ρίσκο στο 3,00 του διπλού.

(21:00) Γρανάδα – Ελτσε. Χωρίς νίκη για 16 παιχνίδια η Γρανάδα, όμως την περασμένη εβδομάδα, στο ντεμπούτο του Αμπέλ Ρεσίνο στον πάγκο της, πήρε την ισοπαλία εκτός έδρας κόντρα στη Λα Κορούνια. Εξι από τις επτά μεταγραφές της είναι σήμερα στην αποστολή, ενώ από την Ελτσε λείπει ο ο κανονιέρης της Ζόνατς (8 από τα 18 γκολ). Ο άσος στο 2,00.

(23:00) Θέλτα – Κόρδοβα. Δέκα παιχνίδια χωρίς νίκη η Θέλτα, τα οκτώ ήττες, αν δεν πάρει το αποψινό, ο Εντουάρδο Μπερίσο πιθανότατα αποχαιρετά από τον πάγκο της. Μπορούσε έως και νίκη, αλλά ηττήθηκε από τη Ρεάλ η ανεβασμένη Κόρδοβα, στα επτά τελευταία της παιχνίδια έχει μόλις δύο ήττες, από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, και δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος. Αν μη τι άλλο, είναι πολύ πιο ζόρικος από ό,τι δείχνουν οι αποδόσεις, που θέλουν το διπλό να φτάνει και να ξεπερνάει το 7,00.

(03:00) Σ.Μ. ντε Αρίκα – Μπαρνετσέα. Μάχη παραμονής στη Χιλή για... ξενύχτηδες. Η γηπεδούχος Σ.Μ. ντε Αρίκα είναι αήττητη μετά από τρεις αγωνιστικές, παίρνοντας δύο μεγάλα εκτός έδρας σκαλπ (Κόλο Κόλο και Ουνιόν Εσπανιόλα), αντίθετα η Μπαρνετσέα θυμίζει το σάκο του μποξ που βλέπαμε και στο ξεκίνημα του Απερτούρα 2014. Ομάδα με δυνατή έδρα οι γηπεδούχοι, καλή ενέργεια και δίψα για να σπάσουν το εντός έδρας ρόδι. Με πτωτικές τάσεις ο άσος, αλλά στο 1,80 τον θεωρούμε λογική επιλογή.

PUT YOUR MONEY

(16:00) Τσιταντέλα – Τράπανι 1 (2,10 στον Stoiximan.gr)

(19:30). Λεβερκούζεν – Ντόρτμουντ 2 (3,05 στον Stoiximan.gr)

(21:00) Γρανάδα – Ελτσε 1 (2,02 στον Stoiximan.gr)

(21:00) Λανς – Μπαστιά. 1 (2,15 στον Stoiximan.gr)

(23:00) Θέλτα – Κόρδοβα 2 (7,25 στον Stoiximan.gr)

(03:00) Σαν Μάρκος ντε Αρίκα – Μπαρνετσέα. 1 (1,75 στον Stoiximan.gr)

*** Match Money, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στα περίπτερα!

*** Αναλυτικές ειδήσεις, προγνωστικά, στατιστικά και τζίροι στο www.matchmoney.com.gr

*** Η ψηφιακή έκδοση του Match Money στον υπολογιστή ή το tablet σου με 1,79€!

News 24/7

24MEDIA NETWORK