NIKE Tiempo Legend 7: Κάνει το εξαιρετικό να δείχνει εύκολο

Τα παπούτσια Nike Tiempo, όπως και οι επαγγελματίες παίκτες που τα φορούν, έχουν τη φήμη ότι κάνουν το εξαιρετικό να δείχνει εύκολο.

NIKE Tiempo Legend 7: Κάνει το εξαιρετικό να δείχνει εύκολο

«Όλα ξεκινούν από το εξαιρετικής ποιότητας δέρμα που χρησιμοποιείται, αλλά με το Tiempo Legend 7, έχουμε ενσωματώσει την τεχνολογία Nike Flyknit για πιο δυναμική εφαρμογή και βελτιωμένη σταθερότητα», λέει ο σχεδιαστής του τμήματοςNike Football, Vianney de Montgolfier.

Το αποτέλεσμα είναι ένα παπούτσι με καλύτερη εφαρμογή και άνεσηπου είναι 22% πιο ελαφρύ σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Η τεχνολογία Flyknit σε όλο το μήκος του μέσου ποδιού περικλείει τα νήματα Flywire που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την προτίμησή σας. Χάρη στην ευκαμψία που προσφέρει η τεχνολογία Flyknit σε όλο το μήκος της περιοχής της γλώσσας, εξασφαλίζεται κάλυψη σε όλο το επάνω μέρος του ποδιού. Η τεχνολογία Flyknit βοηθάει επίσης το παπούτσι να διατηρεί το σχήμα του.

Για να αποτρέψει το υπερβολικό τέντωμα του δερμάτινου τμήματος του παπουτσιού στα δάχτυλα, η Nike ανέπτυξε την τεχνολογία Fit-Mesh, η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Tiempo Legend 7. «Το Fit-Mesh είναι πλεκτό για να λειτουργεί σαν το γνωστό "Chinese finger trap. Όσο μεγαλύτερη πίεση ασκείται, τόσο πιο σφιχτό είναι το κράτημα», συνεχίζει ο Vianney de Montgolfier. «Πρόκειται για μια επένδυση προσαρτημένη στο σημείο που ενώνεται η σόλα με το δέρμα του παπουτσιού, όχι στο ίδιο το δέρμα. Έτσι το πόδι σας συγκρατείται από την επένδυση και όχι από το δέρμα.»

Χάρη στην τεχνολογία Fit-Mesh που παρέχει σταθερότητα, η Nike αξιοποίησε τη χρήση του μαλακού δέρματος χωρίς ραφές σε όλο το μπροστινό μέρος του ποδιού. Το δέρμα συνδυάζεται με ένα λεπτό στρώμα αφρού που προσφέρει τα πλεονεκτήματα της αίσθησης και του ελέγχου του καπιτονέ χωρίς όμως διάτρηση του δέρματος.

«Δεν υπάρχει ούτε μία βελονιά στη ζώνη χτυπήματος του παπουτσιού. Το μοντέλο Tiempo προσφέρει ξεκάθαρη αίσθηση επαφής του δέρματος με τη μπάλα.» Vianney de Montgolfier

Η πλούσια αίσθηση του Tiempo Legend 7 εκτείνεται μέχρι τη φτέρνα, όπου οι προστατευμένες, αρθρωτές τάπες αγκαλιάζουν το πόδι στη θέση του.

Στο Tiempo Legend 7 χρησιμοποιείται επίσης για πρώτη φορά η επιφάνεια Nike Hyperstability, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει στον αθλητή να κάνει κινήσεις προς κάθε κατεύθυνση ενώ παράλληλα μειώνει το βάρος του παπουτσιού κατά 60 γραμμάρια. Η επιφάνεια του πέλματος έχει ένα μίγμα από κωνικές τάπες, μοτίβα σε σχήμα V και λεπίδες. Όπως συμβαίνει με όλα τα παπούτσια του τμήματος Nike Football, το ακριβές μοτίβο πρόσφυσης μελετήθηκε μέσω της ανάλυσης Finite Element Analysis (FEA).

Ένα μοντέρνο λογότυπο στο σημείο της φτέρνας ολοκληρώνει τη νέα εμφάνιση του Tiempo. «Το Tiempo έχει εμπνεύσει την αφοσίωση σε πολλούς παίκτες» συμπεραίνει ο de Montgolfier. « Ήταν σπουδαία πρόκληση να βελτιώσουμε ένα μοντέλο που έχει αγαπηθεί. Οι νέες καινοτομίες βελτιώνουν και συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά που οι παίκτες αγαπούν ήδη, ενώ μειώνουν σημαντικά το βάρος του παπουτσιού

Το Tiempo Legend 7 θα είναι διαθέσιμο από τις 10 Ιουλίου στον ιστότοπο nike.com.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες: http://news.nike.com/news/nike-tiempo-legend-7

News 24/7

24MEDIA NETWORK