Ο Χάμιλτον έγινε ο τρίτος όλων των εποχών

Η σεζόν στη Formula 1 έκλεισε μ' άλλη μία σούπερ επίδοση από τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Βρετανός πιλότος έχει περάσει στην ιστορία και το ξέρει...

Ο Χάμιλτον έγινε ο τρίτος όλων των εποχών

Έχοντας, προ πολλού, σφραγίσει την κατάκτηση του τίτλου, ο Λιούις Χάμιλτον κυνηγούσε κάτι πολύ συγκεκριμένο στα grand prix που απέμεναν ως τον τελευταίο τερματισμό: να βαθμολογηθεί σε όλα ανεξαιρέτως και να επαναλάβει κάτι που μόνο δύο κάτοχοι του τίτλου είχε καταφέρει στο παρελθόν.

Οι συνθήκες στην πίστα της Γιας Μαρίνα ήταν ιδανικές και ο Βρετανός πιλότος της Mercedes τα κατάφερε. Τερμάτισε πίσω από τον Βάλτερι Μπότας και έκανε το 20/20 μέσα στη σεζόν. Όχι πως δεν προσπάθησε να νικήσει, αφού και στρατηγική άλλαξε και δοκίμασε προσπεράσματα.

Αφού δεν βρήκε όμως πρόσφορο έδαφος, βολεύτηκε με τη δεύτερη θέση με στόχο να φτάσει χωρίς προβλήματα μέχρι το τέλος. Έτσι ο Φινλανδός ομόσταυλός του αντίκρισε πρώτος την καρό σημεία και πανηγύρισε τη νίκη για πρώτη φορά στο Άμπου Ντάμπι.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Φέτελ, χωρίς να πιεστεί ή να πιέσει. Αυτός που βγήκε χαμένος ήταν ο Ντανιέλ Ρικιάρντο, αφού εγκατέλειψε και έχασε την τέταρτη θέση στην τελική κατάταξη των οδηγών. Όσο για τον Φελίπε Μάσα, κατόρθωσε να βαθμολογηθεί στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

News 24/7

24MEDIA NETWORK