Κωνσταντινέας στο Ραδιόφωνο 247: "Δομικό το πρόβλημα με τεράστια ευθύνη των προέδρων!"

Στο Ραδιόφωνο 247 στους 88,6 και την εκπομπή "Νίκη στην... Contra" μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας. Για τον ίδιο το πρόβλημα στο ποδόσφαιρο είναι δομικό και ευθύνονται οι πρόεδροι των ΠΑΕ.

Κωνσταντινέας στο Ραδιόφωνο 247: "Δομικό το πρόβλημα με τεράστια ευθύνη των προέδρων!"

Συνέντευξη στο Ραδιόφωνο 247 στους 88,6 και στην εκπομπή " Νίκη στην... Contra" παραχώρησε ο πρώην διαιτητής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας.

Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου και με εμπειρία από δύσκολα ματς σε έδρες όπως της Τούμπας, ο Κωνσταντινέας ρωτήθηκε για την επίμαχη φάση του Βαρέλα, σημειώνοντας τα εξής: " Μην σου τύχει... Εμείς εκ του ασφαλούς, χρειάστηκε να δούμε 200 ριπλέι για να καταλήξουμε. Προσωπικά, δεν θα πάρω μέρος στην απόφαση αυτή γιατί τα γεγονότα που ακολούθησαν την ξεπερνούν.

Διαιτητικά θα σας πω ότι αυτό που έδωσε μέσα στο γήπεδο έπρεπε να ίσχυε ως απόφασή του και μετά, παρά να αλλάζονται οι αποφάσεις... Έπρεπε να κρατήσει αυτό που έδωσε στο γήπεδο. Ας μην μπούμε όμως στη διαδικασία του τι είδε, τι είπαν και τι ακολούθησε. Η τελευταία απόφαση ήταν έμμεσο λάκτισμα κι αυτό κρατάω εγώ."

Όσον αφορά την απόφαση για επ' αόριστον διακοπή, ο βουλευτής σχολίασε: " Το πρόβλημα είναι δομικό στην Ελλάδα. Το 2015 είχα κάνει 11 προτάσεις για συγκεκριμένα πράγματα στη δομή του ποδοσφαίρου. Πολλά έγιναν, κάποια θα γίνουν.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο κυριαρχείται από τους προέδρους. Πρώτα σηκώνει το πρωτάθλημα ο πρόεδρος και μετά οι ποδοσφαιριστές. Αυτό πρέπει ν' αλλάξει. Για μένα το ποδόσφαιρο έτσι όπως είναι τώρα δεν έχει καμία δουλειά στο αθλητισμού, πρέπει να ελέγχεται από το υπουργείο ανάπτυξης.

Οι πρόεδροι δεν μπαίνουν από αγάπη στις ομάδες, αλλά για τις δουλειές τους, να κινούν τις μάζες των φιλάθλων, να έχουν προστασία από τις μάζες και τώρα παίρνουν και τα μίντια. Το δομικό σύστημα εξαρτάται από τους προέδρους. Οι 4 πρόεδροι να καθίσουν, όχι μαζί γιατί αυτό δεν θα γίνει, και να σκεφτούν ότι σε λίγο καιρό το προϊόν τους θα είναι άχρηστο, αλλά δεν τους αφήνει ο εγωισμός. Έχουμε δει πολλά, από τον Βαρδινογιάννη, από μπράβους του Μητρόπουλου, ξύλο σε ασανσέρ και τώρα λυκοφιλίες Μαρινάκη - Αλαφούζου, πολιτικές σχέσεις Μελισσανίδη - Σαμαρά και τώρα το κουμπούρι του Σαββίδη."

Στη συνέχεια ανέφερε: " Ρομαντισμός δεν υπάρχει πια! Παίζονται λεφτά και πρέπει το αρμόδιο κράτος να κρατήσει ίσα μέτρα και ίσα σταθμά. Οι τιμωρίες να είναι αυστηρές. Θα κλείσει το πρωτάθλημα... Εγώ είμαι υπέρ της πρόληψης, όπως και η παράταξή μου, κι όχι κατά της καταστολής.

Θέλαμε να φτιάξουμε έναν κύκλο προστασίας γύρω από το ποδόσφαιρο, αθλητές, δημοσιογράφους δεν μας ενδιαφέρουν οι πρόεδροι! Ποιοι φταίνε που δεν μπορούν οι οικογένειες να πάνε στο γήπεδο γιατί κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα;

Οι πρόεδροι ή το κράτος;.. Καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν βγήκε στη FIFA και στην UEFA για παρθούν σκληρές αποφάσεις. Κανείς δεν έτρεξε έξω, όλοι κώφευαν για τα συμφέροντα των προέδρων και τις ψήφους. Μην ξεχνάμε ότι κάποιοι έπαιρναν αδειοδοτήσεις στο παρελθόν σε μία νύχτα."

News 24/7

24MEDIA NETWORK