Σουμάχερ ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου...

Το απόλυτο ρεκόρ του υπερπρωταθλητή Γερμανού τρίζει επικίνδυνα από τις εντυπωσιακές επιδόσεις του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος στα επίσημα δοκιμαστικά του αζέρικου grand prix ήταν μακράν πρώτος.

Σουμάχερ ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου...

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν μπορεί να συγκριθεί αγωνιστικά με τον Άιρτον Σένα ή τον Μίκαελ Σουμάχερ. Διαφορετικές εποχές, άλλα τα δεδομένα.

Παρόλα αυτά ουδείς μπορεί ν' αμφισβητήσει τους αριθμούς. Αυτούς που φέρνουν τον Λιούις Χάμιλτον δύο pole position από την ισοφάριση του απόλυτου ρεκόρ που κατέχει ο Γερμανός και τρεις από την αναρρίχησή του στην κορυφή. Θα είναι τότε που θα γράψει ιστορία.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes επανέλαβε στον προηγούμενο αγώνα την επίδοση του Σένα και πανηγύρισε αγκαλιά με το κίτρινο κράνος - δώρο της οικογένειας του Βραζιλιάνου. Στο grand prix του Αζερμπαϊτζάν, ο Χάμιλτον έρθε ένα βήμα πιο κοντά στον Σουμάχερ, ο οποίος έχει 68 νίκες στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Βρετανός ήταν ταχύτερος σε όλα τα κομμάτια της διαδικασίας και με μισό δευτερόλεπτο από τον ομόσταυλό του Βάλτερι Μπότας πήρε την πρωτιά. Πίσω από τον Φινλανδό και συνολικά από τις δυο Mercedes πλασαρίστηκαν οι δυο Ferrari, των Ράικονεν και Φέτελ, που ήταν στο 1+ δευτερόλεπτο, ενώ μεταξύ των δύο Red Bull μεσολάβησαν τόσο οι δυο Force India όσο και οι δυο Williams.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΩΝ:

AP Photo/Darko Bandic

News 24/7

24MEDIA NETWORK