"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ της ΕΥΡΩΠΗΣ

"Φωτιά" στα ευρωπαϊκά κύπελλα! Οι "ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο", που κυκλοφορούν την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού.

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ της ΕΥΡΩΠΗΣ

Ακόμη ένα ευρωπαϊκό τριήμερο βρίσκεται προ των πυλών, με τις μάχες στο Champions League και το Europa League να συναρπάζουν. Η πρεμιέρα των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων είχε θετικό πρόσημο για τις ελληνικές ομάδες, καθώς οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ νίκησαν τις Ατλέτικο Μαδρίτης και Ντιναμό Μινσκ αντίστοιχα, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης πήρε ισοπαλία από την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, και με άδεια χέρια έμεινε μόνο ο Παναθηναϊκός (έχασε στη Λεωφόρο από την Ντιναμό Μόσχας).

Η 2η στροφή είναι και η πιο εύκολη, στη θεωρία, μία τοποθέτηση, πάντως, που κρύβει κινδύνους. Ο Ολυμπιακός κέρδισε τους φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και τις εντυπώσεις πανευρωπαϊκά, προ δύο εβδομάδων στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Τώρα όμως παίζει στο Μάλμε, με την πρωταθλήτρια Σουηδίας, και η μπάλα της απαίτησης για νικηφόρο αποτέλεσμα βρίσκεται στο δικό του γήπεδο. Η ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο το Σάββατο στο Περιστέρι προκάλεσε τριγμούς στους Πειραιώτες, οι οποίοι καλούνται να δώσουν απαντήσεις και να πάρουν το "τρίποντο", το οποίο θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα της πρόκρισης και (τουλάχιστον) θα κλειδώσει την 3η θέση που οδηγεί στους "32" του Europa League. Αυτό είναι το πιο εύκολο, στη θεωρία, εκτός έδρας ματς για την ομάδα του Μίτσελ, αλλά σε τέτοιο επίπεδο έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα ματς. Η κάθε ομάδα, με την εμφάνισή της, κάνει το αποτέλεσμα να φαίνεται εφικτό ή όχι.

Στο Europa League, όπου έχουμε τριπλή εκπροσώπηση, υπάρχουν ευκαιρίες για καλή βαθμολογική συγκομιδή. Ο ΠΑΟΚ, με τον αέρα του πρωτοπόρου της Super League έπειτα από 12 χρόνια που του έδωσαν το 4-0 επί του ΟΦΗ και το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού, φιλοξενείται στην Γκινγκάμπ, από τη Γαλλία. Οι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης χώρας είναι κάτι παραπάνω από υπολογίσιμοι, κατά κανόνα, δεν πρέπει όμως να παραγνωρίζουμε ότι ο "δικέφαλος" αντιμετωπίζει τον ουραγό του Σαμπιονά, και αυτό ανοίγει την όρεξη για νικηφόρο αποτέλεσμα. Η σοβαρότητα, βέβαια, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο στοιχείο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τρεις συνεχόμενες νίκες σε διάστημα μίας εβδομάδας (δύο στο πρωτάθλημα, μία στο Κύπελλο) και τώρα καλείται να αναπτερώσει τις ελπίδες του για την πρόκριση στους "32" του Europa League. Η πορτογαλική Εστορίλ δεν γεμίζει το μάτι, αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι το Σάββατο στρίμωξε την Μπενφίκα, πριν χάσει, τελικά, με 3-2. Αν οι "πράσινοι" σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς.

Στον Αστέρα Τρίπολης, ουδείς μιλούσε για πρόκριση μόλις έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοι στη φάση των ομίλων, αλλά το 1-1 της Πόλης ανέβασε τον πήχη. Εξάλλου, οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη έχουν μπροστά τους το πιο εύκολο, πάντα στη θεωρία, ματς από τα υπόλοιπα πέντε που θα δώσουν, καθώς η Παρτιζάν δεν είναι ο αντίπαλος που... τρομάζει, και δη στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Η νίκη θα φέρει τους Αρκάδες σε θέση ισχύος μετά το πέρας δύο αγωνιστικών και, ουσιαστικά, θα μεταφέρει το άγχος στον ανταγωνισμό.

Διαβάστε και τις στήλες:

"ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ", με τον "psagmeno"

"ΠΟΝΗΡΟ", "ΛΟΓΙΚΟ" και "ΦΑΝΤΑΣΜΑ"

"ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ", με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο

"EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑΥΡΟ!" με τον Σταύρο Κολίλα

"ΜΠΑΜΠΑ... ΣΦΥΡΙΞΕ" με διάφορα παρασκήνια

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ της ΕΥΡΩΠΗΣ

News 24/7

24MEDIA NETWORK