Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ στο χέρι του

Οι ρεβάνς του β' προκριματικού γύρου σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα δεσπόζουν στο μεσοβδόμαδο κουπόνι του ΟΠΑΠ και οι "ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο" πιστές στο ραντεβού τους "καλύπτουν" την ειδησεογραφία όλων των αγώνων.

Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ στο χέρι του

Βέβαια ξεχωριστό ενδιαφέρον για τα ελληνικά χρώματα έχει η "μάχη" του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος υποδέχεται τη Ροβανιέμι (Γιουρόπα) έχοντας το πάνω χέρι για την πρόκριση μετά το 1-1 της περασμένης εβδομάδας στη Φινλανδία.

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν κατάφερε να κερδίσει στη Φινλανδία τη Ροβανιέμι, όμως παίρνοντας την... αγαπημένη του ισοπαλία (1-1), έβαλε στα σκαριά την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Το εκτός έδρας γκολ που "μετράει διπλό" δίνει σαφές προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, η οποία "κατεβαίνει" στη ρεβάνς για δύο αποτελέσματα.

Βέβαια εδώ "ανοίγει" άλλη μεγάλη κουβέντα, που δεν αφορά μόνο στον Αστέρα αλλά στο σύνολο των ομάδων που συμμετέχουν στον β' προκριματικό γύρο (Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα): o βαθμός ετοιμότητας. Κατά πόσο οι ομάδες που θεωρητικά έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση είναι "δεμένες", δηλαδή έχουν "ρολάρει" ενόψει των ρεβάνς. Την απάντηση θα την πάρουμε εντός αγωνιστικού χώρου, αυτό που μας ενδιαφέρει, στοιχηματικά, είναι ότι σχεδόν όλες οι αναμετρήσεις χαρακτηρίζονται "υψηλού κινδύνου" και "πονηρές".

Επαναρχίζει το Λιμπερταδόρες

Ακόμη και στα ημιτελικά του Λιμπερταδόρες το τοπίο είναι "θολό". Γιατί; Οι ρεβάνς των προημιτελικών έγιναν το διήμερο 8-9 Μαΐου, τότε η διοργανώτρια Αρχή (Conmebol) έβαλε "τελεία", λόγω του Μουντιάλ, και οι 4 "μνηστήρες" του τίτλου επιστρέφουν έπειτα από... 75 ημέρες! Ετσι τα «ερωτηματικά» αιωρούνται και πάνω από τις Νασιονάλ Ασουνσιόν, Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ, Σαν Λορέντζο και Μπολιβάρ. Θεωρητικά οι Αργεντίνοι της Σαν Λορέντζο έχουν προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου, ωστόσο, για να φτάσουν έως εκεί πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μπολιβάρ, κάτι που σημαίνει ότι καλούνται να αντέξουν (σε μία εβδομάδα από τώρα) στο υψόμετρο της Λα Πας.

Γι' αυτό και η νίκη - με "καλό" σκορ - στην πρώτη αναμέτρηση του Μπουένος Άιρες αποτελεί "μονόδρομο" για τη "Σικλόν". Στο άλλο "ζευγάρι" (Νασιονάλ - Ντιφενσόρ) όλα είναι ανοικτά. Μόνο και μόνο ότι συναντιούνται δύο ομάδες που κανείς δεν τις περίμενε να φτάσουν έως εδώ, μαρτυρά και το αμφίρροπο της "σειράς".

Όσον αφορά στο Ρεκόπα Σουνταμερικάνα, δηλαδή, στο "Σούπερ Καπ" της Λατινικής Αμερικής, η Ατλέτικο Μινέιρο ετοιμάζει... φιέστα, μετά τη νίκη (1-0) στην έδρα της Λανούς. Υπενθυμίζουμε, πάντως, ότι αμφότερες οι ομάδες... έρχονται από προετοιμασία, αφού οι μεν Βραζιλιάνοι δεν είχαν υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα (λόγω Μουντιάλ), οι δε Αργεντίνοι περιμένουν την έναρξη του "Απερτούρα 2014".

Και Κύπελλο Βραζιλίας...

Το "λάτιν" μενού του κουπονιού περιέχει (και) παιχνίδια της Β' Βραζιλίας αλλά και αναμετρήσεις για το Κύπελλο της "χώρας του καφέ". Κοινός παρανομαστής των αναμετρήσεων ότι διεξάγονται, για άλλη μία χρονιά, σε... κακιά εποχή για τις ομάδες, εν μέσω πρωταθλημάτων και με την υποσημείωση ότι όλες ψάχνουν "πατήματα" μετά την αναγκαστική διακοπή που έκαναν οι Λίγκες για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όσοι δε, δεν ξενυχτάτε για τους αγώνες της Λατινικής Αμερικής το πρωί της Τετάρτης... προσφέρεται για «βόλτα» στο πρακτορείο της γειτονιάς, καθώς το μεσημέρι (1μ.μ.) διεξάγεται αγωνιστική στην Ιαπωνία...

Καλή ανάγνωση και καλά κέρδη!

Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ στο χέρι του

Διαβάστε και τις στήλες:

-«ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΣΤΑΥΡΟ», με τον Σταύρο Κολίλα

-«ΠΟΝΗΡΟ», «ΛΟΓΙΚΟ» και «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

-«ΚΟΨΕ… ΡΑΨΕ», με τον Ηλία Ζυματούρα

-«ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ», με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο

-«ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ», με τους Δαυίδ Αμανατίδη, Παναγιώτη Διόλατζη και Παναγιώτη Κιαπεκάκη

Καλή ανάγνωση και καλά κέρδη!

News 24/7

24MEDIA NETWORK