102 (21:00) Ξανά GG για Βουλγαρία & Τουρκία (1,91)

Στην Αυστρία συνεχίζεται η προετοιμασία για Βουλγαρία και Τουρκία, δύο ομάδες που απέτυχαν να περάσουν στα τελικά του Euro. Στα πέντε φιλικά που ακολούθησαν των προκριματικών – δύο για τη Βουλγαρία και τρία για την Τουρκία – έφεραν μόνο goal-goal.

Μολονότι πρόκειται για φιλικό παιχνίδι, το 1-2 της Βουλγαρίας επί της Ολλανδίας στο Άμστερνταμ ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη, με τους Βούλγαρους να μένουν πίσω στο σκορ στο 45’ και να απαντούν με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, στο 50’ και 92’.

Νίκη ψυχολογίας για τη Βουλγαρία που είχε πραγματοποιήσει τραγική πορεία στα προκριματικά του Euro, τερματίζοντας τελευταία στον όμιλο με Αγγλία, Μαυροβούνιο, Ελβετία και Ουαλία. Στο παιχνίδι αυτό παρατάχθηκε και με ιδιαίτερα νεανική αποστολή, με πολλούς παίκτες να αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Παράλληλα ήταν και η πρώτη της νίκη μετά από οκτώ παιχνίδια επίσημα και φιλικά (0-2-6), με τον Λούμποσλαβ Πένεφ να έχει πλέον ως ομοσπονδιακός μία ισοπαλία 1-1 με την Ουγγαρία και μία νίκη επί της Ολλανδίας (1-2). Για διάφορους λόγους δεν βρίσκονται στην αποστολή για τα δύο φιλικά οι Μάρτιν και Στίλιαν Πετρόφ, ο βασικός τερματοφύλακας Μιχαΐλοφ και ο επιθετικός Γκένκοφ.

Για την Τουρκία το παιχνίδι αυτό θα είναι το τρίτο της φιλικό μέσα σε έξι μέρες. Στο πρώτο κέρδισε 3-1 τη Γεωργία και στο πιο πρόσφατο, που ήταν και το τελευταίο του Ρουστού με τη φανέλα της Εθνικής του, ηττήθηκε με 3-2 από τη Φινλανδία, αν και προηγείτο 2-1 μέχρι το 73’.

Για τους Τούρκους θα ακολούθησε και τέταρτο φιλικό στις 2 Ιουνίου με την Πορτογαλία, με τον Αβτσί να έχει πάρει μαζί του πολλούς παίκτες, δοκιμάζοντας σχήματα και πρόσωπα. Από αυτούς που είναι στην αποστολή, αμφίβολοι είναι ο τερματοφύλακας Ντεμιρέλ και οι μέσοι Μπαϊτάρ και Ινάν, καθώς όλοι τους αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών.

Key Stat: Goal - goal ήταν όλα τα φιλικά των δύο ομάδων μετά τα προκριματικά του Euro, δύο για τη Βουλγαρία και τρία για την Τουρκία.

Συμπέρασμα: Φιλικό παιχνίδι που διεξάγεται στην Αυστρία, με τις δύο ομάδες να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρόσωπα και σχήματα. Η Βουλγαρία έχει δώσει δύο φιλικά μετά τα προκριματικά και η Τουρκία τρία και ήταν και τα πέντε goal-goal. Αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να δούμε ένα ακόμα αμφίσκορο αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ

comments powered by Disqus

Επιλογές

Πρώτη Σελίδα