GP ΗΠΑ: Πρωτιά για Hamilton!

Για πρώτη φορά από το γερμανικό Grand Prix, o Lewis Hamilton κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία!

GP ΗΠΑ: Πρωτιά για Hamilton!

Η επιτυχία του στο Ώστιν, που συνολικά ήταν η πέμπτη του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τον έβαλε και πάλι μέσα στο παιχνίδι διεκδίκησης του τίτλου του 2016. Κι αυτό γιατί με τον teammate του στη Mercedes, Nico Rosberg, να τερματίζει δεύτερος, η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε στους 26 βαθμούς, με 75 ακόμα διαθέσιμους στους τρεις αγώνες που απομένουν.

Για τον Βρετανό, εν πολλοίς η 50 νίκη στην καριέρα του κρίθηκε στην εκκίνηση. Αυτή τη φορά αντέδρασε σωστά όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, έστριψε πρώτος και στην πραγματικότητα δεν απειλήθηκε στο υπόλοιπο του αγώνα. Αντίθετα, ο Rosberg ίδρωσε για να τον πλαισιώσει στο φινάλε. Χρειάστηκε το καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, για να του επιτρέψει ένα pit stop χωρίς απώλειες και να τον φέρει σε θέση ισχύος έναντι του Daniel Ricciardo.

Η ειρωνεία για τη Red Bull είναι πως το VSC προήλθε από τον έτερο οδηγό της, τον Max Verstappen. Ο μαχητικός Ολλανδός ήταν πολύ άτυχος στο Τέξας αφού η μάχη του με τον Rosberg έληξε άδοξα όταν μπήκε κατά λάθος στα pit, νομίζοντας πως τον έχει καλέσει η ομάδα του! Λίγο αργότερα, ολοκληρώθηκε το κακό με πρόβλημα στο κιβώτιο της RB12.

Αυτό επέτρεψε στον Sebastian Vettel να ανέβει στην τέταρτη θέση, ήταν μάλιστα ο μοναδικός οδηγός της Ferrari που τερμάτισε καθώς ο Kimi Raikkonen τέθηκε εκτός αγώνα όταν μετά την αλλαγή ελαστικών, έφυγε από το Pit Box με το αερόκλειδο ακόμα στον τροχό! Με αυτά τα αποτελέσματα, η Red Bull άνοιξε λίγο ακόμα τη διαφορά από τη Ferrari στη μάχη για τη 2 θέση στους κατασκευαστές.

Για την πέμπτη θέση είχαμε ισπανικό εμφύλιο στο τέλος, με την εμπειρία να υπερνικά το ταλέντο, τον Fernando Alonso (McLaren) να επικρατεί του Carlos Sainz Jr (Toro Rosso). Ο Alonso χρειάστηκε να περάσει εντός πίστας τον άλλοτε πιτσιρικά που φωτογραφιζόταν πλάι του αλλά και λίγο νωρίτερα, να απαιτήσει το προσπέρασμα έναντι της Williams του Felipe Massa. Ο Βραζιλιάνος είδε τελικά την καρό σημαία έβδομος, μπροστά από τη Force India του Sergio Perez. Εντυπωσιακή ήταν η ανάκαμψη του Jenson Button μετά το καταστροφικό Σάββατο, ο Βρετανός τερμάτισε έβδομος ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσε ο Romain Grosjean. Ο Γάλλος χάρισε στη Haas ένα βαθμό στον εντός έδρας αγώνα για εκείνη.

Και τώρα… Μεξικό, με τον αγώνα στο σιρκουί Hermanos Rodriguez να διεξάγεται σε μία εβδομάδα!

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK